Крах! След серия проверки и афери с контрабандно гориво! Разпродават на парче базата на мощната "Глобъл Петролиум Сървиз" в Разлог

31 август 2020 22:37   1 коментар   10521 прочита


16 двуетажни и триетажни сгради, собственост на мощната столичната фирма"Глобъл Петролиум Сървис " в Разлог, са обект на публична продан, общата цена на имотите е над 1 600 000 лева. След броени дни е търгът, а купувачи за огромната площ, ведно със складовете върху нея- няма.

Крахът на фирмата явно е настъпил, след като тя бе обект на серия проверки от НАП, Икономическа полиция и ДАНС във връзка с ДДС афери и контрабанда на горива. Данъчният склад в Разлог, собственост на "Глобъл Петролиум Сървис", бе свързан в мрежа от фирми, търгуващи с горива .

Името и нашумя по време на разследване на петролния бос Веселин Марешки преди 2  години. Според анализи на НАП и Икономическа полиция в склада на фирмата идвало гориво от Бургас, което минава пред база в Благоевград, откъдето камиони на "Литекс" го откарвали именно до Разлог и "Глобъл Петролиум Сървис". 
Афера с гориво във фирмата  разкриха и служители на Икономическа полиция в ОД на МВР Благоевград. Грък бе задържан след като в управляваната от него цистерна, собственост "Глобъл Петролиум Сървис" бяха  открити 30 тона контрабандно гориво, придружавано от фалшиви документи. 

Тогава полицаите щурмуваха  складовата база на "Глобъл Петролиум Сървис",  н и в присъствието на търговския директор Атанас П. бе извършена проверка на цистерната. 

Оказа  се, че горивото е без платения дължим акциз, както и са иззети документи, които според проверяващите са фалшиви. Гръкът Космас К. от Атина е задържан, а за разпит. Разследващи твърдяха, че горивото идва от Турция, минава  през Гърция и идвало до огромните складове на столичната фирма.

Попаднала под прицела на данъчни, поиция и ДАНС явно фирмата е  спряла е да обслужба огромните си банкови заеми и затова е на тезгяха на съдия изпълнител. Подобна е съдбата и на много от фирмите в мрежата за контрабандни горива. 

П. Иванов 

1 коментар
01 Септември 2020 09:36 | Делян
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

СКОЧУБРО ДОЛНА!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар