Кюстендилски магистрати ще решават законен ли е ски лифт “Картала”, всички прокурори от Благоевград си направиха отвод

08 януари 2010 00:20   2 коментара   60606 прочита
Ил. Ризов
Ил. Ризов


Ил. Ризов

Дело с висок обществен интерес

Следственото дело за ски лифт “Картала” над Благоевград е пратено в Кюстендил, съобщи окръжниятпрокурор Камен Пешев. Документите по случая са получени в началото на седмицата в Кюстендилска окръжна прокуратура с решение на Софийска апелативна прокуратура. До това развитие на нещата се е стигнало, след като всички благоевградски прокурори са си направили самоотвод от случая.

Досъдебното производство е за престъпление по служба и е образувано срещу неизвестен извършител още през 2008 година.

Папките по ски лифт „Картала” са дадени на зам. окръжния прокурор на Кюстендил Камелия Стефанова, която е назначена и за наблюдаващ прокурор по делото.

Все още е рано да се коментира случаят „Картала”. В момента с доразследването и събирането на доказателства са натоварени работещите в следствен отдел на Окръжна прокуратура - Кюстендил, обясни К. Пешев.

Поискахме от главния прокурор удължаване на разследването с още 4 месеца. Необходимите експертизи за изясняването на ситуацията не са изготвени, не са назначени и вещи лица, каза наблюдаващият прокурор Стефанова.

Малко преди посрещането на Новата 2010 година лично министър-председателят Бойко Борисов откри ски център „Картала” в местността Бодрост край Благоевград заедно с основния инвеститор, благоевградския бизнесмен Илия Ризов. Кабинковият лифт се прочу през 2008 година, когато по време на посещението на експремиера Сергей Станишев в Благоевград той трябваше да бъде първият клиент на лифта, но заедно с охраната си и журналисти видя във въздуха повече от половин час заради авария на съоръжението. Още тогава се заговори, че съоръжението е незаконно. Досъдебното производство ще изяснява законността на изграждането и пускането в експлоатация на лифта, както и дали са налице всички строителни книжа и разрешителни за експлоатация на лифта.


Още за: ски център   дело   законност   Още от: Бизнес

Принтирай статия
2 коментара
11 Януари 2010 13:53 | Ганчо Ганчев
Оценка:
232
 (
250
 гласа)

"...всички прокурори от Благоевград си направиха отвод"
Още в заглавието на статията става ясно що за "незвисима" е съдебната система. Точно както звучи "страната на неограничените възможности" по отношение на САЩ.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар