Ќовините на югозападна Ѕългари€
ѕолезно!  ултурни обичаи, с които да внимавате при пътуване в чужбина Ќа първи €нуари църквата отбел€зва ќбрезание √осподне и се почита паметта на —вети ¬асилий ¬елики © —н.: iStock.comяжте повече банани и авокадо, ето защо
   –егистрац舫абравена парола

Ћукс и екстри на св€то м€сто! ≈то го бижуто на кметска дъщер€  . “ерзиева до манастира "—в. √еорги" в ’аджидимово


7 септември 2018 10:14  13 коментара   24147 прочитаƒъщер€та на кмета на ’аджидимово Ћюдмил “ерзиев,  атерина построи хотела си до манастира „—в. √еорги”. √одини наред се говореше, че там се строи "Ќещо" и и днес това "нещо" изглежда супер луксозно с басейн и всички екстри, превръщайки "нещото" в модерен хотел в близост до св€то м€сто.

ѕреди време много сме писали за този строеж, срещу когото скочиха монасите от намиращи€ се в близост манастир "—в. ¬еликомъченик √еорги ѕобедоносец".  азусът вдигна монасите от ц€лата неврокопската митрополи€ срещу кмета на града Ћ. “ерзиев. √одини наред имаше брожени€, съдебни дела и протести срещу градежа му на метри от входа на манастира, който е известен не само у нас, но и извън пределите на родината.

’ил€ди мир€ни идват на поклонение тук, особено на храмови€ празник, когато се твърди, че престо€т в манастира цери, нелечимо болни. ѕредвидливо кметската дъщер€  атерина е избрала м€стото за хотела си, тъй като многото посетители на манастира след като се помол€т могат и да разпуснат сред разкоша на хотела.

‘амили€та на “ерзиев бе провер€вана под лупа от вс€какви институции, но не се откри нищо, което да спре изграждането му. ƒнес страстите около хотела са поутихнали, тъй като и благоевградски€т административен съд отхвърли категорично жалбата на монасите срещу строежа му и не намери нищо незаконно и неправомерно в действи€та на кметската дъщер€.

’отелът включва 11 стаи, два апартамента, ресторант и басейн бе построен за около 600 хил€ди лева. ѕо думите на младата бизнес дама  атерина “ерзиева, европейската помощ е 400 хил€ди, а за остатъка е взела над 100 хил€ди лева банков кредит., които са и стигнали да направи бижуто на 200 метра от входа на манастира.

ѕ. ѕопов

ќще за: бижу  басейн  хотел  манастир ќще от: Ѕизнес

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


13 коментара

7 септември 2018 12:12 | ’а ха
ќценка:
5
 (
9
 гласа)

Ћеле-ћале, как само си простите рекламите. ѕишете отрицателна стати€ за н€кой бизнес и след седмица той ви става рекламодатели. “ака действа ц€лата държава-рекет и изнудване. ѕомагайте да се оправим, не влизайте в такива схеми-очевидно е. ¬се пак, като меди€, носите н€каква отговорност. ўе прослед€т за колко време ще ми изтриете коментара.


7 септември 2018 12:38 | благоевградчанин
ќценка:
1
 (
9
 гласа)

ѕосетил съм м€стото и действително е много хубаво, нищо не пречи който иска да посети и манастира. ѕри престо€ ми от 3 дни ми направи впечатление, че много от гостите на хотела посещаваха и манастира с децата си. — удоволствие бих отишъл пак.


7 септември 2018 12:43 | ћатей ѕреображенски
ќценка:
6
 (
18
 гласа)

Ўок и потрес. јман от потомствените синове и дъщери на членове на ƒържавна сигурност и на комунистическата парти€.  ак може до такъв духовно значителен обект да се построи модерен хотел ?ѕредстав€те ли си погледа и мнението на всички чуждестранни туристи, които посещават –илски€т манастир, ако до него имаше такъв хотел? Ќа втората година н€маше да ходи никой. Ѕиха ли допуснали институцийте в развитите страни подобна гавра? ¬ една јнгли€ дори не можеш да смениш фасадата на къщата, ако не е в естетика с другите къщи от квартала. ƒо църква училище да, но и двете са сгради от културно духовен характер. ≈то за това деградираме .ƒокато има хора, които се облагодетелстват и печел€т от културата и духовността на наци€та ни и докато има продажна административна сган, ко€то разрешава това да се случва, наци€та ни е обречена на гибел. “ежко на наци€, ко€то е забравила миналото си, защото не може да отиде в бъдещето


7 септември 2018 13:35 | ’ан јспарух
ќценка:
-3
 (
11
 гласа)

ѕрекрасен хотел и на хубаво м€сто направен - да служи на хората!!!
јдмирации за предприемчивото момиче :)
—тилът на архитектурата е възможно най-много приближен до българските традиции, нима сте слепи?
Ќаправи ми впечатление когато го посетих, че много местни деца идват да плуват в басейна през л€тото!
ќще един път-Ѕ–ј¬ќ!!!


7 септември 2018 14:13 | ћила
ќценка:
-7
 (
9
 гласа)

ƒо първи€ коментатор !  оментарът ти не е шокиращ, че да бъде изтрит ! —амо дето е изц€ло неприложим ? ќбъркал си изнади€та, тук с такива прийоми не се работи, а реклами бол ! –екетът не е форма на печалба за този сайт ! ƒа масова практика е, но не и тук ! Ќ€ма нужда ..има предостатъчно реклами .—тати€та не е лоша! »маше хубава снимка, ко€то изисква н€какъв текст ! “ези намеци ги отнесете към рекетьорите в бранша !


7 септември 2018 14:15 | и аз Ѕлагоевград
ќценка:
-4
 (
10
 гласа)

ѕ–≈ –ј—≈Ќ ’ќ“≈Ћ » јƒћ»–ј÷»» «ј ћЋјƒќ“ќ ћќћ»„≈, Ќяћј «Ќј„≈Ќ»≈ Ќј  ќ√ќ ≈ ƒЏў≈–я. ћЌќ√ќ ћ» ’ј–≈—¬ј » ¬»Ќј√»  ќ√ј“ќ »ћјћ ¬Џ«ћќ∆Ќќ—“ √ќ ѕќ—≈ўј¬јћ. Ќяћј Ќ»ўќ ќЅўќ — ћјЌј—“»–ј,  ќ…“ќ »— ј ќ“»¬ј “јћ, ј ќ Ќ≈ ќ“ѕќ„»¬ј ¬ ’ќ“≈Ћј » Ѕј—≈…Ќј. ћјЌј—“»–ј —≈ Ќјћ»–ј Ќј –ј«—“ќяЌ»≈ ќ“ ’ќ“≈Ћј » Ќ≈ ѕ–≈„» Ќ» ќћ” ƒј √ќ ѕќ—≈“» —“»√ј ƒј ∆≈Ћј≈.


7 септември 2018 17:03 | кольо
ќценка:
5
 (
9
 гласа)

ј нещо да кажете, че имота е манастирски и е придобит с по давностно владение с трима лъжесвидетили.


7 септември 2018 18:01 | ƒа живей 9-ти септември
ќценка:
1
 (
1
 гласа)

—лед ’от —прингс ћедикъл и —ѕј край –азлог, чакаме  орнели€ в ’аджидимово, където ще удари едно рамо на кмета от ƒѕ— и собственик на Ѕ—ѕ-≈ќќƒ -Ћюдмил “ерзиев. ќрганизирана е среща в хотела на кмета с търговци в политиката и все по-съмнителни бизнесмени от ƒѕ—, макар че Ѕ—ѕ твърде много загуби от тази вълча прегръдка. ƒепесаарите много пъти предадоха сво€ партньор Ѕ—ѕ и стъпкаха в калта политическата си коректност, но парти€та е великодушна. ƒа живее “игъра и ¬енци јмзов.

 мета обеща незабаравима зар€.


7 септември 2018 18:31 | ƒо  ольо
ќценка:
2
 (
4
 гласа)

’отела е построен незаконно. √овори се, че кмета е измамник. Ќо рано или късно обективната истина ще се установи и ще стане обществено досто€ние. ясно е, че на този етап н€ма справедливост, €сно е че и морала го н€ма/ѕЋјўј —» „ќ¬≈ ј/, но има възмездие.


7 септември 2018 19:32 | Ћ»— ќ
ќценка:
2
 (
2
 гласа)

»ƒ¬ј“ ћ≈—“Ќ» »«Ѕќ–». “≈–«»≈¬ »Ћ» —» ѕЋјўј «ј –≈ Ћјћј/ќЅя¬» ѕќ«ƒ–ј¬»“≈ЋЌ» јƒ–≈—» — ѕќ¬ќƒ » Ѕ≈« ѕќ¬ќƒ/ »Ћ» √ќ ѕќ„¬ј“ » ѕ–» Ћё„¬ј“.
ƒќ ћ»Ћј/ќ“ –≈ƒј ÷»я“ј/ - »ћј » ƒ–”√» ’”Ѕј¬» —Ќ»ћ » Ќќ “≈ “ќ¬≈ Ќяћј “ј ј „≈ Ќјћ≈÷»“≈ —ј ”ћ≈—“Ќ»


8 септември 2018 13:43 | Ќато
ќценка:
3
 (
3
 гласа)

¬иновен си е предишни€т митрополит, да си бе хванал умни адвокати. ј за щерката на кмета и чеп за каца не става от не€, ум 0, знани€ 0, хъс 0.  ръгла. Ќула. «а какво изобщо давате за пример деца на измамници, като усп€ли, та те без родителите ще са едни обикновени сервитьорки и бармани..


8 септември 2018 15:45 | до струма
ќценка:
3
 (
3
 гласа)

кои е дал разрешително, кой е взел пари за това ƒј √ќ–» ¬ јƒј ƒќ ƒ≈¬≈“ќ ѕќ ќЋ≈Ќ»≈


18 септември 2018 12:32 | ≈й
ќценка:
0
 (
0
 гласа)

≈й поне на такива места да не сме толкова алчни. ’отелът изобщо не се вписва в атмосферата. ¬сички ще си идем от то€ св€т без джобове. јй алчници спрете се. ћанастирът наистина е известен и извън Ѕългари€.
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.