Петрич се побратимява с двумилионния индийски град Ахмедабад

30 март 2011 00:20   10 коментара   18932 прочита

В Петрич ще бъде открит международен център за надомни работници, стана ясно вчера след среща на кмета Вельо Илиев с председателя на управителния съвет на сдружението за развитие на надомното производство в България Виолета Златева и председателя на международната организация на труда със седалище в Женева Дан Гали.

Надомното производство е най-добре развито в Индия, съобщиха гостите неотдавна. Както съобщи “Струма”, подобна среща градоначалникът проведе освен с Виолета Златева и с почетния председател проф. Кръстьо Петков. Тогава бе дадено началото за изграждане на центъра. Вчера стана ясно, че Петрич през юни ще се побратими с двумилионния индийски град Ахмедабад. На срещата присъстваха и членове на организацията от македонските градове Кочен и Щип.

Сдружението за развитие на надомното производство е първата източноевропейска неправителствена организация, която се занимава с проблемите на надомния труд в двете му форми - наети и самонаети работници. В община Петрич членската им маса наброява близо 3000 души.


Още за: В. Илиев   център   работници   Още от: Бизнес

Принтирай статия
10 коментара
30 Март 2011 08:25 | Българина
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Ура за Капитализма-надомна работа, побратимяване с индийски град, а не с германси или белгийски..... Скапахте добре подредена Държава, с ред и законност, сега?


30 Март 2011 08:50 | Петрич
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Азис, какво друго може да измисли?


30 Март 2011 09:37 | Кефал
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Ние отдавна сме се побратимили с Индия като гледам колко индийци са се заселили в петричкото поле!


30 Март 2011 10:33 | читател
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Честито на Петрич! Може да си внесе и индийски цигани за разнообразие. Нали световната родина на циганите е Индия.


30 Март 2011 18:18 | петрич
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Господ да не дава и да не слуша.....


30 Март 2011 18:49 | Ха-Ха
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

На кмета да не му се ходи вече в Индия, че с това побратимяване къде ли не отиде?


31 Март 2011 10:13 | Македонски
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Как кмета В Илиев ще се справи със СОЩ-тисаните и Подгорските прилепи които нападнаха града Само по този начин Кв 182 плюс Майка Индия и малко Гръцка музика


31 Март 2011 14:22 | ???
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Тфя Вельо да няма някоя циганска хилка бе хора, та и града го направи цигански. Толкова цигани в този град никога не е имало, а Вельо продължава да ги заселва, защото това са негови избиратели и се надява пак да стане кмет, за да дозатрие напълно този хубав град. Съграждани, ако допуснем циганите да ни изберът пак Вельо за кмет градът ни ще се превърне в гето и всички останали кадърни хора в него ще го напуснат...


01 Април 2011 17:47 | до ???
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

За съжаление, на Петрич вече му се е понесла славата на цигански град. ЧАААААК до Северна България се е чуло, че Петрич е мангасарянски център. А това автоматично означава никакви инвестиции, обезлюдяване откъм българско население, висока престъпност, никакво развитие на туризма, никакво земеделие. Пълен упадък, като във Видин, Лом, Пазарджик. Тоя регион е кръстен Северозападнал край. Честито на петричани-ние сме вече Югозападнал край. Късно е за промени-Велко погреба града. Който може да се изнася и това е.


12 Юли 2015 13:54 | man
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Мисля, че не всички индийци (дори да са с мургава кожа-както вероятно са мнозинрството- а може би белите индийци започват от най-северните индийски щати (на границата с Пакистан) а бялата раса, започва основно може би от Пакистан) живеят като циганите в Европа, Азия, Америка и т. н- може би само кастата далити (може би и парийте) в Индия, Бангладеш и т. н- живеят като циганите в Европа, Азия, Америка и т. н.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар