Провал на сделката за магазина на ГСБ на Р. Тасков

11 февруари 2011 00:18   5 коментара   26243 прочита
Магазин “Парти” е опразнен в очакване на нов наемател, но кандидатите се стреснаха от цената 7000 лв. месечно
Магазин “Парти” е опразнен в очакване на нов наемател, но кандидатите се стреснаха от цената 7000 лв. месечно


Магазин “Парти” е опразнен в очакване на нов наемател, но кандидатите се стреснаха от цената 7000 лв. месечно

Победителите в конкурса отказаха да плащат 7000 лв. наем

Провали се сделката за отдаването под наем на единия от двата магазина на главната улица “Тодор Александров” в Благоевград, които общината си взе от ГСБ на съветника Радослав Тасков. На търг през декември миналата година, както “Струма” писа, фирма “Станчева 11” ЕООД от Благоевград в наддаване с 10 фирми предложи най-висока цена от 7777,77 лв. без ДДС месечно и бе обявена за победител, на второ място бе класирана “Ред пропъртис” ЕООД с цена 7566 лв., като любопитна подробност е, че фирмата се е представлявала от изпълнителния директор на кабелната телевизия на Радослав Тасков - Елена Михова.

След като в 14-дневния срок след обявяването на победителя “Станчева 11” не е подписала договор и се е отказала да влезе във владение на обекта, той е бил предложен на втората фирма, която също се е отказала. Двете ще се простят общо с 4000 лв., които са задържани като депозит още при подаване на документите.

Междувременно община Благоевград обяви нов конкурс за магазина, който ще се проведе на 28.02. Наддаването за 66-те квадратни метра ще стартира отново от предишната цена 831,60 лв., но този път депозитната вноска за участие, която се губи при отказ, е 5000 лв.

Очевидно търговците изпитват сериозни трудности, защото в сегашните условия 7000 лв. месечен наем е сериозна сума, наемането на магазин от частник също не е по-евтино. Наемите твърдо се движат на главната улица между 30 и 50 евро на кв.м, коментираха хора от бранша.

На търга, обявен от общината през декември миналата година, заедно със злополучния магазин, от който сега се отказаха двете фирми, бе отдаден за пет години търговски обект в съседство от 55 кв.м на същия адрес на “Виваком” за 5300 лв. без ДДС. Мощната фирма явно няма финасови притеснения и веднага подписа договора, който стриктно изпълнява и до момента.

На същата улица общината обяви на търг за отдаване под наем за 5 г. и други два магазина, които бяха извадени преди приватизацията от капитала на бившето общинско дружество “Хляб и хлебни изделия” - едното е с площ 25,67 кв.м, с първоначална месечна цена от 323,44 лв., и второто от 21,26 кв.м, с начална цена 81,34 лв. Един от досегашните наематели на първия магазин е била фирма “Станчева”, която е плащала около 4200 лв. месечно.


Още за: магазин   сделка   провал   Още от: Бизнес

Принтирай статия
5 коментара
11 Февруари 2011 07:52 | Тарасков
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Малоумници в малоумен град с малоумни хора, правят малоумни неща. Това че мобилен оператор дава толкова пари не означава че всеки друг ще ги даде


11 Февруари 2011 18:22 | Пръц
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Четете Маркс ! Невидимата ръка на свободният пазар ще регулира наемните взаимоотношения. Забравете за смешно ниските общински наеми останали от времето на социализма ! Тези ниски общиски наеми пречат за нормалното развитие на пазарните принципи.
Към общинската администрация. - Първоначалната цена от, която трябва да стартира наддаването на търга трябва да бъде 7000 лв., а не 831 лв. Така ще се отсеят некоректните участници, както ще се избегнат договорките между "пишман" търговците.
Добре би било да бъдат поканени и повече софийски фирми да участват тъй като благоевградските търговци продават едни и същи стоки във всички свои магазини !


11 Февруари 2011 20:41 | читател
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Миланчоооо, все повече магазини започваш да оставяш. Нали беше най-големия търговец на дрехи в Бл-град. Колко други търговци прецака, като умишлено даваше по-големи наеми на собствениците!! Май всичко излезна балон!!!!


12 Февруари 2011 15:41 | Асен Михов
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

До Алчо
Приятел, ама ти май ревнуваш, че не си на мястото на Р. Тасков. Скръндза като тебе, няма шансове да се вреди. Запомни това и си сложи една ракийка от тасковската, за да ти мине яда, че не си от обслужващия антураж на Ленчето.


15 Февруари 2011 02:31 | алчо
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

истината боли нали .....рогоносецо:)
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар