Крупна инвестиция осигурява работа на 150 души

27 април 2012 00:20   10 коментара   40299 прочита
Из. Свиленова, съпруга на Л. Свиленов, и Л. Терзиев /отляво надясно/ направиха първата копка на фабриката
Из. Свиленова, съпруга на Л. Свиленов, и Л. Терзиев /отляво надясно/ направиха първата копка на фабриката


Из. Свиленова, съпруга на Л. Свиленов, и Л. Терзиев /отляво надясно/ направиха първата копка на фабриката

Водачът на протеста на тютюнопроизводителите Ив. Сабахлъков и собственикът на мандра "Матанд" строят в Хаджидимово консервна фабрика за 4 млн. лв.

Вчера бе направена първа копка на завод за производство на консерви в град Хаджидимово, кметът Людмил Терзиев бе почетен гост на събитието, а стойността на проекта е 4 млн. лева. Инвеститорите са известният бизнесмен Людмил Свиленов, собственик на мандрата в Елешница - "Матанд", и съдружникът му от град Хаджидимово Иван Сабахлъков, който е популярен в района като водач на протестите на тютюнопроизводителите.

Мястото, където ще бъде изградена фабриката, е с площ 6000 кв.м, а застроената площ ще бъде 2560 кв.м Земята е общинска, купена е от предприемачите, които обещават да осигурят от 50 до 150 работни места. Срокът за завършване на обекта е краят на юли 2012 г., а от август предприятието трябва да започне да изкупува продукцията на селскостопанските производители от региона.

От края на годината ще започне подписването на договори със селскостопанските производители за съответната продукция, която ще бъде изкупувана в зависимост от нуждите на предприятието, заяви един от собствениците - Иван Сабахлъков.

Основната цел на инвеститорите е фабриката да работи целогодишно, залагат на производството на лютеница, айвар, сладко от дребноплодни, а също и замразени плодове и зеленчуци.

Вече сме подали заявка и сме получили положителен отговор от някои от най-големите европейски дистрибутори и вериги супермаркети, които ще изкупуват продукцията на завода ни, заяви Людмил Свиленов.


Още за: копка   завод   Ив. Сабахлъков   Още от: Бизнес

Принтирай статия
10 коментара
27 Април 2012 06:51 | 88
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

ТОВА Е ХУБАВО ДАСЕ САЗДАВАТ РАБОТНИ МЕСТА, НО ДАЛИ щЕ СА НАМЕРЯТ НЯКОИ ХОРА КОИТО ДА ПОМИСЛЕТ И ЗА ПО ДОЛНИТЕ СЕЛА. ИМА МНОГО БЕЗРАБОТНИ И ТО НАИ МНОГО СА В, СЕЛО СЛАщЕН, И ПОВЕ4ЕТО СА МЛАДЕЖИ .НА ТИЯ МЛАДЕЖИ ТАКА щЕ СИ ИМ ОТИДИ МЛАДОСТА ПО ВЯТАРА. А ТЕ ИМАТ ГОЛЯМО ЖЕЛАНИЕ ДА РАБОТЕТ, НО,


27 Април 2012 08:10 | БЕЗРАБОТЕН
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

ПОЗДРАВЛЯВАМ ВИ. СТИГА ВСИЧКО КОЕ4ТО ПИШЕ Е ВЯРНО


27 Април 2012 09:19 | Пределски вълк
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Ако някой види каква тече Елешничката река след мандрата, ще се запита има ли пречиствателна инсталация и изобщо къде е ХЕИ. Ако метнеш въдицата след секунди по влакното се полепва някаква гадна, мазна слуз.


27 Април 2012 09:29 | Закона
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Хубаво е нда се правят фабрики, каквито имаше преди 1989 година и да се създават работни места, дасе произвежда, да се изнася, но даима и за вътрешният пазар. Производството да е на българските стари рецепти, а не по западни, пълни с консерванти и набухватели. Но изтичането на мръсните води, винаги са в реките и без пречиствателни съоръжения, не бива да се пуска фабрика или др. производство в ескплоатация. това е европейско изискване и там където течат мърсоти, значи има яка корупция.


27 Април 2012 10:15 | oхо
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Май по закон трябва да има задължително пречиствателна станция, за да се пусне в експлоатация завод. А относно рецептите, регулатор е пазара, ако хората купуват евтиното, няма как да има интерес към качествено и скъпо, поради една причина, ниски доходи. Има един кръг, но трябва да го разберат хората и да се погрижат за здравето си. Направете си своя калкулация поне на един продукт и вижте колко му е себестойността и тогава помислете с какво се компесира тази висока цена. Българското производство се стимулира от нас, така че има работа, ако има висока потребителска активност към наши стоки, тези пари се връщат към производителя и той разширява производството, наема нови хора, покачва се потребителската способност на населението и доходите на хората отново се влагат там. Кръгът се затваря. Дано сте разбрали, защо има послание "Изберете българското". Има и други причини, но и това е достатъчно да се замислят хората. Дано повече възможности да има за работа на младите хора!


27 Април 2012 20:21 | ПОЗДРАВИ ОТ ПАРИЖ
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

БРАВО ЛИУСИ. МАЛКО ОСТАНАХТЕ НАХОД4ИВИТЕ ХОРА В НА6АТА ХУБАВА, НО ЗА ЖАЛОСТ ОКРАДЕНА И ПОСТЯННО ОГРАБВАНА СТРАНА. ПОЖЕЛАЖАМ ТИ УСПЕХ В НОВОТО НА4ИНАНИЕ, И ДАНО ПО СКОРО, ДА ПО4НЕМ ДА ВИЖДАМЕ ПО МАГАЗИНИТЕ В ЕВРОПА СТОКИТЕ С МАРКА "МАТАНД"


28 Април 2012 00:04 | софроний
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Всичко е добре ако не е този в белия костюм


28 Април 2012 06:31 | Димитър
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Браво и успех в начинанието! Само за 3 месеца да се изгради такова съоръжение, със цялата инфраструктура и пречиствателна станция, това се казва темп на работа! Успех!


28 Април 2012 20:40 | невярвам
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

в4ера била направена първата копка, а края на йули ве4е 6те изкупуват продукцията на стопаните производители, Това не може да стане в никакъв слу4еи в Бг за 3 месеца да се построи фабрика, а даже и да функционира
Поздрав от Норвегиа


29 Април 2012 01:24 | 329
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

Млечните продукти на Матанд са пълен боклук - тебешир и вода.
Пълна отврат. Каква е гаранцията, че консервите ще стават за ... ядене?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар