Строят нова бензиностанция до „Струма“ при Дупница

18 октомври 2016 16:04   4 коментара   18785 прочита


Нова бензиностанция се строи на 200-300 м. от пътен възел „Бинека“ на автомагистрала „Струма“ на пътя Кюстендил-Дупница, казаха експерти. Собственик е бизнесмен от Дупница, който има обект с колонки на изхода на града за с. Самораново, както и на входа на гр. Рила. Бензиностанцията под Бинека може да бъде пусната до Нова година.

Подобен съоръжение от години работи и от другата страна на пътния възел, на пътя I-62 /от Дупница за областния град и за Бобов дол/, пише Kmeta.bg. Направлението е доста натоварено, което явно е привлякло инвеститора.

На практика това е първата най-близка бензиностанция до магистрала „Струма“ от София до Благоевград. За да се ползва обаче, трябва да се слиза при Бинека от аутобана и след това шофьорът да се връща на магистралата, коментират водачи.

Иначе от столицата до Благоевград (100 км.) няма къде да се зареди с гориво. Веднага след пускането на ЛОТ-2 на „Струма“ собственици на терен при жп гара Кочериново внесли проект в областното Пътно управление в Кюстендил да строят бензиностанция, но впоследствие се отказали, казват пътни експерти.

И. Калинков

4 коментара
19 Октомври 2016 07:53 | дупничанин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

това е платено от комплексара Ганчев


19 Октомври 2016 08:04 | Боби
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

От София до Благоевград тъпаци от "Струма", има един "Лукойл" и един "Шел" след Перник !!!


19 Октомври 2016 09:08 | АДОЛФ ХИТЛЕР
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

И В МОМЕНТА СЕ СТРОИ СЛЕД ЛЮЛИН НОВА БЕНЗИНОСТАНЦИЯ!!!


19 Октомври 2016 09:35 | Водач на МПС
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

На вниманието на министър Павлова: Уважаема госпожо министър, помислете за изграждането на едно отклонение от магистрала Струма за Дупница след село Джерман. Там двата пътя са на разстояние не повече от 25-30 метра и с един мост над ж. п. линията става супер. Мястото е точно след последната автокъща в посока Дупница. Надявам се да го прочете важен фактор. Това може да е задачка и на кмета. Действай кмете!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар