Винарна "Златен Рожен" грабна приза за най-иновативна винена дестинация за 2018г. по време на годишните награди на БХРА

07 декември 2018 09:56   6 коментара   16107 прочита


Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) определи Винарска изба „Златен Рожен“ за „най-иновативна винена дестинация на 2018 г. “. Престижната награда беше връчена на собствениците на избата по време на церемонията на годишните награди на БХРА късно вечерта на 5 декември в „София Хотел Балкан”. Церемонията се провежда за 23-ти пореден път и отличава от 1996 г. насам постиженията на мениджъри и предприемачи в сферата на хотелиерството, мениджмънта, ресторантьорството, инвестициите и др.

Аз бих го нарекла по-скоро признание, отколкото награда, сподели Маруся Осиковска, управител и собственик на Златен Рожен – винарска изба и хотел. Благодаря на екипа си, благодаря на фантастичния ни енолог Федерико, благодаря на съпруга си – тази награда е плод на общия ни труд и споделена емоция, добави развълнувана тя.

Настоящата година бе изключително динамична и успешна за избата: нова иновативна, лимитирана, ръчно направена премиум линия вина, новоизградена дегустационна част, винен бар и прилежащ фирмен магазин към съществуващата от 2010-та година производствена база, както и ангажирането на нов продуктов директор - Федерико Ричи, енолог с богат професионален опит от Тоскана, Италия, мащабни инвестиции, закупуване на нови лозови масиви и сделка по придобиването на конкурент от региона.

Амбициите на избата са с бързо темпо да навлезе в сегмента на високия клас бутикови вина и да затвърди позициите си на значим винопроизводител не само в региона на Струма, но и в цяла България. Макар към момента основният им стремеж е да се позиционират в един по-висок сегмент, от Златен Рожен уверяват, че не пренебрегват постигнатото през изминалите 8 години и запазват позициите си на доставчик на класни вина от средния ценови сегмент за някои от най-големите вериги в страната. Новото е, че в допълнение към утвърдения среден клас вина вече предлагат и по-къси бутикови серии в специализирани обекти в София и страната, както и че ще ни изненадат скоро с още по-нови вина от лимитираната им хенд мейд серия в началото на следващата година. Защото, както те самите споделиха, „ние сме вече на 8, но все още едва в начало на нашето вълнуващо развитие и израстване като винопроизводител“.

6 коментара
07 Декември 2018 19:35 | Aha
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

И какво трябва да означава „най-иновативна винена дестинация“? Топлата вода ли са открили? Или червеното вино?


08 Декември 2018 18:49 | Георги
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Ами да проверим в Български тълковен речник какво означава иновативен: нов, оригинален, от бъдещето, творчески, със усет към модерното. Произлиза от иновативно (на латиница: inovativno) : нещо ново, оригинално, част от бъдещето, бъдещи технологии и др. Може да си изберете едно от горните или всичките заедно. И да завършим с един хубав цитат на Папа Йоан XXIII „Хората са като виното – някои се превръщат в оцет, а други се подобряват с възрастта. ”


09 Декември 2018 16:07 | до aha
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Каквото и да означава хората работят и произвеждат наистина качествен продукт, който се цени от клиентите. А такива като теб още дълги години само ще злобеят по форумите.


07 Януари 2019 08:40 | детенце
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

искам да се возя на Маруся


15 Януари 2019 21:10 | Тъжно
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Нека е честита наградата.... но нека престанем да парадираме със специалисти от чужбина... нима в България има малко добри енолози, но явно госпожата няма никакви познания в тази област... все пак е руса...


05 Февруари 2019 07:17 | Barona
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Е нормално е защо да е на друг нали трябва да се изтъкне в тая скапана държава всичко се върти около тях политици, крадци, полицаи, законни крадци\" !Е затова трябва секс на народа защото ние си ги избираме и мълчим!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар