На "входа" на септември! Брокерите Милена и Станислава от General Invest Bg: Бум на търсенето на квартири от студенти и ученици в Благоевград през август, очаква се да продължи до края на септември

29 август 2018 12:13   6 коментара   12821 прочита


Само след броени дни започва учебната година за студенти и ученици в Благоевград. Градът се съживява, младите хора пристигат и търсят квартири. За това днес се срещаме с брокерите Милена и Станислава от агенцията за недвижими имоти General Invest в Благоевград. Заварихме младите дами отрупани с работа, като нарушихме комфорта им за 5 минутки, за да разкажат пред struma.com какво се случва на пазара за недвижими имоти в последно време. Ето какво ни споделиха от най-популярната агенция, чийто управител е Кирил Велинов:

- Кога започна търсенето на квартири от студенти и ученици за новата учебна година в Благоевград и до кога се очаква да продължи?

- От преди близо две седмици започнаха да идват при нас, предимно студенти и ученици с искане за квартири. Но в момента точно е бум на търсенето. До края на септември със сигурност ще продължи. Имаме случаи даже днес да качим квартира в сайта и след часове да бъде запазена.

- Средно по-колко човека идват на ден при вас?

- Различно е, но със сигурност 30-тина. Правим огледи, вчера например имахме 15 огледа за квартири.

- Какво предпочитат студентите и учениците повече, да намерят жилище на добра цена или търсят подходящо и близко до училището им място?

- В зависимост от корпуса, в който ще учат се определя и желанието им за място на живеене в повечето случаи. Идват хора, които не се интересуват от цената, за тях е важно да имат всичко необходимо и да бъдат в центъра на града. Други пък търсят нещо в среден вариант.

Но като цяло "Освобождение" и "Запад" са едни от най-желаните квартали. Студенти от "Правноисторическия факултет", търсят квартири в Широк център.

- Средно каква е цената на една добра за живеене квартира в града?

Квартирите варират между 200-700лв. Всеки може да намери жилище в зависимост от възможностите си.

- Как избират да живеят младежите? Сами, приятелки или компании?

- Понякога се търсят по-големи апартаменти и се комбинират групи приятели. Ето вчера например идваха две момичета с две момчета с искане да живеят заедно.

Има и хора с по-големи възможности, които са категорични в искането си да живеят сами в по-широки и луксозни жилища.

- Хора от цяла България ли идват или само от региона?

- От цяла България. Преди дни идваха студенти от Козлодуй, Карнобат, София, Петрич, Сандански, Северна България, както много македонци и гърци.

Даже дадохме квартира на студенти от Американския университет, които предпочитат да не живеят в общежитията, които са им осигурени от университета.

- А купуват ли се в момента жилища?

- Забелязва се и наличието на доста продажби на жилища, като предимно се желаят по-спокойните квартали на града. Доста българи, работещи в чужбина влагат парите си в Благоевград, купувайки жилища, както за живеене така и за инвестиция.

Разговаря Р. Митева

6 коментара
29 Август 2018 15:07 | клиентка
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

И от 300 обяви на сайта ви 290 са неактуални, но това човек вижда чак като отвори поред всяка една обява... загубено време на клиента - повече от 4 часа ровене, за да харесаш 3-4 обяви, а после на място в офиса ти казват, че едната вече била дадена, другото жилище изглеждало добре на снимки /те все още не го били виждали!!!, но са го качили с описание/, за третото пък собственикът не си вдига телефонът и така нататък... компетентността ви не минава дори кота 0. 00, "брокери".


29 Август 2018 16:13 | Журналист
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

А други пратени услуги извършвате ли.


29 Август 2018 16:35 | Клиент
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Много съм доволен от бързата реакция и адекватното отношение на служителите в тази агенция. Супер бързо ми организираха огледи на апартаментите, които бях харесал, бяха много любезни и отзивчиви. А това, че отдават бързо обявите, може да бъде само похвално за тях !


29 Август 2018 16:53 | Клиентка
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Служителите са страхотни, старателни и си вършат работата с хъс, обърнаха внимание на това какво точно искам и така намерих идеалната за мен квартира :)


29 Август 2018 19:48 | Haha
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Лелеее колко сте жалки.... и двата коментара над мен.... съжалявам ви!


29 Август 2018 22:48 | Журналист
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Еййй завистта ще ви изяде, дребни душици! Оставете броя на сделките да говори вместо вас! Гледайте си малко вашите панички, че от празни приказки не ви остава време да си вършите вашата работа!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката