Шири се нелегална търговия с фалшиви препарати за растителна защита

20 февруари 2010 00:20   4 коментара   18029 прочита
Соня Джандарова и Иван Марковски организираха първи подобен семинар
Соня Джандарова и Иван Марковски организираха първи подобен семинар


Соня Джандарова и Иван Марковски организираха първи подобен семинар

Експерти пред 35 собственици на оранжерии

Извършва се нелегална търговия с фалшиви продукти за растителна защита, съобщи на семинар вчера в Петрич експертът от служба “Растителна защита” в Благоевград Иван Марковски. В голямата зала на общината се събраха над 35 производители на оранжерийна зеленчукова продукция, които изслушаха лекциите на различни специалисти, сред които бе Соня Джандарова, оглавяваща службата в Петрич. Според специалистите четири са основните вида нелегална дейност на препарати - усъвършенствани фалшификати, нискокачествени фалшификати, нелегален внос на продукти и злоупотреби с паралелна търговия, където легални търгувани продукти са заменени с нелегални.

Според експертите проблемът с фалшивите препарати става все по-осезаем и от това потърпевши основно са както производителите, така и потребителите, и в тази връзка поискаха от държавата да предприеме спешни мерки в законодателно отношение и сериозни санкции за нарушителите.

4 коментара
21 Февруари 2010 07:43 | НЯМА КАК
Оценка:
-3
 (
11
 гласа)

соня елка соьствени4ката на земеделската апртека са ьлиски приятелки в аптеката на елка на ьорсата и петри4 се продават насипно семена и отрови с изтекъл срок освен товоа не издава касови ьележки и не е регистрирана по ддс при нея раьотят 4 4етири агронома по 400 лв 20000лв ако тя не прави лоне 300000 лв защо раьоти на загуьа но никои не я зака4а защото мъжа им е полицаи така леи ще я караме в тази държава същата не се притеснява от нищо нагло краде ддс там се продават преларати закупени и внесени нелегално от македония


22 Февруари 2010 05:26 | usa
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

и от туртсия еьперти ли викаме браво


22 Февруари 2010 08:32 | НЯМА фаКти АК
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

от аптеката в петри4 ми пробутаха семе насипно от салата което не никна дано парите да им са за с и освен това тази госпожа продава без касови бележки от там съм си кукпувал македонски раундъб също така продава препарати за които по другите аптеки казват 4е са спряни за българия п


22 Февруари 2010 13:24 | към usa
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Къде ги видяхте тия експерти от Турция бре "usa"? Не се обаждайте неподготвени, освен това моля пишете грамотно. Май "usa" е турчин.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар