РИОСВ секна мераците на благоевградчанина Г. Сандев за откриване на цех запроизводство на сокове и нектари в благоевградското село Покровник

13 ноември 2019 11:48   10 коментара   35053 прочита


Регионалната инпекция по околна среда и водите /РИОСВ/ спря инвестиционни  намерения за отваряне на цех запроизводство на сокове и нектари в благоевградското село Покровник .Предложението на фирма „Клас Енерджи“ ЕООД към този момент остава неизпълнимо. Причината е, установени пропуски от страна на фирмата при представяне на предложението.

Те са свързани с неизпълнени изисквания от Закона за опазване на околната среда и Законаза биологичното разнообразие. От възложителя е изискана информация, свързана с технологична схема на производство, вид на оборудване, с което се предвижда охлаждане на складовете за суровини и готова продукция, прогнозно количество наотпадъчните води, преди включване в канализационната мрежа на село Покровник. 

Такава информация обаче не е подадена в указания срок на РИОСВ, с което институцията е прекратила процедурата по реализиране на инвестиционното намерение.

С това обаче не се отменят правата зазапочване на нова процедура по реда на нормативната уредба по околна среда. Репортерска проверка на struma.com установи, че инвестиционното намерение цели да се изградят мощности за преработка на семкови плодове-ябълки.

„Реализацията на проекта е свързана с внедряването на съвременни производствени мощности и технологични схеми според пазарните изисквания закачество, хигиена, безопасност и трайност на произвеждане на храни. Изграждането на базата ще реши някои от социалните проблеми в района на Благоевград, както при производството на плодове, така и в при преработването им“, пише в част от инвестиционното предложение.

Според него е предвидено преработката годишно да достига 257 тона от които да се получават 192 тона газиран плодов сок при продължителност на сезона 82 дни. Към този момент обаче инвестиционното намерение на фирма „Клас Енерджи“ ЕООД, с управител Георги Сандев, е неприложимо. Припомняме, чесобственикът на фирмата, бе съдружник в пицария „Прего“ с Любомир Михтарски,който изнесе своя бизнес в столицата.

Цвети Иванова 


Още от: Бизнес

Принтирай статия
10 коментара
13 Ноември 2019 12:52 | Пешо
Оценка:
16
 (
28
 гласа)

Цъфна и върза Икономиката на Благоевград та спряхме инвестиция ...заради РИОСВ. А искаме нови работни места... Явно трябва да се отчетат с оня дебелак вечен шеф, който се отдаде на много партии. Ицо кмето и шофьорчето ще свършат работата.


13 Ноември 2019 12:54 | Симитлия
Оценка:
25
 (
29
 гласа)

Цвети цвети, цялата статия е пълна с правописни и пунктуационни грешки. Журналист?


13 Ноември 2019 15:57 | Стон
Оценка:
10
 (
22
 гласа)

Е това е превърнаха ни в послушни работници на ниски заплати.... значи тъпчо ти псуваш риосв че всеееее пак искат тоя плазмодии да покрие някакви изискваня що годе, и не приемеш, че климата се променя от това, че сме мръсни създания човеците и само цапаме и, че на местно ниво цел покровник ше диша разни гадории за тва, че на сандев не му се дават пари за оборудване..... тъпако мисли ако можеш.... ше наеме сина ти на работа и пак по тая логика нема да иска да му плаща или ше ги гърчи на 550 600лв ...и щу има икономика и бизнес ама за тоя гърбуч сандев не за теб и мен и децата


13 Ноември 2019 16:30 | Фiскл
Оценка:
14
 (
22
 гласа)

Риосв не са ви виновни, пишман бизнесмени, по-добре без тях.


13 Ноември 2019 18:52 | ?
Оценка:
14
 (
16
 гласа)

Що не припомните за баща му Кире Българчевеца дето го осъдиха, че е скрил 500000 лева печалба от общината в НАРОДНА МЕБЕЛ ООД? Сега с парите на Благоевград строим цехове


13 Ноември 2019 20:52 | ....
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Точно тея измамници, наричащи се сами и някои от гъзолижещите медии "бизнесмени", ви гарантирам, че по никакъв начин не помагат на града.
Или дават ниски заплати на хората, или въобще не дават. Или не плащат данъци.
И за какво са ни такива пиявици?


13 Ноември 2019 21:58 | Недеволния
Оценка:
3
 (
19
 гласа)

Точно така !!! нищо никой да не прави в този град . Може да се появи някой инвеститор който да плаща по 3000 -4000 лв и да не работим, само коментари да пише и да хейтваме .....


13 Ноември 2019 22:45 | Бриндо
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

А, така, нищо да не се случва, че моето проститутче нема да мое се оправи


14 Ноември 2019 15:48 | Стон
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Малей какво е това недоразумение дето едва пише и на шльоковеца мале мале.... нема да стане адвокат от теб пич... мнооо си тъп и елементарен.... а какви доводи имаш лелеее някой писал статия против сандев!!!! кретенче в станията пише какво що черно на бяло нема обвинения към никой ти явно не си успял да я прочетеш гладко.


15 Ноември 2019 22:26 | треньорът
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

е кой е пък този Сандев като немаш пари и връзки си никой мухльо.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар