Не се намериха кандидати да извадят 280 000 лв. за 5 декара парцели в курортни зони

26 май 2011 00:10   1 коментар   6363 прочита

Провали се опитът на община Благоевград да продаде 5 декара земя за строителство в местностите Бодрост и Септемврийче, от която очакваше да получи минимум 280 000 лв. според калкулацията от началните цени на 10-те парцела. Нито един комплект документи за участие в търга не бе закупен до изтичането на крайния срок - 16 май, заради което общинската комисия с председател Ели Лазарова, началник на отдел “Общинска собственост”, обявява нова дата за наддаването - 31 май.

Причините за липсата на интерес могат да се обяснат най-вече с финансовата криза, очавидно няма хора с пари, които искат да инвестират в строителство в курортната зона, предполагат от Общинска администрация. По-вероятно е потенциалните купувачи да са били възпрени от участие заради твърде високите депозити. Така например за терен от половин декар началната цена, от която стартира наддаването, е 34 885 лв., а депозитът за участие за тази позиция е 14 863 лв. плюс 300 лв. за комплекта документи.


Още за: продажба   земя   Бодрост   Още от: Бизнес

Принтирай статия
1 коментар
26 Май 2011 12:02 | 1
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

на тази ценена кой нормален ще купи? същото се отнася и за цената за застроената площ на бодрост и септемврийче. явно тези, които са правили ценообразуването на тази земя от общината Благоевград много са надценили възможностите на благоевградчани. НЕ СМЕ МИЛИОНЕРИ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ НАДЯВАМ СЕ, ЧЕ СЛЕДВАЩАТА ВИ ОФЕРТА ЩЕ БЪДЕ С ПО-НИСКА ЦЕНА - ДАНО НЯКОЙ ОТ ОБЩИНАТА ДА ПРОЧЕТЕ ТОВА СЪОБЩЕНИЕ.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар