300 евро глоба за липса на маска в колата в Гърция

17 май 2021 11:13   1 коментар   3892 прочита
сн. ЕПА/Бгнес
сн. ЕПА/Бгнес


сн. ЕПА/Бгнес

Гръцката полиция глобява за липса на маски в личните автомобили.

Две хиляди евро е наказанието за антирадар.

Пътна полиция в Гърция предупреждава, че все още е в сила наредбата за задължително носене на маски в личните автомобили. Пътуването без маска е допустимо и не подлежи на санкция, само ако в автомобила пътуват роднини, които живеят на един адрес. Нарушението се наказва с глоба от 300 евро за всеки пътник.

Строго се следи за разрешения брой на пътници в леките автомобили.

Максимално е допустимо да пътуват двама пътници и шофьора, независимо от марката на личния автомобил, предаде БНР.

Повече пътници се допускат, ако в колата пътуват деца на семейството. За тези нарушения глобата отново е 300 евро на всеки в автомобила.

През изминалата седмица, съобщават от полицията, са зачестили случаите на глобени шофьори за антирадар устройство. Паричната глоба е 2000 евро.

В сила е вечерният час, като в интервала от 0,30 часа до 5 часа сутринта се пътува само при крайна необходимост.


Още за: евро   маска   Гърция   Още от: България и свят

Принтирай статия
1 коментар
18 Май 2021 07:20 | �������� РИКО
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Зад паравана на заплаха от въображаем вирус Sars-Cov-2, предизвикваш въображаема инфекция Covid-19 се изгражда НОВ ТОТАЛИТАРЕН СТРОЙ (цифров) в мащабите на Земята. Постепенно се въвеждат абсурдни правила и закони които все повече ОГРАНИЧАВАТ правата и свободите на хората. Централна рола в този план играе издаване на ИМУНИЗАЦИОНЕН ПАСПОРТ, без последния е немислима новата цифрова икономика (цифровите пари ще бъдат привързани към ИМУНИЗАЦИОННИТЕ ПАСПОРТИ на хората - разплащанията ще се шзвършват само с тях, но това след няколко години (преформатирането на наличните пари в цифрови ще се извършва постепенно).
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар