Тъжно! Подплощадното пространство - ням свидетел на бизнес фалити и разрухата в Благоевград

20 април 2021 17:33   18 коментара   16317 прочита


Пространството под площад "Георги Измирлиев" в Благоевград, което някога бе най-оживената част от центъра на Благоевград, днес е усойно и страшно. От някогашните заведения, привличащи стотици клиенти, днес не е останало нищо.

Само стъклени витрини, зад които се виждат празни помещения, припомнят времето, в което работеха таверна "Акрополис ", бар Джамбуре, Спа център Хармония, боулинг център Корона,кафене "Розовото", още едно кафене в близост до спа центъра, все места, които бяха пълни с млади хора, придаващи изключителен чар на областния център.

Днес стените около заведенията са изрисувани с графити, с неприлични думи или облепени с оръфани плакати на фолк звезди или политици. Около заведенията е пълно с боклуци, донесени от вятъра които шумолят страховито вечер, когато мястото потъне в мрак. Таверна "Акрополис ", разположена навремето до работещия активно бар "Бакарди", бе най-посещаваното място за забавление в Благоевград.

Жива музика, гост изпълнители, привличаха млади хора, студенти, които купонясваха до зори. После таверната стана фолк клуб "Джамбуре " Собствениците му бяха направили една уникална атмосфера вътре, която предразполагаше посетителите да се отпуснат максимално и се забавляват без задръжки, на фона на хитова през годините музика.

Релаксът за бизнесдамите и благоевградчанки, които държат на външния си вид, осигуряваше модерният и луксозно направен Спа център "Хармония" на бизнесмена Н. Галчев. Преди повече от 10 години той го занемари го до краен предел и го изостави. Помещението бе предадено в ръцете на съдия изпълнител, заради кредит на бизнесмена, така години наред клиент няма, а мястото пустее и се руши.

Зад стъклената врата на центъра се виждат изрисувани красиво стени, припомнящи времето на неговия апогей Общинският съветник Красимир Роячки дълги години бе домакин на шумни партита в бар "Бакарди" а, събирайки хайлайфа на града под купола на заведението си.

Но го напусна. С кански усилия да съживи заведението направи опит поредният му наемател, превърнал "Бакарди " в бар "Таргет", но не успя и в момента заведението не работи. Има табела ,че се отдава под наем, но не е ясно от кога е.

Боулинг център "Корона", прекрасно място забава на малки и големи, работи дълги години, после собствениците му, трио бизнесмени, се оттеглиха от бизнеса и го продадоха. Новият собственик, столичен бизнесмен, все още не е влязъл във владението си, тъй като има известни проблеми с общината и течове, които му пречат да заработи. Не работят и двете кафенета в подлеза, които бяха пословични със спокойната си атмосфера и бяха прекрасно място за бизнес срещи, или следобедно кафе

В подплощадното пространство си правеха срещи бизнесмени, влюбени, колеги, партньори. Днес, то просто е ням свидетел на разрухата в областния град. През лятото от мястото се чува само шумът на фонтаните и крясъците на децата, които се „къпят в тях.. Помен няма от старата слава на Благоевград - красив и оживен, пълен с млади и щастливи хора.

Петър Костов


Още за: бизнес   разруха   Благоевград   Още от: Бизнес

Принтирай статия
18 коментара
20 Април 2021 17:45 | Гошо
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

мизерия на управление се вижда на супер ските бизнесмеби


20 Април 2021 17:51 | Ехе
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Е, чак пък най-оживената част. От години е празно заради мизерните условия. И въпреки скъпия ремонт пак е мизерно. Да не говорим за подземния паркинг.


20 Април 2021 18:03 | Фийни
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Еми не е ехе ...навремето в акрополис беше лудница до 6 до 7 сутринта имаше хора ама яко хора после джамбурето па лудници и там фул макс хора отгоре централ.... после афтъри в... забравих му името на заведението до спа центъра, при боби лудия барман там и яко надрусаняци танци забави ....кютеци чат пат.... баше яко оживено са нема едно работещ помещение там що ехе-каш па шо билярд и джаги се изигра у бакарди при красо грамадския


20 Април 2021 18:13 | Universe paradox
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Няма нормална бизнес зона, няма достатъчно производство, няма квалифицирани кадри за високотехнологични производства, наемите скъпи, заплатите ниски, заведенията с некачествени продукти се опитват да спечелят бързо, не случихме на кметове и градско управление, общинските съветници - сбирщина от алчни далавераджии с не до където трябва умствен и нравствен потенциал да се развие каквото и да е в общината. Визионери липсват. Работяги липсват. Лидери липсват. Професионалисти липсват.
Изобщо, упадъкът е съвсем логично развитие на нещата, скъпи ми съграждани!


20 Април 2021 18:56 | Жалко
Оценка:
13
 (
19
 гласа)

Управлението на Неделчо Камбитов и Герб води то това за съжаление, добре че и Томчо си тръгва, затова мислете хора, мислете кой ще ни управлява града и държавата. За съжаление Благоевград стана най-мизерния, беден град в югозападна България


20 Април 2021 19:35 | гражданим
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

хората избягаха по софия и чужбина с тия ниски заплати и европейски цени хората са намръщени не мислат да се забавляват а как да си платят сметките да съществуват


20 Април 2021 19:36 | гражданим
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

сития на гладния не вярва


20 Април 2021 19:51 | Околовръстен
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Дано сред неделя и томов дойде читав човек. От нас зависи. И двамата са ненаказани, така че и следващия ще е като тях.


20 Април 2021 20:36 | Нн
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Следващият кмет, който и да е, ако не започне да работи за благото на хората и за града, трябва да го изкараме със шутове, на мен ми писна вече, честно


20 Април 2021 20:46 | 999
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Несте в час бяха две отделни заведения


20 Април 2021 21:30 | Бойко
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Благоевград-призрачният град.


20 Април 2021 23:06 | До Фийни
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ЕГО беше заведението сила беше денонощно некой хора по 2 3 дена не излизаха


21 Април 2021 07:34 | бизнесмен
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Всичко това е благодарение на великия Неделчо-Камбитов, който фалира целия град подобно на дружествата си!


21 Април 2021 08:11 | Гражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

КАБРИОНСКА РАБОТА! УНИЩОЖИ ЦЕЛИЯ НИ ГРАД


21 Април 2021 09:12 | Миролюб
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Не бойте се, народе ! Така ще е и за напред ! До като не възпитаме децата си на морал, ценности и почтеност .До като не им покажем, че алчността погубва.


21 Април 2021 09:30 | Илия
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

То само това да беше. Томов съсипа всичко


21 Април 2021 09:58 | кака
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

всички пишете за двамата юнаци сте прави, обаче не пишете за неграмотните, крадливи и безочливи ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ които ние си избира ме и виновните сме си ние щото ги избира ме, никой не ние виновен да избира ме -мамакажа, Васко Миладинов, Тасков, Тодоров, Анева, Таковски, Калоян Каната, Ризов, Бибов и т. н.


21 Април 2021 13:00 | Икономически Разцвет
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Мдааа, за жалост един от най-красивите и привлекателни градове през деведесетте и дори до края на миналия век, сега тъне в разруха, мизерия и нищета! Не са виновни сами местните кметове и съветници... Те са отражението на цялата политическа власт в цялата ни страна. И не е така само в този град! Къде е спасението...? В ПРОИЗВОДСТВОТО !!! В създаването на "благата" а не в разпределението и консумирането им!!! Там където има икономика... индустрия... много работни места..., там където се ПРОИЗВЕЖДА..... Там цари развитие и напредък!!! Напредък ако ще се чака на мургавите ни събратя "роми", на нискочелите примати "мутри" (които сложиха костюми и вратовръзки и станаха бизнесмени), напредъка не е и дори в консуматори като политици, полцаи, военни, лекари, учители, общинкса и областна администрация ( което всъщност е 85 процента от работещото ни население) - НАПРЕДЪКА Е В РАБОТЕЩИТЕ В ЗАВОДИ, ПРЕДПРИЯТИЯ, НА ПОЛЕТО И В ЛАБОРАТОРИИ.... НО... на кой ли му дреме???
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар