Със 786 000 лв. изграждат Център за настаняване от семеен тип в Гоце Делчев

05 ноември 2011 00:08   1 коментар   8953 прочита

Проект за изграждане на Център за настаняване от семеен тип по Оперативна програма "Регионално развитие 2007-2013" бе одобрен за община Гоце Делчев. Стойността му е 786 000 лв., със 100% европейско финансиране, а срокът за изпълнение и обзавеждане на центъра е 18 месеца от датата на подписване на договора.

От пресцентъра на общината заявиха още, че се предвижда да се изгради нова сграда, която ще представлява постоянно жилище за 14 деца с умствени и физически увреждания, които в момента се намират в различни социални институции. Предвидени са средства за обзавеждане и оборудване, както и за благоустрояване на дворното пространство. Новото жилище ще бъде построено на незастроен общински терен на територията на бившата казарма.

Сградата е проектирана в Г-образна форма, в съответствие със задължителните изисквания на Държавната агенция за закрила на детето. Тя ще съответства на архитектурата на близките сгради - няма да се откроява и да се набива на очи като специална. Местоположението й също е избрано според изискванията на програмата - да се намира в близост до сгради, предоставящи здравни, образователни, културни и административни услуги.

С изграждането на Център за настаняване от семеен тип се цели разкриване на алтернативни услуги и форми на грижа, близки до семейната среда. Предвижда се да бъдат открити 13 работни места за квалифициран и помощен персонал.

Цялостната издръжка на центъра през следващите 24 месеца след откриването на обекта ще бъде осигурена от Оперативна програма "Човешки ресурси".


Още за: проект   център   договор   Още от: Бизнес

Принтирай статия
1 коментар
11 Ноември 2011 12:19 | аха
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

На коя от слагащите се журналистки близки на кмета ще назначат мъжете им там? Добре че май вече останаха тези които са самотни.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар