Ремонтират пътя от Банско до х. "Вихрен" за близо 14 млн. лв., мощни строителни фирми в конкуренция за апетитната поръчка

16 април 2021 12:10   2 коментара   7480 прочита


Мощни строителни фирми от региона и София влизат в надпревара за голяма обществена поръчка, обявена от община Банско. За 11 069 503 лв. без ДДС ще се ремонтира пътят от Банско до хижа "Вихрен, който е с дължина около 15 километра. Желание да ремонтират пътя имат фирмите ДЗЗД „Банско 2021“, което е обединение на регистрираното в Симитли „Грома Холд“ ЕООД на Христо Савев, „Галчев Инженеринг" ЕООД на Николай Галчев , "Авон 5" ООД на Иван Еринин, Йордан Еринин и Георги Бенин от Банско и столичната фирма „ПСТ Груп“ ЕООД.

Заложеният тази година бюджет за ремонт на пътищата в общината е 9 млн. лв, но тъй като по тази пътна артерия до хижата преминават хиляди туристи годишно, общинската управа се надява да получи държавно финансиране.

През годините трасето, което преминава през планински терен, е ремонтирано многократно, но вече е доста амортизирано и се нуждае от сериозен ремонт.


Още за: ремонт   път   Банско   хижа   Още от: Бизнес

Принтирай статия
2 коментара
16 Април 2021 13:34 | Мац
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Айде Мацката да дое да си чисти пате


16 Април 2021 14:09 | Бърза реакция
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Затова гласувахме за Мацурево Шашко! Ето - още не влязъл в Н С и потекоха милионите. Браво Шаше! И на идващите избори ще гласуваме пак за теб!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар