Сицилианската фирма “Терминтер” кандидат да строи пречиствателната станция на Петрич

05 октомври 2009 00:20   4 коментара   15806 прочита
В. Илиев
В. Илиев


В. Илиев

Кметът на Петрич Вельо Илиев се срещна с представители на над 15 фирми от Европа и Израел и обсъди изграждането на пречиствателна станция за отпадни води край южния град. Една от фирмите, които проявяват сериозен интерес към проекта, е италианската “Терминтер”, със седалище в Сицилия и офиси в Милано и Рим. Фирмата съществува от 1948 година, специализира се в сферата на почистването на природните и отпадни води. Последният голям проект, в който участва “Терминтер”, е очистването на водата на тунела Бренер между Италия и Швейцария. Пречиствателната инсталация там е с дебит 1000 литра в минута, което е съпоставимо с обема на потребление на градове като София. Фирмата е монтирала и инсталацията за очистване на водата на пеещите фонтани в Пловдив.
От “Терминтер” са заявили, че предпочитат да работят с местни подизпълнители, за да може част от средствата да остават в общината-инвеститор. Интересът на фирмата в Петрич е цялостното изграждане на обекта - от консултирането и изработването на проекта до строителството и монтажа на оборудването.


Още за: станция   пречистване   проект   Още от: Бизнес

Принтирай статия
4 коментара
05 Октомври 2009 10:38 | sagrajdanin
Оценка:
-7
 (
95
 гласа)

velio nai iakata firma za pre4istvatelni stantsii e opway ,pak i vzimat evtino,moga da te svarja ako pojelae6


05 Октомври 2009 14:56 | Angry
Оценка:
-46
 (
58
 гласа)

Целия град продаде, автогарата събори, далевери с ВиК, сега и пречиствателна станция, АНАТЕМА ! ! !


12 Октомври 2009 08:40 | без име
Оценка:
0
 (
12
 гласа)

,,Съгражданин,, ,той гледа комисионната ,другото не го интересува ! вельо илиев е един ДОЛЕН ПРОДАЖНИК ! Също държа да отбележа ,че общината прилича на публичен дом ! Свърталище на алкохолици-женкари ,и проститутки които постоянно разнасят кафета по канцеларийте полу голи ! И това ми било кмет !
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар