Поредният: Скандален грък напуска Бараково, продават базата му заради дългове

07 февруари 2016 10:52   4 коментара   19033 прочита


Съдия-изпълнител обяви за публична продан базата на фирмата за международни превози и логистика "Трансмондо" в кочериновското село Бараково, собственост на добилия скандална известност грък Ан. Панайотис. Заради взети и непогасявани заеми от български банки имотът е обявен за публична продан с първоначална цена 198 288 лв, от която да тръгне наддаването на търга следващия месец. Припомняме, че гъркът потресе региона след жалба на международния шофьор от Троян Тодор Иванов в Икономическата полиция и в Областната инспекция по труда в Благоевград.

Иванов се оплака, че гръцкият бизнесмен системно пребивал заедно с бодигардовете си българи, наети за извършване на международни превози.

Издевателствата ставали в базата на фирмата в Атина и дори в благоевградския офис.

Той бил пребит и насилствено бил заставен да подпише запис на заповед и декларация, че няма финансови претенции към Трансмондо.

Освен Тодор жертви на насилие станали още шофьорите Мариян Тотев от Севлиево, Атанас Атанасов от град Бобошево, Венцислав Иванов от Благоевград и петричанин, назован като Росен. От известно време гъркът не се е мяркал в Бараково и е зарязал имота си. Няма данни дали фирмата функционира на територията на Благоевград, където също имала офиси. При появата му в Благоевград се твърдеше, че гъркът имал бази в Атина, Германия, Австрия. Напоследък все по-често имоти на гърци са в ръцете на съдия изпълнителите в региона. Десетки шивашки цехове, които безжалостно експлоатираха шивачки фалираха и гърците избягаха, оставяйки тук неразчистени сметки с работници, кредитори и частни лица. Бизнесът им процъфтяваше дълги години заради евтината работна ръка тук, но кризата ги удари и те се спасиха, бягайки от нашето правосъдие.

П. Попов


Още за: превози   логистика   кръг   Още от: Бизнес

Принтирай статия
4 коментара
07 Февруари 2016 11:29 | Българин
Оценка:
22
 (
24
 гласа)

Мръсният византиец, пребивал сънародниците ни, не ми се иска да е така, но това сигурно го няма и в Афганистан, ние просто нямаме държава.


08 Февруари 2016 08:59 | ЛОНДОН
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

НИЩО НЕ МЕ УЧУДВА, ТЕ СА ГАДНО ПЛЕМЕ, А И ТОВА НЕ ПЪРВИЯ СЛУЧАЙ НА НАСИЛИЕ, ТЕ СА СВИКНАЛИ ДА МУ РАБОТИШ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ ИЛИ ПЪК ИЗОБЩО ДА НЕ ТИ ПЛАЩА, КАКТО ИМА ТАКИВА СЛУЧАИ ВЗЕМЕ ТИ ДОКУМЕНТИТЕ И ТОГАВА ЗАПОЧВА МИЗЕРИЯТА, РАБОТИШ ДО ПРИПАДЪК СПИШ КАТО ЖИВОТНО ДЕ ЯЛ ДЕ НЕ ЯЛ, И НАЙ-ЛОШОТО НЕ МОЖЕШ ДА ИЗБЕГАШ ЗАЩОТО ТЕ СЛЕДЯТ ОТ КЪСО, ТОВА Е ТАКА МОИ БЛИЗКИ КОИТО СА ЯЛИ ПОПАРАТА НА ГЪРЦИТЕ СА МИ КАЗВАЛИ.


08 Февруари 2016 12:13 | елада
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Така са свикнали да живеят назаем, но все някак се се измъкват,. Защо се допуска това .Какво ще спечели банката от запорираното имущество, на кого ще го продаде .Ето така се ограбва България, а този византиец какво е имал какво е загубил. Дошъл в България взел заем похарчил го, поживял и си заминал!


08 Февруари 2016 19:49 | bankianec
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Питайте другият ПАНДЕВ от братята! То нищо, че е облечен във власт може да пропее ако на некой му се занимава а за шафьорската измет нищо ново под слънцето - ИЗМЕТ
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар