К. Чобанов-Царевицата завещал 60 000 лв. дългове на клуб “Европа” на Д. Тасев

06 май 2011 00:20   11 коментара   49221 прочита
К. Чобанов
К. Чобанов


К. Чобанов

Блокира сделката му с италианците

Дълг от 60 000 лв., завещан на собственика на благоевградския клуб "Европа" Димитър Тасев от предишния съдържател на заведението Кирил Чобанов-Царевицата, блокира сделката с италианци, мераклии да стопанисват нощния клуб, за която "Струма" писа. Бизнес отношенията между двамата ресторантьори са обтегнати до скъсване. Месеци след като купи "Европа", Тасев е разбрал, че заведението е задлъжняло към институции и фирми-доставчици. Когато теглил чертата, се оказало, че дълговете възлизат на 60 000 лв.

Получавайки ключовете за нощния клуб преди по-малко от година, когато купи фирмата на К. Чобанов "Десилена 96" с всичките й активи и пасиви, Тасев не проверил дали има задължения, разчитайки на коректността на партньора. Освен това двамата били в приятелски отношения, преди години играели футбол заедно, правели си услуги и Тасев нямал ни най-малки подозрения за наследството, което придобива.

Месеци след това, опивайки се да разработи емблематичното в близкото минало заведение, разбрал, че има дългове към ЧЕЗ, "ВиК" и доставчици на безалкохолни и алкохолни напитки, сред които гигантите "Кока-Кола" и "Девин". Отгоре на всичко от месеци не били плащани осигуровки и данъци. Тасев започнал да чисти един по един дълговете, но все още не може да насмогне.

Както "Струма" писа, "Европа" затвори през януари, след като месеци наред прави безуспешни опити да привлече клиенти и харчеше готови пари. Веднага след това Тасев обяви дискотеката под наем в известна агенция за недвижими имоти. Интерес проявиха двама италианци, единият от които с българско потекло. Сделката все още не е финализирана заради дълговете на фирмата. Потърсен, Тасев отказа да коментира наследството си от Царевицата, но разказа:

Момчетата все още не са се отказали окончателно. Водим преговори. Свалих им наема от 7000 на 6000 лв. месечно за цялата площ от 624 кв.м и капацитет 1000 души. Ако не се намерят други наематели, най-вероятно те ще отворят "Европа" през септември. Надявам се да не се отметнат и въпреки това не се отказвам от идеята да продам заведението. Достатъчни са грижите към хотела ми "Рожена" в село Рожен.

Преди известно време К. Чобанов бе погнат отново заради дълг и от собственика на охранителна фирма "Аркус сигурност" и бивш наемател на затворилото врати популярно нощно заведение в Благоевград Денислав Христов. Тогава той отказа пропуск на Чобанов до заведението, докато не му върне 35 000 евро, вноска за покупка на заведението. На практика Тасев спаси Царевицата, купувайки банковия му кредит от 650 000 лв.

Непосредствено след сделката за продажбата Тасев отдаде под наем клуб "Европа" на студентката в ЮЗУ "Неофит Рилски" Мариела Методиева от гр. Етрополе. Тя се опита да промени имиджа на заведението, прекръствайки го на "Мистик". Амбициозната студентка обаче не устоя на конкуренцията и точно 1 месец след откриването върна ключовете от нощния клуб на собственика Тасев.


Още за: Д. Тасев   заведение   сделка   Още от: Бизнес

Принтирай статия
11 коментара
06 Май 2011 06:06 | ЧЕ
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

КАКВИ ИТАЛЯНЦИ В РУСИЯ БЕКАКВИ 5 ЛЕВА


06 Май 2011 10:43 | другоселец
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

Що за бизнесмен трябва да е този Тасев, който купил фирма без да провери има ли тя дългове?! А продавачът от снимката (някой си Царевицата... с главно Ц) явно се опитва да си докара визия на италиански мафиот... но май е по - добре да се облече като фермер и да отглежда царевица... егати пишман бизнесмените; егати фукнята...


06 Май 2011 11:10 | Тасев
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Митко Тасев, синът на Ален Мак, въртял комунистически пари бе прекаран от Кукурузов... безценно, за всичко друго има Мастеркард)))))


06 Май 2011 11:45 | ВИДЕН- ОФФ
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

ЦАРЕВИЦАТА-НА КАЧАМАК :)


06 Май 2011 12:09 | бизнесучител
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

99 % от така нар. бизнесмени в България никога не са чували, че главният критерий за честен и успешен бизнес е взаимният интерес . Вместо това при бизнесотношенията си тук всеки гледа да мине другия и след време установява, че се е минал сам. Ръководенето на свой бизнес е наука с правила и освен, че е необходимо да ти идва от вътре, трябва и да понаучиш нещо я в институт, я другаде.


06 Май 2011 20:03 | ели
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

В България за съжаление е така, злобата е навсякъде и всеки се води от мотото-да прецакаш другия. Е, така скоро няма да се оправим. А, между другото свалям шапка на г-н Тасев, за това което е направил в с. Рожен и на дискотеката ще й дойде времето!


07 Май 2011 16:40 | 4вора
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Ако Ели е тази Ели от Чикаго,, искам да и кажа браво Ели. Скаса ги нема кой да те стигне номер едно си .Добар ти е У4итела -Опалченски.


09 Май 2011 14:54 | Деловият
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Абе, некогашни говнери - сега бизнесмени, еле па тия у Дупнишко и Джумайско


09 Май 2011 16:00 | 321
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

защо триете коментари бе, защото не ви изнася ли


10 Май 2011 02:24 | хирурга
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

пишете си някакви коментари без да се замисляте, 4е това са пълни глупости. мога да ви уверя, че киро и тасев са доста добри приятели, и двамата са тарикати и знаят как стават тея неща. още повече тасев е купи европа преди една година, а чак сега разбрал за някакви стари сметки от доставчици. пълни глупости, да си пълнят струмата със някакви статии :)))))


10 Май 2011 13:29 | БАН КИ МУН
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ХАХА СМЯХ ТОЗИ ДА НЕ Е ПАДНАЛ ОТ НЕБЕТО ТА чАК СЕГА Е РАЗБРАЛ
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар