Предават на прокуратурата ексгубернатора Вл. Димитров за сделката “Шербетов” с 8 пъти обезценената гребна база в Огняново

15 февруари 2010 00:20   42 коментара   61170 прочита
А. Шербетов
А. Шербетов


А. Шербетов

Установено е, че купувачът е платил за имота от 29 декара 170 000 лева, а оценката на Министерството на икономиката е 1 300 000 лева, ченгетата искат от магистратите да обявят продажбата за нищожна

Икономическа полиция в Областна дирекция на МВР - Благоевград предаде на прокурор добилата скандална известност сделка на покупко-продажба на популярната гребна база на входа на Профилакториума в гърменското село Огняново с мнение сделката да бъде обявена за нищожна. Папката с разследването бе предадена на Окръжна прокуратура. Бившият областен управител Владимир Димитров, който подписа сделката, става обект на прокуратурата с останалите замесени в скандала държавни чиновници.

Базата стана собственост на мастития гоцеделчевски строителен предприемач Ангел Шербетов, който плати 170 000 лева за 29 декара земя и постройки, при условие че експерти от Министерството на икономиката изчислили, че стойността на базата е за около 1 300 000 лева, т.е. почти 7 пъти по-евтино от пазарната цена. В последните няколко дни на управлението на тройната коалиция бившият губернатор Владимир Димитров парафира сделката и базата мина в ръцете на Шербетов.

В първите дни на управлението си новият областен управител Валери Смиленов провери скандалната сделка и по изрично настояване на министъра на икономиката Трайчо Трайков образува дисциплинарно производство срещу шефката на служба “Административен контрол и държавна собственост” в областната администрация Роза Каймаканова и я уволни заради нарушения при сключването сделката. До дни прокуратурата трябва да се произнесе по компетентност и най-вероятно ще обяви сделката за нищожна, тъй като има видимо причинени щети, и ще реши дали да обвини Вл. Димитров и Р. Каймаканова за злоупотреба със служебно положение.

Това не е единствената сделка за придобиване на ценни имоти на територията на Пиринско, в момента обект на ревизия са още 5 крупни сделки, разследването по които обаче не е приключило. Проверяват се и 12 случая на неправилно изразходване на пари, отпуснати за област Благоевград по европроекти.

42 коментара
15 Февруари 2010 01:35 | запознат
Оценка:
13
 (
23
 гласа)

владимир димитров разчиташе,че ще влезне в парламента като 2-ри от листата на бсп в благоевград и няма да има наказателно преследване.защото неговите поставени хора в полицията и негови доверени лица.. любен милев..и.. латинов...го прикриваха с години.както прикриват и кмета на симитли апостол апостолов-поли.всички са сварзани ж една схема за източване и ограбване на бедния народец,заедно с директора на полицията..титянов..който е обварзан с депутата от бсп кирил добрев .това е накратко и надявам се,скоро да има развитие по тези казуси.народеееее,крадоха ни пладнешки.дано има вазмездие.това са нашите пари,на всички данакоплатци.
с какви пари владо димитров си купи апартаментите в софия?????
с какви пари поли апостолов си направи резиденция в симитли????и какво ли не още не изкупи там???и агромах са в цялата схема.знае се всичко господа-другари.


15 Февруари 2010 04:31 | 6ОЖИК
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

6РАВО на Струма,4е сте писали за тоиа лиаскалиа 6ЕР6ЕТОВ,Ами 6то не писахте преди за дел4овалии4ето 6АПКОВ И СИЕ,как купиха, и за колко ЦИАЛАТА 6АЗА на ТИУТУНЕВА ПРОМИ6ЛЕНОСТ вГОЦЕ ДЕЛ4ЕВ? С парите които дадоха,не могат да платиат само парцелите,да не говорим за згради , паркинги,пъти6та до тиах и т. н....ИЛИ И ТЕ СА НА6И МОМ4ЕТА, И НЕ ПОДЛЕЖАТ НА ПРОВЕРКА? А МОЖЕ ДА СА И ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА НА НА6И ХОРА А.....


15 Февруари 2010 08:54 | НЯМА КАК
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

дано видим този мръсен побицаи осъден защото не вярвам а защо ли та в прокоратурата са само полити4ески и лоьиски назна4ения вижте колко големи сделки които миришат и хората виждат 4е има далавера а компетентните органи мъл4ат сезират се и се самосезират се самосезират за дреьни неща и хвърлят прах в о4ите на хората примери многом вземете кметовете на ьлагоевград летри4 струмяни и др лоли построил мост на книга и нищо съда в ьлагоевград всеки послушен се издига харамииски с жена му вилняха в петри4 сега в ьлагоевглад итам да повилнеят та това е съдеьната система но ние ще ги накажем да повърнат заграьеното


15 Февруари 2010 09:05 | Венци
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

шербета е голам мушеник.дано го осадят


15 Февруари 2010 09:14 | ха
Оценка:
16
 (
26
 гласа)

Да не забравяме че в тази схема с гребната база и много други такива в гърменско са и екс депутата Георги Юруков и кмета А. Башев . Нишката трябва да се разплете та народа да се успокои защото до сега всичко се знаеше но никой не обръщаше внимание .


15 Февруари 2010 10:28 | 7
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

ХА,ха-кой да я рязплете?Тези дето я оплетоха са заедно с тези дето требва да я разплетата.Е ти да си видял някой да разруши нещо което сам е построил.......?


15 Февруари 2010 10:55 | кран
Оценка:
2
 (
14
 гласа)

за ЮРУКОВ ЗА ШЕРБЕТОВ ЗА БАШЕВ ЗА МИСИРКОВ ДОЛНИТЕ БАНИ ЗА /АБЛАНИШКОТО ДПС/,
а пак за огнияновлии само тъпотии и простотии //заспали чувства/


15 Февруари 2010 11:28 | питанка
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

"Струма" - пишете поне по-компетентно - кой ще обяви сделката за нищожна - прокуратурата или съда?


15 Февруари 2010 11:31 | буба
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

Едва ли ще има наказние. Имам пред вид,че докато беше в общината Роза Каймаканова заедно с пьрвият и братовчед Паскалев,като кмет и Николай Мавродиев,който сега го гласят за зам. Кмет разпродадоха община Благоевград заобикаляйки Закона за приватизация и добре напьлниха джобовете си. Нещо да се случи!!!!!!Не, даже Паскалев стана министьр,а Роза главен чиновник в областта. Никой няма да ги пипне,те не са глупендери и са изпипали нещата. Виновни ще станат други.


15 Февруари 2010 11:35 | господин избирател
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Как и кой да подкрепяме, кучето си лае,а кервана си вьрви. Каймаканожа е за затвора,заедно с Владо,а тя има наглостта да жоди сьдебни дела за вьзстановяване на работа. На това му се казва -ГЬОН СУРАТ


15 Февруари 2010 12:05 | Ana
Оценка:
24
 (
32
 гласа)

"Видният" активист на БСП-Вл.Димитров в 10-и клас е пратен да довърши гимназия от родния си Г.Делчев в близко село, за да изкласи с по-висока диплома! Та фъфлещия Владо /дето няма грам обща култура/, издигайки се по стълбицата на кариерата, между губернаторството си успя да вземе втора диплома "право" от ЮЗУ, и освен апартаменчето и любовница в София се уреди-забележете!-на поста-адм.ръководител на Висшия съдебен съвет /ВСС/!!! и сега размахва чантичката и мустаците си на пъпа на София!


15 Февруари 2010 12:28 | разбирач
Оценка:
13
 (
21
 гласа)

хаджигаев трябва да е новия кмет.поне си е от благоевград и то от центара на града,градцко и честно момче е.


15 Февруари 2010 13:02 | Хасан
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

Хубаво е че хората все още се интересуват както и по тази зделка ,но тук има едно друго нещо този господин Димитров демек бивш областен управител е направо за затвора тук сумата се разменава ,но има и друго решение от 170 000 хиляди лева той да доплати до
1300 000 както и за много други зделки .Защото това нищожество живее доста луксозно
и охолно от една заплата така не се живее.Токива крадливи държавни чиновници трябва
първо всичко да им се конфискува и после в затвора.


15 Февруари 2010 13:05 | Али
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Крайно време е да започне справедливост за крадливите държавни чиновници много ги обичат в затвора особено отворковци като Димитров, Станишев.


15 Февруари 2010 14:24 | blagoevgradchanin
Оценка:
-9
 (
23
 гласа)

Хубаво,че Хаджигаев е градско и централно момче,ама е необразовано!В двадесет и първи век има средно образование,ако той стане кмет това ще е обида за този град и завършилите в него студенти!


15 Февруари 2010 14:29 | Виктор
Оценка:
20
 (
28
 гласа)

Към Запознат .Нещо си сбъркал рейса и не си много запознат. Латинов е човек на Владо Димитров , колкото майка ти е честна. Лично Владо Димитров и Георги Юруков бяха ходили при Румен Петков за да сменият Латинов от зам. директорското място и сложиха послушния Секулов и Любев Милев - добър приятел на Вл. Димитров. Посегнаха на Латинов защото по негово време стартираха проверките срещу Агромах и над 15 преписки срещу любимият на областният управител кмет Апостол Апостолов. Лично Латинов е изпратил в прокуратурата три тома с материали с мнение за предаване на съд на Апостолов . Та така нещо не си в час с нещата и малко стреляш на посоки " запознат ". Точно заради такива като Апостолов и Вл. Димитров срещу Латинов е имало доста атаки от върхушката на предишнота тройна коалиция. За това не пишете глупости и не слагайте Латинов в един отбор на верните на партията - Милев и Титянов.


15 Февруари 2010 16:56 | пирин
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

поне има анадолски мустак!


15 Февруари 2010 18:05 | запознат
Оценка:
1
 (
15
 гласа)

а ще отречете ли факта,че митко драганчев от кв.ораново в симитли,същия в момента е зам.шеф на следствието в благоевград,не прикрива далаверите на поли апостолов и владо димитров и агромах???:)))))


15 Февруари 2010 18:07 | запознат
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

ами какво да кажем за димитър димитров от икономическа полиция???та нали и той е в схемата:))))))))


15 Февруари 2010 18:23 | В.ДИМИТОВ
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО,КАКВО ЩЕ ВИ КАЖА.НЕ САМ ПРИСВОИЛ ,КОИ ЗНАЕ КАКВО.НОРМАЛНО Е ,ЧОВЕК ДА СЕ ОБЛАЖИ НА ПОСТ КАТО ТОЗИ,НО НЕ Е КОЙ ЗНАЕ КАКВО.ПОЛИ ВЗЕ ПОВЕЧЕ.А УЖ МИ БЕШЕ ВЕРНО ДРУГАРЧЕ,А СЕГА ГЛЕДА ДА СЕ ИЗМЪКНЕ И ТОПИ САМО МЕН.СЪЖАЛЯВАМ,ЧЕ ГО ПОЗНАВАМ.АКО НЕ МЕ БЕШЕ ПОДВЕЛ,ЩЯХ ДА СЪМ ДЕПУТАТ СЕГА.


15 Февруари 2010 18:24 | за бл.от.разл.
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

алооо,големио град.чак сега разбрах.е та вие сте по зле и от белица и якоруда взети заедно.бре как сте допуснали хора от градъ и около градъ да командват в града на калъпчиев.ми знаете ле,че така целио окръг страда заради вас.там са най некоректните партнйори в целио югозапад.думата я немат за нищо.ле,ле па я се чуда толкова време оти буксува ме.от опит го знам.чистете се та ако можем и ние да помагаме


15 Февруари 2010 20:21 | браво
Оценка:
4
 (
12
 гласа)


владимир димитров разчиташе,че ще влезне в парламента като 2-ри от листата на бсп в благоевград и няма да има наказателно преследване.защото неговите поставени хора в полицията и негови доверени лица.. любен милев..и.. латинов...го прикриваха с години.както прикриват и кмета на симитли апостол апостолов-поли.всички са сварзани ж една схема за източване и ограбване на бедния народец,заедно с директора на полицията..титянов..който е обварзан с депутата от бсп кирил добрев .това е накратко и надявам се,скоро да има развитие по тези казуси.народеееее,крадоха ни пладнешки.дано има вазмездие.това са нашите пари,на всички данакоплатци.
с какви пари владо димитров си купи апартаментите в софия?????
с какви пари поли апостолов си направи резиденция в симитли????и какво ли не още не изкупи там???и агромах са в цялата схема.знае се всичко господа-другари.
“Човек, ако до 30 години не е социалист, считай го за загубен, а ако след 30 години продължава да е, считай го пак за загубен”. На мен лич


15 Февруари 2010 20:23 | браво
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

На мен лично социалистическите идеи не са ми чужди и съм работил за тях, а от тях до комунизма не е далеч, стига да се осъществяват. Но алчността убива човешкото и по тази причина всичко се оказва утопия. Всеки иска по-сладичко, по-лесничко и по-младичко. Алчността дели хората. Води до неравенство. Беше бог Христос, после бог стана Маркс, Ленин, а сега - парите са бог. Приемани за всичко, макар и осмивани от Ботьова и Стамболова, което декларират и в песента “Не ще ме ний жени, не ще ме ний пари...”. Парите са истинската власт, сила, но не и уважение


15 Февруари 2010 20:52 | Колега
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Към - Запознат , Браво , може би Ко Потнико или В.Чобанчето. Нещо си в грешка . Слабо ти е разузнаването в МВР . Желателно е да поразпиташ кой какво отношение е взимал в МВР - Благоевград по сигналите срещу т.н. Поли и други като него . Горе долу налучкваш някои имена от т.н. приятели на Поли , но за единия от цитираните полицай - Латинов си в голяма грешка . Действащ полицай съм и много добре знам отношението на същия към такива айдуци като Поли и тем подобни. Ако някои е решил да не си свърши работата то нека му тежи на съвестта .За съжаление полицаите не вкарват в затвора . Има си за това прокуратура и съд. А и от статията става ясно ,че колегите са си свършили работат т.е. установили са ,че Владо Димитров е извършил неизгодна продажба и сделката трябва да се развали и той да ходи на съд. За какъв чадър и тем подобни може да става ,след като хората са си свършили работата . На ход е сега прокуратурата.


15 Февруари 2010 21:31 | джаки
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

жалко за полицаите ,които работят.труда им отива напразно.точно заради горепосочените имена.действащия полицай да си трайка.колегааааа.не си в час.извинявай,но вътре един на друг гледате да си правите мизерии,а тия над вас си лапкат и то доволно.


15 Февруари 2010 21:58 | metodi
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

мислиа 4е воико борисов 6е ги смазе не6таснитсите за гре6ките се изжиниавам но пи6а от америка и не мога да пи6а добре тука за такива крими дела дават по 30 год. не било галеви не било маргини вси4ки са еднакви и всеки си пилу4ава портсията успех на bulgaria


15 Февруари 2010 22:00 | 1111
Оценка:
16
 (
20
 гласа)

Искам да попитам журналистите от вестниците "Струма" и "Вяра", както и тези от канал "ОКО", не ги ли хваща срам като наблюдават по "БТВ", "Нова телевизия", "Канал 3" и т.н. как техни колеги разкриват корупционни схеми почти ежедневно, а журналистите от споменатите местни медии се задоволяват само с ласкателства и "навеждане" на такива като Поли - прословутия кмет на Симитли. "Уважаеми журналисти"/неслучайно е в кавички/, та ние Поли много добре си го знаем. Целият му репертоар е вече до болка известен. Но нека й той да знае, че хората вече не се хващат на лъжите му. Може да си прави PR с изяви по медиите, но вече е разгадан. Защо не го попитате като толкова много милее за Симитли, защо разпродаде абсолютно всичко/скоро разбрах, че в момента на тезгяха за продан е поставено бившето поделение/, защо само негови приближени си купуват хубавите имоти в Симитли?! Нека да посочи един общински обект в Симитли, който не е продаден - а, сетих се - общинската сграда в Симитли, НО ЗА СЕГА !!!


15 Февруари 2010 22:09 | 1313
Оценка:
15
 (
23
 гласа)

Много ми е интересно как Марио Лазаров - директор на училището в Крупник си купи детската градина в кв. "Овча купел". Скоро четох в един регионален вестник, че е уволнил учителка и тя го е осъдила. Много интересно, та той не спира да се изтъква колко години е вече директор, което предполага, че би трябвало да познава добре Кодекса на труда. Трябва от собствен джоб да заплати обезщетението на учителката, че даже да бъде уволнен, след като нарушава законите и причинява стрес на учителите.


15 Февруари 2010 22:22 | Сребристия
Оценка:
12
 (
18
 гласа)

Хората искат възмездие повече отвсякога, затова и Поли, и Марио Лазаров, и сие да си получат заслуженото. Ясно е за всички, че всичко в община Симитли е продадено. Интересно е, защо Поли и сие не продават частните си имоти, а продължават да ги увеличават!? "Не е виновен този, който яде баницата, а този, който му я дава", къде е прокуратурата, нима не знае за какво става въпрос, а може би знае, но ........ Прочетох коментарите за Митко Драганчев, какво по естествено от това да защитава Поли, така постъпват "истинските приятели", е може да е намесен и някакъв интерес, но това също влиза в графата за приятели.


16 Февруари 2010 00:18 | Stoni
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

И кой ще ги разследва...тези същите ли, които си бяха на тези служби и докато се вършеха безобразията ли?
Как така, защо сте им плащали тогава?
Нека да си върнат заплатите назад или сега да поработят без заплата от началник до директор, всички от службите кадри и в министерствата. Ако не искат да си ходят. Има кой да ги смени не са незаменими.
Тогава ще видите истинските им пладнешки обири, така както партията им ге възпитавала, така както постове им е давала и как ги учила как да се пазят един друг и как да ползват медииите за да се гаврят още с вас.


16 Февруари 2010 01:34 | Bob
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Абе хора от къде тръгна темата та до къде стигна.Та ставаше въпрос за гребната база в Огняново.Интересно ми е след като е нещата са спрени що оня ден в тоя имот имаше кран дето стоварва и подрежда фургони за строители?


16 Февруари 2010 06:00 | Избирател на ГЕРБ
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Всички които са нарушавали законите и Държавата е губила милиони,за сметка на определени лица и партии,да си носят последствията.Както повдигат обвинения на обикновенните хора,така и на такива като В.Димитров и по-големи трябва.Стига това да не на лична или политическа основа-за всеки избран от всяка партия.Браво на МВР и Прокуратурата.


16 Февруари 2010 08:13 | неприятел
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Господин Генерал ето го едното пипало на октопода: Владо Димитров, Юри Смуков, Вера Граховска и т.н.. Активното им участие в пране на пари, търговия с влияние и власт, изнудване, доведоха до много беди на почтени хора от региона. Областният управител се скри от страх в дън земя. Десетки са незаконните сделки по управлението на Владо Димитров. Воля трябва а не страх!


16 Февруари 2010 09:22 | жужи
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

алооооо пишете по статията а не за Владо,Юри,Крупник и т.н не се отклонявайте.Встатията пише за гребната база в Огняновооооооо еееееейййй


16 Февруари 2010 16:52 | шабан
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Какво да кажа Шербетов той не е виновен на него му ги подаряват тези обекти защото е много сипатичен присвои строителната база на УКВ завода и сега развива трескава строителна дейност подарили му са някаква гребна база на местото може да издигне
хотели декарите не са малко защо се вълнувате бе хора това малко човече е умно на
всякъде можеш да го видиш при сделките дествай Шербетов дествай ние сме след теБе.
А работниците от Бившия УКВ завод че не си вземаха заплатите за няколко години кой гу е еня.


16 Февруари 2010 17:58 | Bob
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

До шабан:А ти защо мислиш,че всички искта да се затрупа гребната база?Ако да де гаранции,че ще я запази като обект нека да я вземе ама и за реална цена ане за една десета от нея.


16 Февруари 2010 20:28 | Бейхо
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Абе хора чета и от тук на горе само глупости са писани . Истината е една и тя е ,че Шербетов е бушон на оня специалист Георги Юруков ,който на бързо се смаза и влезна на поредната службица в президеннтството. Др. Димитров е задължен на др. Юруков и по този начин му прави подарък пет дни преди да бъде сменен като областен управител. А те комунистите са комбинативно племе и тия неща ги умеят добре. Те са като свенски черва оплетени, уж се карат и тем подобни но докопат ли власта са като юмрук и мачкат на ред. Интересно би било ако въпросният имот е бил на др. Димитров и др. Роза Каймаконова - братовчедка на др. Паскалев на каква цена биха продали този скъпоструващ имот. И двамата си плачат за една от залите на Окръжен съд - Благоевград.


16 Февруари 2010 20:46 | Нинова
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Последния коментар е много точен. Друг стои за тази сделка. Явно тоя Вл. Димитров е натиснат от някъде , щом 5 дена преди да го махнат е напровил тая шашма и е напровил тоя подарък. Хотерите и имотите в района на с. Огняново се продаваха като топъл хляб а тоя милиционер го продава за жълти стотинки. Някой красавци в тоя район на терени от по 1-2 декара напровиха хотели и басейнчета и станаха милионери , а тоя областния взел за смешни пари да подарява имоти. БЕЗОБРАЗИЕ . Но тава е характерно за комунистите . Тия знаят само да лапат . През последните години бяха се самозабравили. А тоя пък Вл. Димитров го разадваше нещо като кадровик ,на всякъде тоя колеше и бесеше . Да го проверят с какви пари си е купил кащата ,за която писа ,че си е купил и кой и как е платил ремонта й. Но той на времето е направил парици като директор в МВР.Задно с една банкерка са продали доста цигари .После са купили магазин " Океан " в Бл-д. Най готино е че отново не прецакан като кандидат депутат.


17 Февруари 2010 18:20 | Stoni
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Връзките на Юруков и Димитров са по партийна линия. Юруков още в далечните години на тоталитаризма беше в изп.бюро на БКП е секретар на Общ.НС в Гоце Делчев. После стана адвокат и от там по партийна работа и замина за парламента. Владо Димитров от ДС служител стана директор на РДВР МВР а от там в партийните структури и се намери като областен управител. Контактите никога не са спирали и кадровите пъзели за редене на хора в правозащитните и правораздавателни органи не са спирали. Същевременно с бизнес и контакти и намеси в банковите сектори...мафия-октопод-пипала навсякаде..
Юруков е един от инсттута кръг Добрев в който е и Парванов- Гоце и престъпника Петков. За съжаление Бойко не е враг на тази пасмина и ще направи минимума. Това личи по действията на вицето му Цветанов, който остави Титянов на поста а и бтара на Добрев в Разлог. За съда е ясно. За прокуратурата!?!??? Истинската разправа с тази ганстерска банда предстои през 2013 година.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар