Абитуриент с COVID-19 празнува със 100 души, ден по-късно влезе в болница  

01 юли 2020 08:11   1 коментар   2863 прочита


 

Той е учил в една от гимназиите във Велико Търново, а в събота, 27 юни, е празнувал своя бал заедно с още 100 души - негови съученици и учители. 

Ден по-късно младежът се е оплакал от болки в гърлото и висока температура.,съобщва БНТ 

След консултация с личния лекар му е била взета PCR проба, която се е оказала положителна. По информация на РЗИ-Русе момчето незабавно е било транспортирано с линейка до болница в крайдунавския град. Издирени са контактните му лица и са поставени под 14-дневна карантина. Състоянието на младежа е стабилно. 

От Областния кризисен щаб във Велико Търново потвърдиха, че младежът е възпитаник на една от гимназиите в града. В събота той е празнувал абитуриентския си бал заедно със съучениците си, учители и още един випуск от друга великотърновска гимназия. 

Абитуриентите са дефилирали на открито в подножието на крепостта Царевец, а след това са продължили тържеството си в ресторант и нощен клуб. 

Присъствалите на бала вече са уведомени, като учителите са в отпуска. На всички е препоръчано да се самоизолират и да наблюдават състоянието си. 

Очаква се днес да стане ясен точният брой на хората, които ще бъдат поставени под карантина. Заведенията ще са затворени за щателна дезинфекция. 

1 коментар
01 Юли 2020 08:45 | ��������РИКО
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Пил младежа студена бира и си направил ангина (имал съм и аз веднъж лятото, много неприятно) Та отишъл младежа на лекар а там дай да му правим тест за коронавирус и ХОП, заразен се оказал младежа с най смъртоносният от всички вируси на земята. Но защо ли нещо ми подсказва, че от тези 100 човека дето са празнували с него никой няма да се разболее?! Нещо повече, след като отчетат дейност и прибавят към бройката на заразени още 1. Младежа по чудо ще оздравее - АЛИЛУЯ!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар