Изправиха пред дисциплинарен съвет директор Р. Каймаканова за скандалната продажба на 29 дка от гребната база в Огняново за 175 000 лв. вместо за 1 268 000 лв.

26 септември 2009 00:20   77 коментара   56623 прочита
Р. Каймаканова
Р. Каймаканова


Р. Каймаканова

Областният управител В. Смиленов поиска обяснения от служителката си за имуществения й статус по сигнал на гражданина Д. Павлов, лично министър Тр. Трайков поиска разследване за сделката, сключена в последните дни на управление на Вл. Димитров

Седемчленен дисциплинарен съвет, председателстван от зам. областния управител на Благоевград Бисер Михайлов, изслуша вчера обясненията на директора на дирекция “Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост” в областната администрация Роза Каймаканова за скандалната сделка с продажбата на 29 декара от гребната база в Огняново само за 175 175 лв., което стана в края на мандата на предишния губернатор Владимир Димитров. Процедурата за дисциплинарно производство спрямо Каймаканова бе предприета от управителя Валери Смиленов по изричното настояване на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, според когото негови експерти са изчислили, че имотът струва поне 1,268 млн. лв., т.е. продажбата е на цена седем пъти по-ниска от пазарната. Министърът настоява да се изясни как базата е продадена от областна администрация Благоевград, при положение че е била в капитала и активите на обявената в ликвидация “Стопански търговски комплекс” ЕООД /СТК/, която е фирма на Министерството на икономиката и обединява почивни бази. Според икономическото министерство кореспонденция между СТК и областна администрация е била водена цяла година и са били предоставени всички необходими документи. Но докато е траел този процес, областният управител Владимир Димитров е издал акт за държавна собственост на имота с дата 10 юли 2008 г. и впоследствие е направен търг за продажбата му, която е реализирана на 29 юни 2009 г. Министър Трайков иска яснота за цялата сделка, за да може да сезира прокуратурата. В писменото си обяснение до областната дисциплинарна комисия вчера директорът на дирекцията, която е работила по сделката, Роза Каймаканова заяви: Не мога да знам какви са причините за продажбата на гребната база, нито пък кой е инициатор. Всяка година в утвърдения бюджет на администрацията от наеми и продажба на имоти следва да се осигури планувана сума, която за 2009 г. е 260 000 лв. Никой от дирекцията не е знаел за възбрана на имота. Не мога да нося отговорност за несвършена работа от ликвидатора на “Стопански търговски комплекс” ЕООД и за негово бездействие, твърди Роза Каймаканова.
Дисциплинарният съвет вчера се запозна и с нейно обяснение по друг сигнал, чийто автор е благоевградчанинът Димитър Павлов. Той е настоял областният управител Валери Смиленов да обърне внимание на несъответстващото според него имотно състояние на Роза Каймаканова и размера на заплатата й като държавен служител. В сигнала пише, че тя притежава джип, лек автомобил, вила в Градево, апартаменти в Благоевград, София и пр. Ето какво обяснява за подозренията в злоупотреба на Роза Каймаканова: Изнесените сигнали за злоупотреби от мен са само предполагаеми, а не конкретни, поради което не мога да взема отношение.

77 коментара
26 Септември 2009 05:50 | мунчо
Оценка:
2
 (
36
 гласа)

Господин Областен управител кога ще разгледате тези престъпни решения на Общинския съвет Сандански или ще ни излезете с номера на Димитров ,че отново сте изпуснали срока !!Браво !! Защо беха тези смени ,като бездействието на Областната управа продължава.Защо? прокуратурата не се сезира и подгони Областните управители за това явно бездействие.Защо ? Явно старите схеми отново проработиха да ни е честит Новия Областен управител !! Честито !!


26 Септември 2009 05:56 | защо ?
Оценка:
2
 (
36
 гласа)

ЗАЩО ПРОКУРАТУРАТА МЪЛЧИ ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ СЪЩО ЗАЩО
Областния управител на Благоевградска област със заповед № ОА-14/2501.2000 год.на основание чл.29ал.9 от ЗСПЗЗ във връзка с чл.80 ЗД е провъзгласил нищожността на проведените търгове на сградите и прилежащите терени към тях в стопанския двор на бившото ТКЗС ” Мелнишка поза” с.Лозеница община Санданскиобласт Благоевград и разпорежда същите да се изземат по административен ред.Заповедтта е обжалвана по съдебен ред и съда е одтавил в сила заповетта на Областния управител на Благоевград.
Защо г-н Кмете не е иззет имота съгладно заповедтта на Областтния управител потвърдена със влезло в сила съдебно решение от гражданите неправомерно закупили имота .
Защо прокуратурата също не взима решение по това че не се изпълняват решения на Областния управител потвърдени със съдебни решения . Защо ??


26 Септември 2009 06:19 | за Областния управител
Оценка:
10
 (
34
 гласа)


pitane
за Атанас Стоянов -председател на общинския съвет при община Сандански Андон Лазов Янев, наричан Кьосето пита кой ще потърси отговорност за тези престъпни решения които се вземат от Общинския съвет при община Сандански,контрола е от Областния управител на Благоевградска област !! - Как стана така ,че градинката на с.Ново Делчуво Община Сандански се раздели на два парцела и единия го купи кмета на селото Вальо,голямите - голями даламери ,Вие малки далаверки …тази гадост е приета с решение на общинския съвет при община Сандански…осъзнайте се …! това решение противоречи на един куп закони и най-важния човешкия закон … в тази градинка има един запустял паметник на загиналите в войните и пред техната памет не се спряхте …
За Председателя на ОбНС Сандански- Насе това ли са идеите на ВМРО,да разпарчасате градинкака с паметника на загиналите във войните и направите парцел на кмета Вальо и после с поставен търг да го купи !!
А къде е Областния упранител ?


26 Септември 2009 07:49 | що дтава
Оценка:
5
 (
15
 гласа)

що правим


26 Септември 2009 08:07 | finger
Оценка:
0
 (
34
 гласа)

какво се занимавате бе хора вие не сте добре нещо


26 Септември 2009 08:11 | митю
Оценка:
-1
 (
11
 гласа)

не сте спали !


26 Септември 2009 09:12 | На вниманието ма Областния Управител
Оценка:
-2
 (
76
 гласа)

Роза Каймаканова е най- корумпирания , нагъл и безскруполен служител в областта и трябва да се проверят всичките и дела по- време на управлението на Владо Димитров. Заедно с него си деляха парите од далаверите. Уволнение и затвор за тая Роза Каймаканова.


26 Септември 2009 14:12 | гражданин на Бл-д
Оценка:
-3
 (
47
 гласа)

Тази отвратителна жена и братовчедка н акмета Паскалев години наред мами хората като служител на общината, след това под крилото на БСП правеше далавери в областта, време е да си плати за наглостта и кражбите:(


26 Септември 2009 14:18 | мунчо
Оценка:
-6
 (
22
 гласа)

време е
хаиде БАХАНОВ поразмърдайте се .мафия ,корупция злоупотреби колко искаш в общ. администрация САНДАНСКИ.доста сигнали имате какво чакате .поне вие имате достъп до всички документи които може да проверите.какво толкова му сваляте шапка на този ТОТЕВ,или ще му лижете задника до края на мандата.ЯНЕ , ЯНЕ ЗАТОВА ЛИ ГЛАСУВАХМЕ ЗА ТЕБЕ.ГРУПА СИ С ТОТЕВ .


26 Септември 2009 14:22 | сандо
Оценка:
8
 (
22
 гласа)


Защо Областния управител на Благоевградска областне провери дейността на главния архитект на Община Сандански и свързаните с нея фирми.Да се проверат какви проекти минават през общината ,кои фирми са ги изготвили - тези фирми какви данъци са платили . Да се включи в тая проверка и инж.Захари Донев - Председател на Камарата на ижинерите - проектанти в Пиринско.Прублична тайна , че на ІV етаж кипи трескава неправомерна проектанска дейност под ръководството на гл.архитект-тия хора просто не си гледат служебните задължения.От там идва и това кьораво подписване на явно завишени сметки.Янво тия хора се използват само за подписване и от там при евентуален пробив в системата за грабеж и разпределяне на откраднатото-тия хора да отидат пръво в следствието ,после в прокуратурата , а от там в съда и може и в затвора ,а кукловодите ще се отидат да си управляват заграбеното и да раздават акъли!!!! Вижте случаите с кмета на Симитли ,Велинград ,Велико Търново и т. н….


26 Септември 2009 14:27 | за Областния управител
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

от четвъртия етаж на общ.администрация САНДАНСКИ всички са за махане заедно с гл.архитект .бръкнаха ми в здравето ,разбиха ми нервите тези гадове.око продължават сигурно някой ще отнесе шутове от мене.няма ли някой по наперен да ги пораздруса малко .колко парички смъкна от хората ТЕРЗИЕВА и нейния съпруг .той взимаше хонорарите от тлъсти по тлъсти ,тя узаконяваше незаконните неща .какво да ви кажа ВЕРИГА ,ПЕЧАТНИЦА НА ПАРИ.РОДИ се усети и напусна доброволно .направиха своето без ннякой да им направи забележка .там всички техници работят за нея чрез фирмата и .АНАРХИЯ .


26 Септември 2009 14:29 | за Областния управител
Оценка:
5
 (
17
 гласа)

Господин Кмете искаме да знаеме за какво са отишли тези пари !!! Публично-частно партньорство -Извори наживота - Мирото-Медицинските Спа на Сандански 30 525 евро Програма ФАР Грантовасхема ПЧП МИЕ Реализиран !!


26 Септември 2009 14:31 | pisnami
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

НАЦИОНАЛНИТЕ И МЕСТНИ ИНТЕРЕСИ ДИКТУВАТ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ КРАЖБИ ДА ИЗЛЕЗАНТ НАЯВЕ И СЪОТВЕТНИТЕ ОРГАНИ ДА ВЗЕМАТ ОТНОШЕНИЕ !!


26 Септември 2009 15:36 | niama zna4enie koi sam
Оценка:
-3
 (
33
 гласа)
26 Септември 2009 15:53 | vig
Оценка:
-3
 (
27
 гласа)

http://www.martindimitrov.com/?p=538#comments


26 Септември 2009 15:56 | pitame
Оценка:
1
 (
31
 гласа)

що общинските съветници от СДС ,ГЕРБ и т .......н........... Сандански мълчат като пукали??
кога ще предприемете действия по-този явно скандален случай !!!!
НЕ ИЗПЪЛНЕНО РЕШЕНИЕ НА ОБЩИНА САНДАНСКИ Решение №108/30.06.2003 год. Относно:Взимане на решение за опазване на общшнски имоти На основание чл.21,ал.1,т.8 от ЗМСМА, Общинския съвет Реши: 1.Задължава Кмета на Общината да предприеме съответните действия за запазване /възтановяване/ на следните имоти : - Сградата в която до 30.04.2003 год. Беше настанена Общинската администрация -Свободната площ зад упаменатата сграда плюс пастройката /старата кметство/ представяваща общо 4 305 кв.м -Паркинга /около 1 000 кв.м/ находящ се под ГУМ 2.В срок до 30.07.2003 год.Кмета на общината да уведоми ОбСъвет-Сандански за стореното,като приложи съответните искове и други документи,удостоверяващи действия от страна на Общинска администрация ,в противен случай да му бъде потърсена отговорност


26 Септември 2009 16:12 | за
Оценка:
-10
 (
28
 гласа)

Сандански е - Дупница на Югозапада и основна вина , за това носят мафиотските практики и ритуали на местните комунистически феодали от “ТОТЕВ & СИЕ” и безодговолността на Областния управител ,Прокуратурата ......................


26 Септември 2009 16:16 | за областния управител-направете нещо по тия сигнали !!
Оценка:
3
 (
17
 гласа)

Всичко се знае няма нищо скрито и вълната на недоволството скоро ще ви помете .


26 Септември 2009 16:30 | кражба
Оценка:
-3
 (
29
 гласа)

ДА СЕ ПРОВЕРИ НА ЧИЕ ИМЕ СЕ ВОДИ УЧИЛИЩНАТА НИВА В МЕСТНОСТА НИШАН ТАШИ И НА КОГО СЛЕД ТОВА Е ПРОДАДЕНА .ТОВА ЛИЦЕ СТАНКО МИЦЕВ ИЗОБЩО НЯМА ИМОТ В ТАЗИ МЕСТНОСТ .НИКЪДЕ В КАРТАТА НА ВОДНИЯ СИНДИКАТ И ОПИСИТЕ КЪМ НЕЯ НЕ СЕ ВОДИ ИМОТ НА НЕГОВО ИМЕ .ТОВА Е ЕДИН ОТ НАЙ ВАЖНИТЕ ДОКУМЕНТИ ЗА ТАЗИ МЕСТНОСТ ВЪЗ ОСНОВА НА КОЙТО ПОЗЕМЛЕНА КОМИСИЯ ВРЪЩА ИМОТИТЕ .В ТАЗИ КАРТА ПОДРОБНО СА ОПИСАНИ НОМЕРАТА НА ИМОТИТЕ ПЛОЩА И НА ЧИЕ ИМЕ СЕ ВОДИ .ТОЗИ ГОСПОДИН НЕ ЗНАЕМ ПО КАКЪВ НАЧИН Е ПРИДОБИЛ ИМОТА КОЙТО СЕ ВОДИ УЧИЛИЩЕН .ТОВА МОЖЕ ДА СЕ ПРОВЕРИ В СЪДА .ЯВНО Е ПРИДОБИТ С ФАЛШИВИ СВИДЕТЕЛИ .МОЖЕ ДА СЕ ПРОВЕРИ В ОБЩИНАТА КЪДЕТО Я ИМА ТАЗИ КАРТА И ОПИСА КЪМ НЕЯ ЧЕ ТОВА ЛИЦЕ Е ПРИДОБИЛО ТОЗИ ИМОТ ЧРЕЗ ФАЛШИФИКАЦИЯ .НО МИСЛЯ ЧЕ ВЕЧЕ Е КЪСНО .ТО Е ВЕЧЕ ПРОДАДЕНО . ЖАЛКО ЧЕ ЖИВЕЕМ В ТАКАВА СКАПАНА ДЪРЖАВА .ЩЕ СЛЕДА КАК ЩЕ СЕ РАЗВИЯТ НЕЩАТА ПО ТОЗИ ВЪПРОС .ДИРЕКТОРКАТА НА УЧИЛИЩЕТО С .ПОЛЕНИЦА,община Сандански ДА ЗАДВИЖИ НЕЩАТа


26 Септември 2009 16:34 | безобразия
Оценка:
6
 (
26
 гласа)

господин Смиленов проверете колко сигнала за корупция - кражби на общински и държавни имоти за община Сандански отлежават в бюрата на вашите служетели : Роза Каймаканова и Гошо Пасков !!! Няма да оставим нещата така да се краде безнаказано и нагло . Няма връщаене на зад !!!!!!!!!!!!!!!!!


26 Септември 2009 17:02 | за областния управител-направете нещо по тия сигнали !!
Оценка:
-52
 (
72
 гласа)

за това диво безмислено асфалтиране което се извърши по улиците на гр.Сандански-в голямата си час асфалта е на равнение на бордюрите ,което създава опасност от пътно - транспортни проишествия и в последствие трабва да се подигат бордюрите ,плочките да се затварятк входове ,което е чисто безумие …безумие на квадрат.Покриха се капаците на шахтите на канализация та и спирателните кранове…пова след време може да има страшни и непредвидими последствия-бързо корозиране на капаците на шахтите и при пременавате на някое по - тежко превозно средство те ще паднат и предизвикат ПТС.При гниенето в канализационната мрежа се образуват газове . метан и др.Които в определен момент могат да експладират и жертви да има !! За тези и други такива безумия сме сигнализирали прокуратурата ,но никой не взима никакви мерки .Тия неща ти ги пишем да напраевиш нещо !!!


26 Септември 2009 17:26 | за момчил - ако по - млад фващай пътя към европа,да стойш6 тук е безумие !!!
Оценка:
1
 (
19
 гласа)

ИМОТЕН РЕГЕСТЪР ОБЩИНА САНДАНСКИ СЪШО НЕ Е ПОБЛИКУВАЛА ВЪПРЕКИ НАШЕТО ИСКАНЕ !!!Докога няма да се изпълняват законите !!!


26 Септември 2009 17:29 | г-н Смиленов
Оценка:
-2
 (
20
 гласа)

Що правим !!! и това ли ще остане без поиследствие що се пише по форумите !!!


26 Септември 2009 17:32 | кражба на държавен имот
Оценка:
4
 (
24
 гласа)

за откраднатия имот при новия санаториум в гр.сандански от активиската на РЗС Татяна Микушева и нейната сестра тогавашен зам.Кмет при г-н Тотев Любка Янкова сме сезирали всички прожкуратури .................Главна,окръжна,районна .....почнахасе някакви проверки ,но свичко се потули.....благодарение на прокурорите рожба на Държавна сигурност
Стоян Стоянов гр.Сандански елате и проверете !!!


26 Септември 2009 18:11 | момчиле,момче младо и наивно !!
Оценка:
0
 (
22
 гласа)

Тая система е слугинска,ака не си наведеш главата и не станеш част от системата тия ти я отрезват!!
И много , много не вярвай ,че ГЕРБ ще оправят нещата и ще направят нещо с корупцията в Благаевград.Ще изгонят някай друг служител, малко пушек и дим ,ще си турят техни хора и пак всичко ще е по старумо!!и ще почнат да пребарват това що е останало !! ГОЛЯМИ НАДЕЖДИ-ГОЛЯМИ РАЗОЧАРОВАНИЯ!!Що не се занимават с бившия областен управител Димитров ! С тоя що застрой летното кино !!Само с дребни изпълнители-е и облажили се от тез неща !!Шо не подхванат решенията на Общинските съвети това трябва да го правят по закон,защо представител на Обсастния управител не присъства на сесиите -по после минава един месец и срока изтече - старите схеми отново работят !! Работят здраво-двама зам.областни управители /по образование юристи/ проверяват кенефите по- граничните пунтове-пълна порнография.Тия трябва да разгледат ре4шенията на об.съветници по общините,но чакат да минат сроковете.Пълна порнография!


26 Септември 2009 18:38 | това нещо като другарски съд ли е ???
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

дисциплинарен съвет


26 Септември 2009 18:40 | нещо такова
Оценка:
3
 (
19
 гласа)

от къде дошло там отишло,нещо такова е -гербаджиски измислици !!


26 Септември 2009 18:44 | покаяния приемат ли ?
Оценка:
2
 (
16
 гласа)

Ето греховете против самия себе си и различни греховни наклонности, противоречащи на Христовия дух:
1. Униние, отчаяние, мисъл за самоубийство.
2. Телесни излишества - преяждане, склонност към телесен покой и комфорт, излежаване, вялост, отпуснатост, нежелание да промениш начина си на живот, пиянство, тютюнопушене, наркотици.
3. Чувствени помисли и съблазни, сладостратие, самоосквернение, наслада от преживени плътски грехове.
4. Недобросъвестност - при изпълнение на ангажименти в работата, възпитанието на децата, при изпълнение на обещания, лекомислие, разхвърляност, неорганизираност в работата.
5. Мироугодие - угаждане, безмислено следване на определен начин на живот, фарисейство.
6. Непослушание - пред родители, по-възрастните у дома, потискане на укорите на съвестта.
7. Празнота, разточителство, привързаност към вещи - празно губене на време, неизползване на талантите, които Бог ни е дал, пръскане на пари без полза, трупане за черни дни, не доверявайки на Бога.


26 Септември 2009 20:02 | какви са резултатите от проверкатае за с.Петрово !!
Оценка:
1
 (
23
 гласа)

Според юриста Кирил Михов, нотариалният акт, притежаван от Атанасови, е незаконосъобразен и прокуратурата трябва незабавно да образува предварителна проверка за документна измама, или да го прогласи за нищожен. Паралелно с жабата в прокуратурата, адвокатът на Карабашеви сезира и областния управител в Благоевград Валери Смиленов, тъй като въпросният имот представлява държавна собственост.


26 Септември 2009 20:14 | защо г-н смиленов нищо не сте предприели по тоз сигнал !!или тоя не е да вашта лъжица
Оценка:
-2
 (
18
 гласа)

Зад високи стени и бариери, охранявани с кучета и гардове, купувачът на избори Никола Малчев вдига сараи на 100 дка чужда земя”, съобщава днес в.”Струма”. Малчев е превзел 100 дка от бащините ни земи, обградил ги е с бетонни стени и вдига сараи, жалвали се в редакцията жители на село горна Сушица. Според тях, в имението често каца хеликоптер, което означава, че почетни гости на бизнесмена са висши политици, спортисти и бизнесмени. Костадин Борисов твърди, че има решение от 1995 г., че 6 дка от терена, върху който е водоемът, е негова собственост.
68-годишната баба Вангелия пък казва пред репортер, че в Сандански възкръснали Сталин, Димитров и Тато в лицето на общинския кмет Андон Тотев, екссъдията Илия Янев и Никола Малчев.


26 Септември 2009 20:22 | и тоя случай явно не е за вашга лъжеца !!!
Оценка:
-3
 (
21
 гласа)

Арнаудов - бившият председател на Общинския съвет в Сандански, не е плащал повече от пет години наем за обект в центъра на града и дължи близо 20 000 лева, съобщи Дарик радио. Икономичес полиция извършва проверка в Дирекция ”Общинска собственост” по сигнал на гражданско сдружение в Сандански. По данни на разследващите, бившият председател на ОбС - Георги Арнаудов, дължи значителна сума в полза на общинската хазна за наета от него оборотна каравана до


26 Септември 2009 20:33 | за областния управител - какво направи с тия сигнали !!
Оценка:
-1
 (
15
 гласа)

за това диво безмислено асфалтиране което се извърши по улиците на гр.Сандански-в голямата си час асфалта е на равнение на бордюрите ,което създава опасност от пътно - транспортни проишествия и в последствие трабва да се подигат бордюрите ,плочките да се затварятк входове ,което е чисто безумие …безумие на квадрат.Покриха се капаците на шахтите на канализация та и спирателните кранове…пова след време може да има страшни и непредвидими последствия-бързо корозиране на капаците на шахтите и при пременавате на някое по - тежко превозно средство те ще паднат и предизвикат ПТС.При гниенето в канализационната мрежа се образуват газове . метан и др.Които в определен момент могат да експладират и жертви да има !! За тези и други такива безумия сме сигнализирали прокуратурата ,но никой не взима никакви мерки .Тия неща ти ги пишем да напраевиш нещо !!!


26 Септември 2009 20:45 | дека си Баханов !!
Оценка:
4
 (
18
 гласа)

Явно сигналите за корупция подавани от СДС са започнали да правят впечатление на някого.Дано скоро да бръкнат и там където трябва-овощната градина,автосервиза,Интерхотела,асфалтирането и Аделина-та,там смърди на корупция и кражби в особено големи -”тотеви” размери.


26 Септември 2009 20:53 | считам ,че писанего по сайтовете с разни искания до Областния управител е безмислено !! ТОЯ ЧОВЕК НЯМА ДА ПРЕДПРИЕМЕ НИЩО !!
Оценка:
-1
 (
19
 гласа)

Пишете директно до Барозо и то на чист български език в кутииката в сайта му! Напишете си името фамилията и държавата на латиница електронната поща и си пращайте сигналите за корупция и далаври директно в Европейската комисия! Какво се чудите още? Manuel Barroso President of the Commission! Website: http://ec.europa.eu/commission_barroso/president/index_en.htm Spokesperson for the Commission: Johannes Laitenberger Tel: +32 2 296 5745 GSM: +32 496 583 725 E-mail: [email protected]


26 Септември 2009 20:56 | ДО КОГА
Оценка:
-6
 (
20
 гласа)

117 хил.лева са платени за ремонта на фонтана при влизането на града - повиче от 20-30 хил.лева преко сили надписване не можеш да искараш !! Това е страшен грабеж !!! За безумно изградената подпорна стета в циганската махала са платени 560 000 лв. Проверката показа ,че стената струва 250 - 260 000 лева .Стената е изградена от фирмата на Дончо Червенков.Днес министър Плевнелиев каза че е строил фонтани за 30 хиляди лева а крадеца Тотев направи ремонт на фонтана на площада за 300 хиляди и прокуратурата мълчи въпреки подадените три сигнала.


26 Септември 2009 21:12 | къде се потули и тая преписка !!!!!!!!!!!!!??????????
Оценка:
-1
 (
23
 гласа)

Директорът на Национален строителен контрол Иван Симидчиев разпореди проверка срещу кмета на санданското село Петрово Методи Атанасов. Строителните експерти ще установяват дали селският управник притежава нужните разрешителни книжа и правомерно ли се извършва ремонт и бетониране на улиците в Петрово.
Сигналът за извършени закононарушения е подаден преди седмица от санданския адвокат Кирил Михов. В жалбата се твърди, че кметът Методи Атанасов е допуснал бетоновата настилка на улиците в село Петрово да се полага в абсолютно нарушение на технологичния процес, а именно, без метална арматура в бетоновата смес, с цел подозрителна икономия на материали.
В срок до 15 септември експерти от Строителния надзор в Благоевград трябва да извършат специализираната проверка, гласи заповедта на ДНСК-шефа Иван Симидчиев, адресирана до подчинения му ресорен директор в Пиринско, Васил Точев. По случая е подаден сигнал и в Окръжна прокуратура - Благоевград.


26 Септември 2009 21:15 | КАКВО СТАВА ИМА ЛИ ВЛАСТ В ТАЯ ДЪРЖАВА !!
Оценка:
2
 (
24
 гласа)

Курортните местности над Сандански потъват в мръсотия, общината нехае, а ние всички сме данъкоплатци !!!
24 септември 2009 Христо Стаменов


26 Септември 2009 22:35 | истината
Оценка:
-1
 (
17
 гласа)

тази подла жена непрекаснато краде много е ненаситна.има два апартамента във София и познайте къде в най скъпия квартал Лозенец.По два апартамента във Благоевград даже и в Сандански.така се купуват тези неща със общинската и заплата.Герб потарсете и сметка за парите и некеа си докаже доходите си.Пратете и комисия Кушлев ще наблюдаваме събитията с интерес.


27 Септември 2009 07:01 | за зам.областния управител на Благоевградска област
Оценка:
1
 (
19
 гласа)


г-н Баханов ,вземете справка от КАТ ,колко катастрофи станали след поставянето на бордюрите -убиици по бул."Свобода" вседствие и на вашето бездействие ,като общински съветник !! След като общиски съветник не направихте нищо за спиране на това безумие -направете ,като зам.областен управител !!
pitane-към общинския съветник Баханов - ГЕРБ - 17.05.2009 г. 15:38:06
това е убийство!!
Защо слагат тези бордюри на смъртта по главният булевард на Сандански, кому са нужни!


27 Септември 2009 07:08 | за министър Плевнелиев
Оценка:
1
 (
17
 гласа)

Днес министър Плевнелиев каза че е строил фонтани за 30 хиляди лева а крадеца Тотев направи ремонт на фонтана на площада за 300 хиляди и прокуратурата мълчи въпреки подадените три сигнали!!!


27 Септември 2009 09:41 | г-н Смиленов
Оценка:
3
 (
25
 гласа)

Ако министър Плевнелиев не се беше разпоредил да се провери тази сделка то яно ще ше да си претрайте.Защо оставате толкова много сигнали за корупция просто да преминават покрай ушите Ви.Тия хора и аз включително сме гласували за ГЕРБ,да се смени статукството,да излезат тези кражби на яве и да се накажат виновниците,а вие се занимавате с дисциплинарни съвети .....и т. н. За тези неща си има следствие ,прокуратура ,съд....Колко заключения от Ваши проверки са подадени в прокуратурата ...нито едино...що три месеца правите ,колко откровено престъпни решения на общински съвети в областа се спрели и сте ги пратили в съда .Колко -нито едно .....Иначе е ясно ,че с Роза Каймаканова ще отчетете голяна дейност, а кукловодите ......!пак те са си кукловоди !!!
Областният управител В. Смиленов поиска обяснения от служителката си за имуществения й статус по сигнал на гражданина Д. Павлов, лично министър Тр. Трайков поиска разследване за сделката, сключена в последните дни на управление на Вл. Димитро


27 Септември 2009 11:16 | браво
Оценка:
-3
 (
17
 гласа)

г-н Смиленов,поздравявям ви за бързата и точна реакция по сигнал на гражданина Д. Павлов,
Но не мога да разбера при сигнали за нарушение за един куп закони дадени от СДС - гр.Сандански с дължина 1-1.5, а може би и повече- публиковани в пресата изобщо не взимате отношение.Пишете защо ?? Ние питаме защо ?? Вие отговарате -така е в нормалните държави !


27 Септември 2009 13:16 | петрич
Оценка:
10
 (
28
 гласа)

Не само в община Сандански трябва да се уволни целия четвърти етаж ,заедно с гл. архитект.В Петрич е още по-страшно.Тук в играта е и трети етаж,отдел ТСУ.Крадат като невидели,променят своеволно архетиктурни проекти,подправят документи,преправят си градския кадастър както си искат,унищожават архиви....Положението е страшно.Целия град знае тарифите на подкупите ,които взимат и който има да дава ,отива и си плаща и си прави каквото си поиска.Всички се евтини проститутки и гейове. Оластния управител е засипан със жалби и сигнали от Петрич,но нищо няма да направи,защото тия мърши знаят как се плащат комисионни.Оцеляват при всяка власт.Едни и същи отрепки от години.И ГЕРБ са за боклука.


27 Септември 2009 14:20 | За г-н Смиленов
Оценка:
1
 (
19
 гласа)

Защо не обявите Сандански и Петрич за зони свобозни за всякъкви корупционни практики !!


27 Септември 2009 14:40 | питане
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

г-н Смиленов колко проверки сме направили в Петрич ,по какви въпроси и какво сте установили ?


27 Септември 2009 16:13 | по тоя случай що стана
Оценка:
2
 (
18
 гласа)

По думите на Борис Саватов общината и в частност градоначалникът са му откраднали апетитен парцел от 9 декара. Разбойник, бандит и крадец са били само част от обидите, отправени към кмета на Сандански. Според тъжителя Андон Тотев създава впечатление на диалогичен човек, но когато не си на неговото мнение става арогантен и отмъстителен. Изявлението си гражданинът на Сандански приключил с думите, че Тотев е обграден от хора с образование до 3 клас, които били същите като него. При тръшването на вратата на заседателната зала Саватов се обърнал и към общинските съветници с думите: Бричите му калинките, той ще прави милиони.


27 Септември 2009 16:15 | За г-н Смиленов
Оценка:
0
 (
22
 гласа)

Какви действия предрие във връзка неправомерно възтановените имоти на лицата -Пазар Панчев,Глигор Джаров,Лазар Ташев,Илия Вергов ,Никола Ставревски и Андон Шапков ?


27 Септември 2009 16:17 | браво
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)


Уважаеми посетители на www.otgovori.eu,
Сърдечно благодаря за проявения интерес към www.otgovori.eu, за вашето прямо отношение както към мен, така и към проблемите, които вълнуват всички ни. Големият брой на въпросите, както и сериозните теми, които поставяте, изискват време. Ще отговоря на всички. Благодаря за търпението! Бъдете здрави!
Иван Костов


27 Септември 2009 18:22 | КАКВО СТАВА !!
Оценка:
7
 (
19
 гласа)

August 11, 2009
Проверявам корупционните сигнали за община Сандански
Получих много сигнали за корупция в община Сандански. Препратих ги към комисията за борба с корупцията към Народното събрание. Лично ще следя какво е развитието по въпроса.
August 11th 2009 Posted to Европейски парламент
* Comments(257)


28 Септември 2009 06:02 | иво
Оценка:
3
 (
19
 гласа)


ПУДООС отряза 1.4 млн. лв. за 2 села от община Сандански


28 Септември 2009 06:09 | зашо ?
Оценка:
9
 (
31
 гласа)

Защо и как бе продадена общинска собственост „Плодохранилище Дамяница” с магазин от 100 кв.м. в центъра на Сандански на „Булекопродукт”, като Андон Тотев е член на Съвета на директора на „Булекопродукт” в нарушение на чл. 41. от ЗМСМА. В момента база „Плодохранилище Дамяница” е напълно разрушено.


28 Септември 2009 06:38 | отгоэвор -кога ?
Оценка:
5
 (
25
 гласа)

Господин Кмете искаме да знаеме за какво са отишли тези пари !!! Публично-частно партньорство -Извори наживота - Мирото-Медицинските Спа на Сандански 30 525 евро Програма ФАР Грантовасхема ПЧП МИЕ Реализиран


28 Септември 2009 16:15 | браво
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

браво


28 Септември 2009 16:24 | браво
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

браво


28 Септември 2009 18:29 | За г-н Смиленов
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Печално е, че животът ни минава в отчетни периоди, обещания, кампании, прах в очите. Както се казва: непознаването на закона не освобождава от отговорност. Затова пък правенето и познаването - освобождават.
Затова и “псувнята е най-често изказваната политическа мисъл у нас”, както е написал за Сърбия Нинус Несторович. Като че ли го е изрекъл за България.


28 Септември 2009 18:32 | ivo
Оценка:
-5
 (
11
 гласа)

За тия служители в Община Сандански що подписват : продавайки подписа си продавате душата си !!
Кметове, казват на служителите си да подпишат разни документи и те подписват , защото знаят че ако не подпишат си отиват в къщи. Но така ще е докато служителите служат на кмета, а не на гражданите. В крайна сметка всеки да си сърба попарата, която е надробил.


28 Септември 2009 19:07 | За г-н Смиленов
Оценка:
-6
 (
16
 гласа)

как земите по чл.19/ползвател община/ в случя община Сандански станаха земи на Никола Малчев -писна ни да пищем по разни инстанции !!!!!!!!!!! в земчището на с.Горна Сушица са откраднати поне около 100 дка от приятеля и спонсор на кмета Тотев-Никола Малчев .направете нещо-писнани от тези кражби !!!!!!!!!!!
всички тези имоти са заявени с кметвени декларации,Бойко Лалев 0бившия председател на Общинска служба земеделие и гори е запознат и под натиск е направил достта щуротии.Но защо прокуратурата мълчи след като тези случаи излязоха и в пресата.2001 год.За граници на водоемите в с.Горна сушица се сочат земи ползвател общината .След отдаването на концесия за 35 год. с три години гратисен периот и програма ,която изобщо не е изпълнена тези земи станаха земи на Никола Малчев.


28 Септември 2009 19:18 | защо
Оценка:
-4
 (
14
 гласа)

С години се бавят преписките срещу нарушенията на Андон Тотев в Окръжна прокуратура – Благоевград, като бившият окръжен прокурор Ради Тодоров /агент Радомиров от ДС/ му слагаше чадър, включително и с явяването му на сесия на Общинския съвет, сядайки до него и демонстрирайки публично приятелството си с Андон Тотев. Специално внимание да се обърне на преписката за фалшифициране на подписите, с които беше издигната кандидатурата за кмет на Андон Тотев и която се протака вече 2 години.


28 Септември 2009 19:24 | за зам.областния управител на Благоевградска област
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

ОбС-Сандански, реши да се учреди акционерно дружество между фирма "Мело 98" и общинската УВЕКС.
Дружеството ще построи и екплоататирана мини ВЕЦ в м. Извора, с. Петрово.
УВЕКС получава 10 % от акциите, 90% са за бизнесменна Никола Малчев, собственик на "Мело 98".
Продажбата на дяловете да става с участие на всички съдружници. Предвидени са защитни клаузи при увеличаване на капитала на дружеството.
За подстрояването на тази ВЕЦ ще инвестира само Малчев -386 000 лева, а УВЕКС ще предостави трасето и площите на съществуващ водопровод.
Според кмета на община Санданси Андон Тотев от участието на УВЕКС ще се покрива 80-90 % от уличното осветление в града.


28 Септември 2009 20:19 | КОГА - ЩОТО ВЗЕ ДА НИ ПИСВА ?
Оценка:
4
 (
14
 гласа)


Господин Кмете искаме да знаеме за какво са отишли тези пари !!! Публично-частно партньорство -Извори наживота - Мирото-Медицинските Спа на Сандански 30 525 евро Програма ФАР Грантовасхема ПЧП МИЕ Реализиран


28 Септември 2009 20:40 | за тия що пишат !
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Като ми пееш Пенке ле, кой ли те слуша?


28 Септември 2009 20:49 | кмете,твоя приятел и куповач на гласове заплатил ли е първоначалната вноска !
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Кмете не се спираш !
л.18. (1) Концесионерът дължи на концедента еднократно концесионно възнаграждение в размер на 2 000 /две хиляди/ лв. Еднократното концесионно възнаграждение се заплаща към момента на подписване на този договор за концесия.
(2) Внесеният от концесионера паричен депозит за участие в конкурса за определяне на концесионер на обекта на концесията се прихваща от страна на концедента срещу задължението на концесионера по ал.1, Като разликата се заплаща от концесионерът при подписване на настоящия договор.


28 Септември 2009 20:51 | Кмете -граници ползвател община Сандански!
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

Наименование на обека
Водоеми в с.Горна Сушица
Описание и границите на обекта
Водоем 1 , представляващ имот № 000055 е с застроена площ от 13 750 кв.м при граници на имота : от запад , север и изток - имот 000077 пасище, мера на ползвател Община Сандански, юг имот № 000056 нива на ползвател община Сандански;
Водоем 2, представляващ имот № 000056 е със застроена площ от 3982 кв.м при граници : от север- имот № 000056 нива на ползвател Община Сандански !


28 Септември 2009 20:59 | за проверка на концесията в с.Горна Сушица !!!!!
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

5.2.2. да изпуска вода за поливни нужди в количества определени в концесионния договор;
5.2.16. да осигурява свободен достъп на гражданите до обекта на концесията, доколкото това не противоречи на дейностите, за които водоемите са предоставени на концесия
10.1. еднократно концесионно възнаграждение в размер на 2 ООО лв. се заплаща при сключване на концесионния договор;


29 Септември 2009 19:49 | за областния управител - какво направи с тия сигнали !!
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

за проверка
КАК И КАКАКВА ЦЕНА СЕ ПРОДАДЕ БИВШИЯ КЛУБ НА СДС НА УЛ ГЕО МИЛЕВ - ИСКАМЕ ПРОВЕРКА !!! ГОТОВИ СМЕ ДА ДАДЕМ ДОКУМЕНТИ ПО СЛУЧАЯ - ПО НАШИ СМЕТКИ ЦЕНАТА Е ЗАНИЖЕНА 10-11 ПЪТИ ОТ ПАЗАРНИТЕ ЦЕНИ ,КОЙТО ТОГАВА И СЕГА ВЪРВЯТ !!!!!!!!!!!


29 Септември 2009 20:57 | за проверка !!!!!!!
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

За стеничка на тунела към с.Любовище изпълнена от близката до сърцето Ви фирма Бетон община Сандански е платила 60 000 лв. Да се скъсаш от написване там не са вложшени повече от 6 - 8 000 лв. Къде са останалите!!!!! Кмете ще трябва скоро да отговаряш за тези щуротии !!!!!


29 Септември 2009 21:05 | от писмото на яне янев !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

2. Укрепването на тунела между селата Рожен и Любовище. За проекта са платени 60 000 лв., докато реалната стойност се преценява на около 10-15 000 лв.


30 Септември 2009 07:10 | ole
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Вуйчото проф. Л. Георгиев в съдружие с ексминистър В. Цветанов върти бизнес с 3 фирми от обръча “Доган” и дърпа конците на делото “Чората”


01 Октомври 2009 18:54 | 1mrJv
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

На 31.12.2000 г. посрещах Нова Година в ресторант "Шатрата" в Сандански. Райо Чората, Емо Робота и професор Воденичаров седяха на една маса и играха заедо кючек. До тяхната маса беше Цирката, Манци и един куп проститутки. От тогава се "светнах" що за човек е тоя проф. Воденичаров, какъв декан е бил на правно-историческия факултет в ЮЗУ и най-вече как са ставали назначенията на съдии от Висшия съдебен съвет, чийто член/председател беше той. Егати скапаната държава!!! Егати скапаното правосъдие! Хак да ви е, на тези които останахте там!!!


01 Октомври 2009 19:11 | За г-н Смиленов
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Да се провери как се възложи обществената поръчка за ремонт на СОУН.Вапцаров-Петрич.От 6 фирми кандидати ремонта се възложи на приближени на зам.кмета по ТСУ-Петрич Христо Георгиев.Строителната фирма Стройком-5 с президент Венцо Георгиевблизък приятел на зам.кмета и същевременно В.Георгиев е кмет на село Митиново и съдружник на друг близък приятел на зам.кмета-Н.Влахов.Зам.кмета Христо Георгиев и Влахов са съдружници в притежавания от тях комплексАвалон-Петричпридобит също с далавери.


04 Октомври 2009 09:50 | заключение !!
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Дали тия които избраха "Герб" днес чувстват някаква положителна промяна спрямо предишното управление на Станишев? С нещо подобри ли им се живота?
Интересно би било дали ще има поне един такъв гласоподавател който честно да заяви - "Аз живея по-добре, промени ми се стандарта, вдигнаха ми заплатата, пазарувам повече, почивам повече, усещам по-голяма сигурност за мен и близките ми".... Има ли някой който смело може да заяви това?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар