Младите туристически членове с полиция изхвърлиха старите и избраха хижаря Д. Атанасов

10 октомври 2011 00:20   11 коментара   23216 прочита
П. Михайлов
П. Михайлов


П. Михайлов

Туристическо дружество “Рилски езера” в Дупница е разследвано от Национална следствена служба за неизгодни договори, сключени с “Рила спорт” за наем на хижа “Седемте рилски езера” и хижа “Скакавица” в Рила планина. Бившият председател на туристическото дружество Павел Михайлов е подписал договор за наем на хижа “Седемте рилски езера” с “Рила спорт” за 1800 лева месечно, което е 10 пъти по-малко от истинската стойност.

Това съобщи председателят на Българския туристически съюз Венцислав Удев на събрание в Дупница. Той заяви, че в основата на скандала с наемите стои председателят на Общинския съвет в Дупница Явор Тодоров, който е издал нотариален акт, с който хижа “Седемте рилски езера” и хижа “Скакавица”, които са собственост на БТС, да станат собственост на туристическото дружество в Дупница.

Преди време “Рила спорт” се отказа да стопанисва хижа “Скакавица”, тъй като според тях не им носела достатъчно печалба.

След размахването на юмруци и чадъри събранието продължи по основния си дневен ред. Павел Михайлов се опита да излезе на сцената и да се защити, но това не му беше позволено от младите членове на туристическото дружество, които се обединиха преди време в младежко туристическо дружество “Никола Додов”. Бе избран и нов председател на туристическото дружество “Рилски езера”. На мястото на Михаил Бояджиев застана Димитър Атанасов, който е бил хижар на хижа “Седемте рилски езера” преди “Рила спорт” да я вземе под наем и работи като спасител в Планинската спасителна служба.

Наложи се полиция да озаптява страстите между стари и млади туристически дейци. Старите, ръководени от предишния председател на дружеството Павел Михайлов, се опитаха да влязат в залата и да отговорят на обвиненията, младите ги изблъскаха с помощта на полиция.

Обвиненията срещу Павел Михайлов и ръководството на туристическото дружество по негово време са, че е изразходвал 250 000 лева, които е превеждал по различни банкови сметки. Павел Михайлов е взимал многократно по-висока заплата от тази, полагаща му се за председател на туристическото дружество в Дупница. Това потвърди и Венцислав Удев, председател на Българския туристически съюз.

Михаил Бояджиев чрез съда бе върнат в туристическото дружество в Дупница като председател преди около 2 години. Тогава с полиция той влезе в офиса на туристическото дружество в градската градина, а тогавашният председател Павел Михайлов насила бе изведен от офисите заедно със счетоводителката.

“Рила спорт” е смесено дружество с руски и български акционери, те стопанисват голяма част от общинските станции в курортното селище Паничище над Сапарева баня. Тяхна собственост е и лифтът от Паничище до Седемте рилски езера.

11 коментара
10 Октомври 2011 09:19 | Райко
Оценка:
17
 (
21
 гласа)

Не знам случай, в който да участва Явор Тодоров и да не е далавера с корупционен отзвук в Обществото. Познавам го от 40 години и все ЛАПА ли ЛАПА. Да се задави дано. Затвор и то за дълго за такъв нагъл и безскрупулен подлец. Ще каже ли някой една хубава дума за него /освен, че е бил добър Агент на ДС/. ЗАщо МРЪСНИКЪТ на беше на събранието


10 Октомври 2011 10:33 | Пипи дългото чорапче
Оценка:
-4
 (
12
 гласа)

Райко бих ви препоръчала да прочетете по добре какво изнася "господин"Удев, нима е лошо това, че Явор Тодоров е прехвърлил тези дружества да си дойдат към нашия град и да си ги стопанисваме ние, отколкото разни "мижетурки", които лапат и трупат само печалби, но не и да ги подържат да си играят с чисто наша собственост. Така, че по кротко не обиждайте веднага. По добре за нас приходи, отколкото за разни съмнителни особи. Пожелавам на новото младо дружество, с нов дух и вдъхновение да издигне престижа и Дупница да стане център туризма в региона. Със здраве млади туристи.


10 Октомври 2011 10:50 | Бат Киро
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Не съм съгласен само с последното изречение. Лифтът от Паничище до езерата е незаконен, построен въху държавна земя. Следователно той не е собственост на Рила Спорт, а просто Рила Спорт трябва да носи наказателна отговорност.


10 Октомври 2011 11:32 | Баба Яга
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Пипи, прочела си изказването на г-н Удев през ред. Нищо, нямаш време от игра. Да те светна по вьпроса-Явор не е вьрнал, а не можа да вземе/х, Скакавица_малката/, и ' тези дружества' е едно ТД 'Рилски Езера'. Хижите са на дружеството, но са отдадени на Рила Спорт за ГОДИНИ, благодарение на ЯВОР ТОДОРОВ.


10 Октомври 2011 18:40 | До Пипи дългото
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Да, действително Я. Тодоров е съдействал на ТД "Рилски езера" да получи актове за собственост върху хижите. П отози начин стана много лесно отдаването им под наем на "Рила спорт", които съсипват Рила планина. Следователно Тодоров подпомага именно съсипването на планината и не вярвам да не е получил нищо срещу това. Това, което е получил обаче не му стига, затова смята, че има право и върху приходите от наем на хижите. Вероятно затова заедно с кръга около него искат да окупират и ръководството на Туристическото дружество. Така ще гарантират, както своето, така и това на "Рила спорт" благоденствие. Надявам се тази схема да е осъзната от тези млади хора, които се обединиха в клуб "Никола Додов" и помогнаха на Я. Тодоров да изхвърлят Павел Михайлов от дружеството (не, че Михайлов е цвете за мирисане). Тодоров не дойде на събранието, защото е наясно, че никой не го понася. Но синът му Орлин присъстваше. Там беше и чевръсто ръководеше събранието и Елена Лозанова, която си е човек на Тодоров


10 Октомври 2011 20:58 | Баба Яга
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Явор Т. няма никакво у4астие в актовете за собственост, вьпреки, 4е се бие в гьрдите. Тои добри дела не прави, а това е добро дело. Лозанова е 4овек, но не и на я, т,


11 Октомври 2011 02:10 | planinar
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Само едно пояснение хижа 7-те рилски езера се стопанисва от тд "Рилски Турист"гр. Самоков, а хотел "Рилски езера" се стопанисва от Рила спорт ;


11 Октомври 2011 09:26 | Нина
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Явор Тодоров е съучастник в съсипването на всичко. Та вижте на какво прилича Дупница!


11 Октомври 2011 10:31 | Обективен
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Не сте на ясно Нина, Явор Тодоров не е съучастник, а е Сценарист и Организатор на цялата съсипия... и собственик на всички "ПЕРАЛНИ"-/култура, реклама, спорт, туризъм, музейно дело, издателска дейност, дарителска дейност... и т. н. / Всичко е смляно в машината на великия манипулатор Агент Тони. Обществен съд за мръсника.


12 Октомври 2011 09:31 | .........
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ДО ОБЕКТИВЕН ТИ СИ ПСИХИЧНО БОЛЕН НЕЩО КАТО ЛУД ОТ ЗЛОБА ЗАВИСТ


12 Октомври 2011 12:09 | кукуруку
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Само не пише името на автора на статията!... или то е ясно! само 1 е поръчковия автор на Павле. Но ме учудва, че има и истини в статията...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар