В разгара на коронавируса! Благоевградски бизнесмен ще произвежда защитните облекла

12 март 2020 21:03   8 коментара   43575 прочита


Благоевградчанинът Георги Бижев, който развива бизнес в Габрово ще произвежда защитните облекла за медицинските работници. Завод "Мак" в Габрово получи поръчката за производство на облекла и маски. Това стана ясно при посещението на премиера Бойко Борисов във фабриката в Габрово. "40 000 метра плат вече е готов, а от него  ще бъдат изработени между 12 000 и 14 000 защитни гащеризони", сподели Бижев  при срещата си с Бойко Борисов.

Облеклото, произведено в габровската фирма е издържало тестовете във военната лаборатория и отговаря на изискванията за водонепропускливост и здравина. Всяко  облекло има 50 цикъла на използване. По изключително надежден начин са защитени и шевовете на облеклата, а материята е такава, че ще запазва от прегряване.

Това потвърди и началникът на щаба за борба с корона вируса ген. Венцислав Мутафчийски, който също бе в завода в Габрово. Той ще бъде първият здравен работник, който ще използва новото облекло. Ръководството на завод "Мак", начело с Георги Бобева е било на среща с премиера на 8 март, заедно с представители на други български фирми.

Тогава те са заявили готовност за незабавно стартиране на производството на облекла и маски. Георги Бижев отдавна е в бизнеса с текстил, а преди години бе и част от управителното тяло на ПФК Пирин. Заедно с Николай Галчев и още няколко бизнесмени, Георги Бижев подпомагаше финансово благоевградския клуб. /снимка .БНТ/

Марти Иванов 

8 коментара
13 Март 2020 08:00 | !!!!!
Оценка:
16
 (
18
 гласа)

Добрите благоевградски бизнесмени и специалисти, като Бижев бяха прокудени от нашите крадливи и некадърни градоначалници през последните 15 години и останаха само подобните на тях карикатури на бизнесмени като Мама кажа, Дончо Балито, Бриндо и пр., които смучат от общинския бюджет. При подобно развитие на бизнеса след още години Благоевград няма да е вече град.


13 Март 2020 08:54 | Барба Ганьос
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

В България отдавна вирее много по-опасен и смъртоносен вирус от коронавируса. Този вирус се нарича ГЕРБ. Дано по-бързо се намери ваксината...


13 Март 2020 09:04 | Успех
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Бижев, както и цялото му семейство са много рядко качествени хора. Успех!


13 Март 2020 09:14 | Арно
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Управлението на града гони хора като него в последните 8 години


13 Март 2020 09:27 | 3333
Оценка:
-4
 (
10
 гласа)

вие сте наи долните утрепки които сега нападате Бойко и герб, Марляци


13 Март 2020 09:44 | Да
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Всички граждани от Благоевград, трябва да поведем война срещу модела за бизнес на общинския съветник Христо Ковачки –Мама кажа. Той на практика получава нерегламентирана общинска помощ и конкурентно предимство пред останалите от бранша с мълчаливото съдействие на колеги те си общински съветници и престъпното бездействие на кметската администрация, на гърба на благоевградските данъкоплатци. Този общински съветник не плаща изобщо за своите хотели на общината данък сгради и такса смет, краде минерална вода в пъти повече отколкото потребява, лъже в пъти при отчитането на туристическия данък, забавя с години внасянето на дължимите концесионни такси, не издава често фактури и касови бележки, лъже при отчитане на различните ставки с ДДС, ползва безплатно залите на общината, получава преимуществено поръчки от контрагентите на общината и др. Време е да се прекратят тези порочни практики за които всички контролни органи в общината се правят на разсеяни, защото ще фалират честните и почтени хоте


13 Март 2020 10:25 | Бойко
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Да за съжаление почти не се срещат такъв тип хора в Благоевград. Докато дневниият ред на града се определя от хора като Дончо, Бриндо, Мама кажа и тем подобни всички ще бъдем в калта.


15 Март 2020 08:49 | ���������
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

А къде се намира г-н Тодор Андонов, собственик на Струма текст в Благоевград-на светлинни години е назад. Така е като слуша Райна Княгиня от Панагюрище.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар