Ќовините на югозападна Ѕългари€
ƒомашен мехлем разрушава шиповете “рагеди€: ÷€ло семейство повито в черно! ƒвама брат€ и бременна жена загинаха под свлачище  расавица! ћъжете въздишат по √ришовата Ќикол
   –егистрац舫абравена парола

јбортите и еднополовите бракове в —еверна »рланди€ вече са законни


22 октомври 2019 09:29  1 коментар   1299 прочита

—нимка: Pixabay
—нимка: Pixabay


—нимка: Pixabay

—еверна »рланди€ е без изпълнителна власт от €нуари 2017 г. в резултат на политическо-финансов скандал


ќт днес абортите и еднополовите бракове в —еверна »рланди€ са законни по силата на решение на парламента в Ћондон, който осъществ€ва пр€ко управление над британската провинци€, тъй като местната изпълнителна власт е парализирана, предаде ‘ранс прес.

√ласуваните през юли от британски€ парламент промени влизат в сила незабавно, тъй като междувременно в —еверна »рланди€ не беше сформирано правителство, което да им се противопостави.

«а разлика от останала част на ќбединеното кралство, където абортите са разрешени от 1967 г., в —еверна »рланди€ досега те б€ха незаконни с изключение на случаите, когато бременността застрашава живота на майката.

—ъщото беше положението с браковете между двама души от един и същи пол, които досега б€ха законни навс€къде другаде в страната освен в —еверна »рланди€.

—еверна »рланди€ е без изпълнителна власт от €нуари 2017 г. в резултат на политическо-финансов скандал и институциите й понасто€щем не функционират.

»зползвайки този политически застой, депутатите в ”естминстър гласуваха през юли внесените от лейбъристки депутати поправки правото на аборт и на еднополови бракове да бъде узаконено и в —еверна »рланди€, ако в срок до 21 октомври там не бъде съставено местно правителство.

ќдобрените промени вл€зоха в сила в Ѕелфаст в полунощ (23 ч. по √ринуич).

ѕървите еднополови бракове се очакват най-късно в седмицата, през ко€то се празнува —вети ¬алентин догодина, каза британски€т държавен секретар, отговар€щ за —еверна »рланди€, ƒжулиан —мит.

ƒожив€хме ден€, когато казваме сбогом на потисническите закони за абортите, които контролираха телата ни и ни отказваха правото на избор, написа в “уитър √рон€ “егърт, ръководителката на кампании на организаци€та "јмнести интернешънъл" в —еверна »рланди€.

—еверноирландската ƒемократическа юнионистска парти€ (ƒёѕ) вчера направи усилие да блокира закона, но то беше символично.

¬ профила си в “уитър водачът на британската опозиционна Ћейбъристка парти€ ƒжереми  орбин определи легализирането на абортите и еднополовите бракове като исторически момент и поздрави всички поддръжници за "победата в борбата за равенство и човешки права".

източник: dnes.dir.bg

ќще за: аборти  бракове  »рланди€ ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


1 коментар

22 октомври 2019 16:36 | —тефанов
ќценка:
4
 (
4
 гласа)

¬ид€хте ли защо англо-британците тр€бва да напуснат ≈— и контактите с т€х да се сведат до минимум. ¬ъв вс€ка отношение. “ова е една извратена наци€, нахална, самоунищожаваща се.
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.