Сериозен отлив на туристи в Сандански заради коронавируса

05 март 2020 12:07   4 коментара   9219 прочита


Хотелиерският бизнес в Сандански отчита сериозен отлив на туристи в града заради притеснението на българи и чужденци от коронавирус. Изплашени от заразата масово туристи анулират резервациите си, както и предварително уговорени мероприятия и конференции.

Хотелиери споделят, че най-вероятната причина за отлива на туристите е това, че курортният град граничи с Гърция и Северна Македония, където вече има регистрирани случаи на коронавирус и това плаши хората. Паниката заради заразата сред туристите засяга и малкия и среден бизнес в Сандански. Търговци споделят, че когато хотелите са пълни и магазините по главната улица работят добре.

В Югозападна България със съмнения за коронавирус бяха приети семейство от Петрич, мъже от Кюстендил и Дупница, но пробите им се оказаха отрицателни.

С. Стоянов 

4 коментара
06 Март 2020 09:38 | не е заради короната
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

в скъп град, който не предлага никакви атракциони и забавления, няма туристи, вкл. и гърци (и на тях им е скъпо вече), Сандански отдавна не е това, което беше...


06 Март 2020 10:22 | Ха-ха
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Затова пък Благоевград ще цъфне и върже с хотелиери като Мама кажа и Дончо Балито - интелектуалци, примерни данъкоплатци и професионалисти в хотелиерството.


06 Март 2020 13:33 | chukcho
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Сандански.... деа и умрелия селяндурски град.


07 Март 2020 13:03 | Bai S.I.M.O.
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

То последните 5години Сандански е заприличало на голямо село със затихващи функций. Сегашният картел на питейните дупки имащи се за заведения, кочините имащи се за хотели и клетките от битака по главната улица, предлагащите услуги с надутите до небесата цени и никъкво качество идеално бързо доубиват заблудените пишман селтаци туристи от София и покрайнините. Дори гърците дръстично са поизчезнали от фауната селска а циганизацията Македонска си седят в хотелите и си варат чайчета на газови котлончета, пият си наливно винце и си замезват от взетото от Блок масата. Пълна селска идилия както на местни така и на "туристите".
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар