Хотелиерите и ресторантьорите в Банско - най-доволни от зимата у нас

11 януари 2017 12:04   3 коментара   8267 прочита


Колегите ми в Банско казаха "Господин Рагин, тази зима я чакаме 20 години!" Минус 9 градуса, сняг половин метър, обработени писти. Когато медиите съобщавате обстановката в страната кажете, че при нас е истинският зимен рай!"

Това каза Благой Рагин, председател на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите пред Bulgaria ON AIR, цитирани от Блиц. "Този сняг ще доведе добра реколта. Навремето хората са предричали каква ще бъде годината според Ивановден и Йордановден", продължи Рагин.

Той и Румен Драганов, директор на Института за оценка и анализи в туризма и Пламен Иванов от Posoka.com коментираха какво се случва на туристическия пазар в настоящата зимна обстановка.

"Туризмът е една много добре смазана машина. Неведнъж сме доказали, че в състояние на кризи, ние продължаваме да работим много интензивно. Туристите идват у нас, защото търсят сняг", подчерта Драганов.

"Сега са най-големите отстъпки за Великден, ранни записвания за морските курорти. Сегашната зимна обстановка е по-скоро време за премисляне и плануване къде да се пътува", коментира Пламен Иванов. - "Все пак има отлив, да - около 15-20%. Нашите клиенти предпочитат да не пътуват сега".

В. Стефанов


Още за: хотелиери   Банско   зима   Още от: Бизнес

Принтирай статия
3 коментара
11 Януари 2017 12:59 | Тото
Оценка:
-1
 (
13
 гласа)

Да ви кажа посетителите сме оооооще по-доволни! Страхотен е сезонът на Банско!!! Дочакахме :)


11 Януари 2017 15:15 | Елена
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

Бях на Банско, много ми хареса тая година и ще повторя поне веднъж до края на зимата. Яко куул


12 Януари 2017 10:07 | Ееееее,
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

как няма да са доволни хотелиерите и ресторантьорите, ами нали девизът на банскалии е -всяка снежинка, на стотинка
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар