След 15-годишно прекъсване Кюстендил отново има луксозно кино с 50 места

24 януари 2011 00:20   8 коментара   42616 прочита
Кметът на Кюстендил Петър Паунов, председателят на ОбС Васил Иванов и общински съветници разгледаха новата кинозала
Кметът на Кюстендил Петър Паунов, председателят на ОбС Васил Иванов и общински съветници разгледаха новата кинозала


Кметът на Кюстендил Петър Паунов, председателят на ОбС Васил Иванов и общински съветници разгледаха новата кинозала

Реплика под Хисарлъка на култовия "Кодак тиатър" на филмовите Оскари

След 15-годишно прекъсване Кюстендил отново има кино. Малката, но изключително кокетна и луксозна зала, има 50 места и предлага три от най-новите хитови филми на пазара, похвали се директорът на кюстендилския театър Чавдар Ненов. Горд съм, че след толкова много години отново имаме кино, дължахме го на младите хора. В киното ще работят 6 човека, но не се създаваме нова структура. Киносалонът е част от театъра, заяви по време на откриването Чавдар Ненов.

Кинозалата е придобивка, на която можем само да се радваме и да пазим. Благодаря на Общинския съвет, че ме подкрепи за тази идея, и на хората, които се раздадоха, за да го има, каза на официалното откриване кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Всяка седмица ще се прожектират по три филма, като цената на билетите за деца и младежи до 18 години е 3 лв., за всички останали 5 лв. Прожекциите ще бъдат от 10,30, 14.00, 16.00 и 21.00 часа. Първата прожекция в новия киносалон започна в 10,30 часа в неделя с анимационния филм “Мегаум”, другите два филма, които могат да видят кюстендилци през първата седмица, в която работи киното в областния център, са комедията "Пак ли ти?" и трилъра “Следващите три дни”.

Поканените на откриването по достойнство отбелязаха декора, който е реплика на входа и фоайето на "Кодак тиатър", където по традиция се раздават филмовите Оскари.

8 коментара
24 Януари 2011 04:58 | и
Оценка:
-16
 (
20
 гласа)

Тия па селяни кюстендилци и кино са си немали хаха егати селския град със два световара у градо като дупница и петрич няма такава селяния. Благоевград за вас е пак Париж


24 Януари 2011 09:33 | Обективен
Оценка:
10
 (
16
 гласа)

Благоевград е град за селяните, град от селски тип, с три главни петдесетметрови улички.. Попитайте селчовците колко от тях знаят къде е София...
Какъв Париж, к`во общо има бУагоевГЛАД с френската столица... А да, изисканите френски маниери, хехе, там девойките със сукманите са много добри... Макета, живейте на село и останете цЕл живот там. "Ке идем, ке ям и па ке доем" - хахаха, еманация на македонската селящина.


24 Януари 2011 10:20 | зелено
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Че, че !!


24 Януари 2011 19:05 | Перо
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

много скъпо... 5лв..?!?


25 Януари 2011 00:32 | много моля
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

След 15-годишно прекъсване Кюстендил отново има кино. ---- по тази логика значи съм ходил на кино на 3-годишна възраст ! Няма такива нещо. Киното /днешен Делукс/ затвори врати преди около 6-7 години...


26 Януари 2011 08:42 | Петричанин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Радвайте се, че пак са Ви направили кино, а не като петричкото се прави на магазин, за да изхранваме гърците, защото са в криза. Който раздаде кината под най-явната и ефтина схема на времето, трябва да носи отговорност сега, защото ГЕРБ обеща справедливост. Разглеждане на всички подобни продажби-подаръци, които направиха Костов и Тройната коалиция на определени хора през тези 20 години. Не може да има закони за едни, баница за други.


26 Януари 2011 10:00 | До селчо № 1 от форума
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Мили ми селчо, твойте родители за първи път са видели градско кино в Дупница! Дрогант скапан!!!
П. П. Извинявай, може би за първи път им е било на чаршаф на ливадата между козите.


07 Февруари 2011 07:12 | другоселец
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Не съм от Кюстендил, но съм живял там през определен период от живота ми. Винаги е имало кино - "Заимов" - с малка и голяма зала и "Република" . Филмите, които съм гледал, са шедьоври на световното кино и то по времето, когато в Благоевград нямаше ЮЗУ и така наречените "студенти" - ако не ги приемат на друго място там става и с плащане - това беше едно обикновено село! А и за сведение на #1 - от 8 часа в малката зала на "Заимов" имаше студийно кино - ако изобщо знаеш какво е това!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар