Община Сандански с нови мерки в подкрепа на бизнеса

01 декември 2020 17:14   3 коментара   6454 прочита


По предложение на кмета на община Сандански Атанас Стоянов, Общинският съвет одобри въвеждането на нови икономически мерки, които да подпомогнат гражданите и бизнеса в сложната здравна и икономическа обстановка. Всички наематели и ползватели на имоти и терени, които са общинска собственост, с преустановени посещения, съгласно заповедта на министъра на здравеопазването, се освобождават от плащане на наеми и такси за целия месец декември.

Наемите на тези обекти се намаляват с 50% за месец януари догодина. Облекченията обхващат и всички наематели на общински жилища и лекарски кабинети. Те ще бъдат освободени от плащане на наеми за декември и януари. В община Сандански социално слабите лица, които ползват общински жилища, са около 60, уточни кметът на Сандански Атанас Стоянов.

Икономическата подкрепа е предвидена и за всички останали наематели и ползватели на имоти и терени – общинска собственост като кооперативния и животинския пазар, ГУМ и временните търговски обекти, за които наемната цена също е намалена с 50% за двата месеца – декември и януари.

Стремежът на община Сандански е чрез въведените мерки да бъде солидарна с трудностите в един от най-засегнатите сектори – туризъм, търговия, услуги, производство и други.


Още за: Сандански   мерки   бизнес   Още от: Бизнес

Принтирай статия
3 коментара
02 Декември 2020 09:56 | Гном
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ега ти мерките-с чужда питка помен правят! Ще спасяват "бизнеса" в Сандански-че то умрял кон не рита бе!


02 Декември 2020 13:05 | Гошо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Искаме и топъл обяд на пазара за утре згответе кюфтета по чирпански


04 Декември 2020 10:54 | ПЕШО
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

И мусака, и пълнени чушки с кайма, и печени флейки на скара
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар