В Благоевград: 5 фирми в надпревара за благоустрояването на ул. "Листопад" за около 1.5 млн.лн

14 декември 2020 07:19   6 коментара   13318 прочита


 

 Пет фирми и обединения се впуснаха в надпреварата за апетитната обществена поръчка, обявена от Община Благоевград за изграждането и благоустрояването на ул. "Листопад" в IV-и микрорайон. Офертите бяха отворени в края на седмицата , а сред мераклиите се открояват интересни и небезисвестни имена като това на тото-милионера   Николай Динков - Нинджата, който е подал документи и влиза в надпреварата с ДЗЗД "ВТ Листопад 2020".

Благоевградската "Пиринстройинженеринг" ЕАД също е подала документи, както и регистрираната в Брезник фирма "Нивел Строй" ЕООД. Последните, кандидатствали по поръчката са "Грома Холд" ЕООД   и обединение "Водоснабдяване 2" ДЗЗД, в което участват фирмите „Монолитстрой – Чорбаджийски, Байкушев“ ООД, „Стилстрой М“ ООД, собственост на Михаил Камбитов и регистрираната в София „Стреза“ ЕООД на Янко Шумков. 

Предстои комисия да разгледа предложените ценови оферти и останалата документация, която се изисква, след което ще класира фирмите и ще избере изпълнител, с който Община Благоевград ще подпише договор. 
Припомняме, че общият бюджет на проекта е в размер на 1 276 590, 99 лв. без ДДС, осигурен по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие, а срокът за изпълнение – 16 месеца. 

Основната цел на проекта е изграждане и благоустрояване на ул. "Листопад" в IV микрорайон чрез създаване и подобряване на транспортно-експлоатационните характеристики на пътната настилка, осигуряване на условия за безопасност на движение, комфорт на пътуването и добро отводняване на улицата, осигуряване на естетична и хармонична среда, обвързана с търговска и жилищна част на града, с което ще се подобри жизнената и работната среда на жителите и гостите на Благоевград.

Предвижда се да бъде направена реконструкция на пътното платно, изграждане на подпорни стени, изграждане на тротоари, създаване на достъпна среда за хора с увреждания, чрез понижаване на тротоарните настилки в зоните на кръстовища и пешеходни пътеки, поставяне на дъждоприемни шахти и нови стълбове със светодиодни (LED) осветители. 

Проектът ще допринесе за постигане на екологичен комфорт и стандарти, отговарящи на съвременните изисквания за развитие на европейските градове. Чрез реализиране на предвидените дейности ще се постигне синергичен ефект с изпълнените до момента мерки в района, за подобряване на градската среда, с което ще се подобри функционалността и достъпността до IV микрорайон и цялостно подобряване облика на Благоевград. 

П. Пенева 
 


Още от: Бизнес

Принтирай статия
6 коментара
14 Декември 2020 09:56 | ехоооо
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

1 милион и 200 хиляди, вие жилищен квартал ли ще строите бе маулимници..... ебати краденото ще падне


14 Декември 2020 12:39 | ДЖАМБАЗКИ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

А СЕГА МИШО ДЖУДЖЕТО ДА ВЕДИ КАК БОЛИ КАТО ГО ПРЕНЕЛРЕГВАТ УМИШЛЕНО И БУТАТ ПОРЪЧКАТА НА ПРЕДВАРИТЕЛНО УТОВОРЕНАТА ФИРМА. КАКТО ПРАВЕХА .С СЪИМЕНИКА СИ ОТ ПАДЕШ. А ТАКА И СВЕТЛИО ЩЕ СИ ВЪРШИ РАБОТАТА В ПОЛИЗИЯТА. А НЯМА ДА СЕ ПРАВИ НА ТЕХНИК НА КАМБИТОВ. А НИНДЖАТА СИ Е ОПЛЕЛ КОШНИЧКАТА НЕ СЕ БУТАИТЕ.


14 Декември 2020 12:58 | ехоооо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

нинджата я е оплеле кошницата


14 Декември 2020 12:58 | ехоооо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

щото финансира кампанията на томов


14 Декември 2020 17:12 | ДЖУМАЛИЯ.
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ТОЧНО ТАКА .И АКО ТОМОВ СПЕМЕЛИ ТОИ МОМЕНТАЛНО СТАВА .ЗАМ. КМЕТ ПО СТРОИТЕЛСТВОТО. ЗАД ЗАВИСИТЕ.


14 Декември 2020 18:37 | Джумаятс
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Неграмотен си, стига си се излагал. Поне си смени ника.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар