Паркирането в “синята зона” в Дупница започна с гаф

13 май 2010 00:20   5 коментара   21851 прочита
Е. Малчева
Е. Малчева


Е. Малчева

Управителят на “Паркинги и гаражи” Е. Малчева се просълзи и се извини на гражданите, че вместо 0,5 са им прибирали по 1 лев за престой

Общинското предприятие “Паркинги и гаражи” в Дупница започна с фалстарт действието на “синята зона” и възмути гражданите, които коментираха, че вместо по 50 стотинки четиримата служители издават касови бележки за левче на паркиралите. Кметът Атанас Янев не знаеше, че гражданите, решили да паркират автомобилите си пред ДСК в Дупница и пред бившия Учителски институт, където е “синя зона”, се таксуват двойно. Веднага след като се разбра гафът, касовите апарати бяха настроени на два пъти по-ниската цена от 50 стотинки, която бе гласувана на заседанието на Общински съвет на 29 ноември 2009 година.

Атанас Янев привика в кабинета си управителката на новосформираното общинско дружество “Паркинги и гаражи” Елена Малчева и й поиска сметка кой й е наредил вместо по 50 стотинки да взима по левче за паркираните автомобили от шофьорите. Елена Малчева пред репортер на “Струма” заяви: Вината е моя. Срамувам се от дупничани, че така се получи, но вместо решението на съветниците съм прочела предложението на кмета Атанас Янев пред общинските съветници цената за паркиране в “синя зона” да бъде лев и от там съм се заблудила. Извинявам се на дупничани за гафа, заключи през сълзи управителката на “Паркинги и гаражи” Елена Малчева.

Не се знае какво наказание ще отнесе за това, че на 11 май 2010 година след обяд и на 12 май 2010 година до обяд е събирала двойна такса.


Още за: синя зона   такса   Дупница   Още от: Бизнес

Принтирай статия
5 коментара
13 Май 2010 04:19 | Dimitar Dimitrov
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Заблудила се била! Шефката на “Паркинги и гаражи” не знае колко струва час паркинг при положение, че това е ясно от 1-2 месеца поне??? Уволнявайте ги такива некадърници.


13 Май 2010 09:48 | паркирал
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Как може да не знае колко струва паркирането за 1 час. Обикновените хора знаят каква е цената-тя не знае. Нали уж се е явявала на конкурс,за да стане директор. Там не са ли я питали това?! Извинявала се била-айде сега да видим как ще върне взетите в повече пари на паркиралите. Като гледам колко е подготвена за тази работа, а и тези дето са по улиците, ако вземат да сложат на някой скоба, после няма да могат да я махнат...


13 Май 2010 11:01 | Не паркирал
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

След като директора не знае каква е цената за еедин час паркиране, то кой да знае.А като не знае да си ходи, а не да се извинява.Тук няма място за извинение, а за уволнение.


14 Май 2010 12:28 | Пепи
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

МОЖЕ ДА Е РЕШИЛА ДА СЪБИРА ОЩЕ ПО 50СТ. ЗА КОНСУЛТАНТИТЕ! ВСЕ ПАК Е ТЕХЕН ЧОВЕК.... МАЙ ГЕЛЕ ПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ РАДВАШЕ ЩЕРКА И..;)
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар