Разрешиха на известни благоевградчани да строят втора ВЕЦ на река Ощавска

04 май 2010 00:12   4 коментара   15180 прочита
Д. Данчов
Д. Данчов


Д. Данчов

Две нови разрешителни за изграждане на мини ВЕЦ в района на западния дял на Северен Пирин издаде община Кресна. Със заповед на кмета инж. Илиян Кръстев се дава право на фирма “Ара” от Благоевград, представлявана от Димитър Данчов, Валентина Асийска и Стоян Цветков, като нейни управители, да изработят устройствен план за регулация и застрояване на сграда на мини ВЕЦ,намиращ се на горскостопанска територия на 1050 метра надморска височина в землището на село Ощава. С втора заповед, касаеща същата фирма и същата мини ВЕЦ, пък се дава право за изготвяне на устройствен план за изграждане на водохващане на централата, което е на река Ощавска и попада в землището на село Стара Кресна в горска територия.

Разрешителните се издават след изготвени оценки за въздействието върху околната среда, касаещи и района на преминаване на напорния водопровод. Водохващането е на левия бряг на река Ощавска, на кота 1140 метра. В този район на Кресна собственикът на фирма РМА “Стримон” Д. Данчов и фамилията на екскмета Виктор Асийски, сега шеф на служба “Пробация”, чрез общата си фирма “Ара” вече имат една работеща мини ВЕЦ.

4 коментара
04 Май 2010 08:07 | 1213
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

За сетен път се убеждавам ,че никой не мисли за народа, който чинно ходи и гласуа за алчните си и жалки управници.За съжаление кмета на Кресна също е от тези.


04 Май 2010 12:31 | дани
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

до 1213
ей хора не разбрахте ли че никой не ни обръща внимание, а? кои ти мисли за бедния народ или за запазване на природата...........нали Илиянчо си направи неговото направи си палат и си има и парички и го боли оная работа че хората не могат хляба да си купят, дано има господ ама като гледаме какъв айдук е и нашия отец Георги човек найстина да изгуби вяра,,,,,,,, с Кмета и този мангал от Варна си гушнаха парите по проекта пък ние нека да лапаме мухите


05 Май 2010 14:53 | 11111
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Този другар Данчов дето си купи диплома от Коми и незнаеше когато работеше в гаража на пътно управление що е болт и що е гайка сега е напрд с парите и не вецове а що иска това ще строи но дано Цветанов сложи ред в тази скапана държава


06 Май 2010 16:33 | дани
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Абе чула съм,че най-много е отмъкнала оная брезнишка гнас Пачката.Тая миризлива свиня май няма наяждане.А май и работниците си ги е завлекъл с парички.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар