Петричките съветници си вдигнаха двойно парите за участие в сесии

27 ноември 2009 00:20   2 коментара   9646 прочита

Петричките общински съветници увеличиха месечните си възнаграждения, както следва: От 40 на 80 лева скачат парите за заседание, от 35 на 40 лева за участие в сбирка на постоянна комисия. Решението влиза от декември. В председателския съвет вече ще влиза по един представител от всяка група. Единодушно бе гласувано да бъдат отпуснати 5000 лева за операцията на 2-годишния Кирчо от Петрич. Нужните 30 000 долара вече са събрани и със семейството си той отпътува за Мексико. 5000 лева съветниците отпуснаха за развитието на детско-юношеския футбол в Петрич. Отпадна решението за назначаване на щатен юрист към Общинския съвет, тъй като има действащ договор между предишния председател Атушка Маркова с адвокатско съдружие Попова-Хантова. Председателят Стоян Николов вчера поясни, че съдружието, в което влизат адвокатите Мариана Попова и Петя Хантова, оказва сериозна правна помощ, а договорът за 400 лв. на месец, подписан от Атушка Маркова, е много изгоден.

Съветникът от ГЕРБ инж. Димитър Танев повдигна въпроса за неприключилата ликвидация на общинските фирми “Фарма Петра” и “Инженерингинвест”. Той попита градоначалника Вельо Илиев защо не е изпълнено решението на Общинския съвет за ликвидация. Причината е, че то е обжалвано пред Административен съд - Благоевград от Илия Крумов, член на съвета на директорите. Магистратите в Благоевград потвърдили решението на Общинския съвет и отхвърлили жалбата на д-р Крумов като неоснователна. Впоследствие той обжалвал пред Върховен административен съд. С Решение №4478 от 4.6.2009 година върховните магистрати потвърдили становището на Административен съд - Благоевград и на практика решението на Общинския съвет за ликвидация е в сила, но от юни досега не е предприето нищо по въпроса.


Още за: съветници   ОбС   заплати   Още от: Бизнес

Принтирай статия
2 коментара
27 Ноември 2009 11:03 | джони рон
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

СИГУРНО НЯМАТ СИГУРЕН ЧОВЕК ЗА ПРИВАТИЗАЦИЯ - ИНАЧЕ ЕЕХЕЕЕ.А ЗА УВЕЛИЧЕНИЕТО НИЩО НОВО ТАМ СА ЕДИНОДУШНИ.КОЙ ГИ КАРА ДА СТАВАТ СЪВЕТНИЦИ.БЕДНИ ДУШИЧКИ.


27 Ноември 2009 11:55 | възмутен
Оценка:
-2
 (
12
 гласа)

Eвала на съветниците,за тях криза няма да има,всичко е на гърба на народа!Същото важи и за народното събрание.Няма управия!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар