Собственикът на строителна фирма се върна от Москва с 1-ва награда за изграждането на хотел

09 септември 2011 00:20   5 коментара   26016 прочита
Г. Ганджов получи голямата награда за строителството на хотел “Радуга”
Г. Ганджов получи голямата награда за строителството на хотел “Радуга”


Г. Ганджов получи голямата награда за строителството на хотел “Радуга”

Съсобственикът на мощната благоевградска строителна фирма “Универсал строй консулт” ООД Георги Ганджов получи най-голямата награда на правителството на Москва и Съюза на инвеститорите за строителството на хотел “Радуга”, който е част от Санаторно-оздравителния детски комплекс “Камчия” край Варна.

Плакет и диплома за първото място Г. Ганджов получи на церемония, състояла се на 2 септември в руската столица. Миналата година на същия конкурс “Универсал строй комплекс” получи отново 1-ва награда за хотел “Лонгоз”, с който бе поставено началото на “Радуга”.

Беше доста вълнуващо, описа накратко церемонията Г. Ганджов, който на връщане от Русия минал през “Камчия” да остави наградите, после се прибра в Благоевград за броени часове и вчера отново пътуваше към морето, за да види как върви строителството в комплекса, който продължава да се развива и се превръща в най-големия задграничен комплекс на Москва в Европа.

Детският оздравителен лагер “Радуга” е разположен на площ от 300 дка край Камчия и е най-голямата руска инвестиция в България през последните десетилетия - проектът е на стойност над 120 милиона евро и в него постоянно работят около 400 българи. Той включва 4 спални корпуса с 600 места, обществен център с библиотека, боулинг, сауни и др., многофункционална зала с 640 места, лечебно-диагностичен и балнеолечебен център, летен амфитеатър, закрит спортен център, плувен басейн и огромни паркови пространства, които ще заемат 84% от цялата площ. В парка са планирани и 15 3-етажни къщи с магазини, аптеки, ателиета, детска градина, пожарно депо. В момента “Универсал строй консулт” строи в него учебен център за 1200 деца, които целогодишно ще могат да пребивават в лагера.

Строителството на комплекса започна през есента на 2008 г. с изграждане на нов корпус към съществуващия хотел “Лонгоз”. “Универсал строй консулт” го направи за 9 месеца. 1-ят етап от градчето бе открит на 9 септември 2010 г. и веднага в комплекса, който е 100% собственост на московското правителство, бяха настанени над 1000 даровити деца от Москва на възраст от 9 до 16 г.

“Радуга” е най-голямото предизвикателство пред “Универсал строй консулт”, в който Г. Ганджов е съсобственик заедно с Петър Парашкански и Чавдар Узунов. Фирмата е създадена през 1994 г. след обединяване строителните дружества на тримата съсобственици, които откриха и едноименно дъщерно дружество в Русия. Фирмата има обекти в цяла България, нейно дело са сградите в парка за мечки край Белица, благоевградският мол, няколко жилищни комплекса в Разлог и Банско и много други.


Още за: Г. Ганджов   награда   хотел   Още от: Бизнес

Принтирай статия
5 коментара
09 Септември 2011 08:57 | Ганджов
Оценка:
0
 (
20
 гласа)

Тоя ли измамник бе!


09 Септември 2011 09:30 | ГД
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

Много добре, браво Пешо


09 Септември 2011 10:39 | баба Цола
Оценка:
6
 (
18
 гласа)

комунистите родината изграждат, комсомолците след тях вървят, пионери, пионери .....


09 Септември 2011 13:45 | Браво
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

Поздравления!!! Достойна отплата за упорития труд!!!


10 Септември 2011 09:48 | ...
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Браво!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар