6800 нежелани емигранти са влезли в България

09 септември 2011 00:20   2 коментара   7105 прочита


От ноември досега близо 6800 души, нежелани по шенгенските изисквания, са влезли в България. Това каза вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от БТА.

По думите му страната ни е информирала всички, които са ги обявили за нежелани. Нямало механизъм, по който те да не бъдат допуснати у нас.

Заради миграционен натиск, дори и след влизането ни в Шенген, на границата с Гърция ще остане същият числен състав и техника, посочи Цветанов и уточни, че това не важи за границата с Румъния.

“Това, което реализираме с румънската страна, е да се разработят съответните полицейски екипи и в момента имаме много добро сътрудничество и обмяна на информация в реално време", каза министърът на вътрешните работи.

По думите му изграждането на тристранен контактен център - митнически и информационен, ще даде възможност за обмяна на информация между България, Гърция и Турция.

Поетапното приемане на страната ни в Шенген по думите на Цветанов е по-приемливо. Така според него, след като контролът по летищата и пристанищата се промени, е възможно да има дебати във вътрешнополитически план.

Цветан Цветанов участва в започналата вчера девета международна конференция “Сигурността в Югоизточна Европа - кризи, предизвикателства, политики”.

2 коментара
09 Септември 2011 08:39 | Българина
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Страната ни е пълна с какви ли не"емигранти", опасни типове и др. влезли през граничните ни пунктове нелегално, с подкупи и т. н. Тези цифри според мене са занижени и подадени на министъра, а и не може да се установят реално вече. Освен ако са проверявани всички домове на хората, хотели и др.. което е невъзможно. Не трябваше толкова рано да се отварят границите ни, защото в България намират идеално убежище всякакви "емигранти", престъпници, религиозни фанатици и др. от др. страни. Трябва тотална чистка на такива хора от Родината ни.


09 Септември 2011 09:03 | СТРАННИК
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

За какво му е на обикновения българин този Шенген? За мангалите ще е добре дошъл, ще припкат през границата където сварят и ще вкарват какви ли не боклуци. Същото се отнася и за всички талибани намиращи се в Гърция, които само чакат България да отвори границата със Шенген. Ще дойдат тук и българският народ ще ги вози и храни. А той-народа ни едвам крета. Но идват избори--ще има кебапчета?




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар