СПА хотелите в Разложко отново приемат туристи

24 май 2020 16:56   2 коментара   7466 прочита


Част от СПА хотелите предлагащи басейни с минерална вода в района на Разлог и Баня отвориха врати. След отхлабените противоепидемични мерки наложени заради пандемията от коронавирус, спа центровете в Пиринско започнаха да приемат туристи.

Бурхан Немутлу – управител на спа хотел:

„Искахме да отворим преди една седмици, но заради мерки, които трябваше да ги покрием, успяхме чак вчера да ги покрием и да можем да се подготвим не само с мерки но и с обучението на персонала, слава богу от вчера работим.“ Новите противоепидемични мерки налагат закупуването на повече санитарни консумативи и наемането на допълнителен персонал, което от своя страна води до увеличение на цените на услугата, категорични са хотелиерите.

“Ако погледнем от икономична гледна точка тези мерки са драконовски за нас за бизнесмените, щото както виждате тука имаме капацитет около 200 души , а сега в момента с тези мерки сме паднали на 60 души, това някъде една трета.“ Спа комплексите в района на Разлог и Баня са посещавани предимно от български туристи, които заради природните условия и услугите с годините са станали постоянни клиенти."

Едуард Енгибаров – турист:

“ Значи тука сме абсолютно сигурни, че това което използваме е абсолютно безвредно и няма никакъв проблем за нашето здраве. Пресечка чакахме с нетърпение да отворят и бяхме първите, които пристигнаха.“

Въпреки трудностите, които изпитват, от бранша се надяват юли и август да са силни месеци, за да може да покрият загубите от предходните два месеца, когато принудително хотелите бяха затворени.


Още за: хотели   СПА   разложко   Още от: Бизнес

Принтирай статия
2 коментара
25 Май 2020 03:32 | text
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

text


25 Май 2020 03:32 | text
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

text
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар