Най-стриктни и най-добре работещи по принцип са така наречените стратегически инвеститори

19 юли 2012 14:42   2 коментара   10063 прочита


Изказване на председателят на местната структура на КТ Подкрепа Димитър Марчев относно основните проблеми на работещите в област Благоевград

Нерегистрация на трудови договори, осигуряване на 4-часов работен ден, който реално е 8-часов, и осигуряване на минималния праг, при получаване на друго заплащане, което реално е в сивия сектор. Това са основните проблеми на работещите в област Благоевград, каза за Радио ‘‘Фокус’’ - Пирин председателят на местната структура на КТ Подкрепа Димитър Марчев. Той посочи, че секторите, от които се получават най-много оплаквания за нарушаване на правата на работниците са шивашко-текстилен бранш, горско стопанство, строителство и туризъм.

Марчев бе категоричен, че не може да се направи разделение по отношение на условията на труда и на нарушенията в чуждестранните и в българските фирми. „Най-стриктни и най-добре работещи по принцип са така наречените стратегически инвеститори. Това са големи фирми с международно име, които няма как да си позволят лукса да нарушават закона. Макар че това се среща в част от търговските вериги”, каза Марчев. Що се отнася да нарушаването на правата на работещите в сферата на туризма в Пиринско, то все още не са постъпвали масови сигнали в тази насока. Според синдикалния лидер причината е, че туристическия сезон все още не е свършил.


Още за: Д. Марчев   условия   труд   Още от: Бизнес

Принтирай статия
2 коментара
20 Юли 2012 00:10 | 111111
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Това са само думи ! Много иституции знаят за нарушения, които премълчават !!! Ще дам само един пример ! Мисля, че фирмата е ''Диана 7'', която продава санитарни материали и плочки !!! Там работния ден е по-голям от 8 часа, но хората се водят на договори за 4 часа работен ден и се усигуряват на толкова !!! Какво ще кажете по въпроса г-н Марчев !!


20 Юли 2012 09:36 | до 111111
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

То да е една фирма в града като тях, тридневна фиеста от радост трябва да си организираме :)
В туризма има изключително много нарушения, но понеже работата е предимно сезонна хората не намират смисъл да се оплакват, а и са притиснати от обстоятелствата, че трябва и да оцеляват финансово някак. Ако чакат масови сигнали... ами да им е сладко кафето докато чакат :)
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар