Фирмите “Чона” и “Транзит експрес БГ” спечелиха конкурс с измама

03 февруари 2012 00:20   53 коментара   28011 прочита
Илия Епитропов
Илия Епитропов


Илия Епитропов

Изказване на транспортния предприемач от Петрич Ил. Епитропов

Петричкият бизнесмен Илия Епитропов, собственик на фирма за превоз на пътници ЕТ “Илия Епитропов-Аски”, обжалва конкурса за превоз на пътници по линията Петрич-София. Вчера пред репортер на вестника Илия Епитропов заяви, че фирми като “Чона” и “Транзит експрес БГ” са спечелили конкурса с измама, като са дали нереално ниски цени, а след подписване на договорите за изпълнение работят на по-високи цени. Той даде пример, че до София фирма “Чона”, собственост на Александър Петков, е посочила в конкурса цена от 9,30 лева, а “Транзит експрес БГ” на Чавдар Сандъкчиев - 9 лева, но возят пътниците за билет от 14 лв.

Депозирах пет жалби в Общинска администрация и Общински съвет, но нямам отговор. Делото в Административен съд - Благоевград, с което обжалвам конкурса, е насрочено за 9 февруари. Моята фирма разполага със 7 автобуса, имах 12, пет бракувах, и куриозното е, че в момента, въпреки че отговарям на всички условия, нямам за изпълнение никакви линии.

Опитвам се да се справям с тежката ситуация, като търся варианти за извозване на работници от различни предприятия. Не съм съкращавал персонал, но положението става все по-зле и категорично заявявам, че отношението на общината към моята фирма е тенденциозно, с цел да ме изолират. Не обвинявам кмета Вельо Илиев, причината е у хора от неговия екип, и по-конкретно у неговата служителка Ани Кирова, тя подава подвеждаща информация към кмета и той й вярва. На конкурса бях предложил реална цена от 12 лева без ДДС за билет до София.

Не по-различно е положението и с конкурса за превоз на пътници от общинската транспортна схема. Там също предложените цени на конкурса са нереални. “Транзит експрес БГ” предложи 1,90 лева до село Гега и 1.90 лева до крайното подгорско село Габрене, а вози на цена от 2,70 лева. Куриозното е, че “Транзит експрес БГ”, която на конкурса е посочила, че ще покрива линията Петрич-София в 5.30 часа, не я изпълнява. Освен това един от шофьорите на фирма “Чона” е извадил документ за професионална компетентност след конкурса, което е абсолютно незаконно.

Б.р. В. “Струма” е готов да публикува позициите по темата на всички цитирани в читателското разкритие на Ил. Епитропов страни


Още за: И. Епитропов   жалба   конкурс   Още от: Бизнес

Принтирай статия
53 коментара
03 Февруари 2012 03:30 | 159
Оценка:
10
 (
20
 гласа)

Много хубаво е, че Илия Епитропов прави това изявление. Този алчен и завистлив Чавдар винаги е печелил конкурсите с измами, неверни документи и протекции. Дано правдата да спечели!


03 Февруари 2012 03:30 | така е
Оценка:
8
 (
16
 гласа)

Вярно е, но в жестокия капитализъм е така, едните изяждат другите . А питате ли колко хора затвориха магазинчетата си и останаха без доходи ? Как живеят тия хора ? Тоя имал 12 автобуса сега са му останали само 7 .....горкият жив е за жалене тц тц тц .....!!!!!


03 Февруари 2012 08:41 | запознат
Оценка:
5
 (
17
 гласа)

папагал ти си най големият измамник и фалшификатор, защо не кажеш ти на какви цени
и с какви автобуси участва в конкурса, не с твоите трошки нали всеки ден возиш незаконно пътници от подгорията и подяждаш другите фирми вземи се скрии и перушина нямаш вече


03 Февруари 2012 09:13 | обществена тайна
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

та тая Ани Кирова е много близка до Чона вие не знаете ли ?


03 Февруари 2012 09:44 | Кирил
Оценка:
12
 (
22
 гласа)

Абе папагал, точно ти ли ще ми говориш за справедливост и дела след като делото, повдигнато срещу сина ти, който от самоувереност като твоята, погуби едно младо и невинно момиче и с него и цялото му семейство, се протака вече цяла година?!?!?!?!


03 Февруари 2012 09:48 | ДАИ
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

Всички общини от 20 години давад линйте на едни и същи хора, все едно им е бащиния. И от тая работа кметовете прибирад много пари. Може да имаш чисто нови автобуси, но нямаш ли договор под масата, с кмета нищо не става


03 Февруари 2012 09:50 | пътнико свиден
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

ааааахахахаха господин Епитропов, не разбирам много от рейсове, но определено мисля, че на теб и останалите 7 автобуса са ти за бракуване ааааахааааахаааахааахахахахахах


03 Февруари 2012 09:53 | Ани
Оценка:
7
 (
15
 гласа)

жалкия папагал не спря да търси съжаление от хората. Жалък е, че мисли, че ще го получи де, защото той няма и 7 рейса - има само 2-3 каракуди, които използва за нелегален превоз!
Говори за цени - нима не е той превозвачът, който НИ возеше до студентски град и подбиваше цените на останалите! Тоя негодник винаги е бил по фалшификацията, мотките, нелегалните изпълнения, а тук ми се прави на измамена жертва!


03 Февруари 2012 09:59 | Ани
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

Към ДАИ: мисля, че служителите в ДАИ поне са научени да пишат без правописни грешки, Г-Н Епитропов!!!
И да ви кажа, конкурсите се печелят от превозвачи с изправни рейсове, а фирма "ЧОНА" и "Транзит Експрес" определено имат такива!
А господин Епитропов не скачайте толкова нависоко, защото не можете да се мерите с тях, ами тръгвайте да бракувате вашите "нови" и "изправни" "рейсове" да не ви се смеят!!!


03 Февруари 2012 10:09 | лястовичка
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

някой ако знае някой да има по-нови, хубави и поддържани автобуси от фирма чона нека ги покаже!! ;


03 Февруари 2012 10:20 | катя
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Стига с таэи элоба г-н Епитропов, аэ винаги предпочитам да пътувам с фирма Чона, автобусите са много хубави, удобни и шофьорите са любезни и внимателни. Бракувайте и останалите автобуси и оставете хората да работят.


03 Февруари 2012 10:22 | гражданка
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Жалко е, че вместо да се радваме, че има някой който се опитва да промени този монопол, ние започване да плюем. Та нали това е за нас самите. Имайки правото да пътуваме за 9 лв., защо ние да не пътуваме за 14, то явно за повечето разликата е незначителна. Защо когато някой се опита да направи нещо, за да промени това, всички започват да изкарват на човека кирливите ризи. Говорим за конкретна статия, за конкретен случай. Защо вместо не плюем не си потърсим правата, ние, гражданите. Наше право е. Нещата няма да се променят, стоейки тук и пишейки грозни коментари, а само когато започнем да протестираме, да обжалваме и ако трябва и 10 жалби да пуснем. Имайки една транспортна фирма, която да осъществява превоза на пътници, няма конкуренция и ше се задоволяваме само с това, което тя предлага. За наше добро е да имаме повече транспортни фирма, за да я има тази конкуренция, без значение 4ии за автобусите.


03 Февруари 2012 10:22 | ДАИ
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Защо не кажете от тоя конкурс, колко пари прибрахте, или искате ние да ви кажем, за каква сума става въпрос !!


03 Февруари 2012 10:30 | цеко
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

ми аз лично по-голям измамник от теб папагал не знам да има в този бранш. до преди година имаше нелегална линия от петрич до студентски град като таксуваше пътниците по 10 лева, а сега ще ми говориш за измами и нереално ниски цени... нямаш право
дори и в момента возиш нелегално и крадеш от хляба на транзита като превозваш пътници от подгорските села до петрич без да имаш правно разрешение за това и пак на по ниски цени от тези на редовните превозвачи
.. хайде кажи нещо по този въпрос в твоя защита да те видим ти колко си честен
... иначе всеки знае да обвинява съседа, ние българите сме специалисти в това


03 Февруари 2012 10:35 | 258
Оценка:
17
 (
25
 гласа)

Ало, Кефали човека иска да ви отвори очите за цените, а вие го нападате. Заслужавате да се возите на 20. 00 лв. до София. Убедих се, че по-глупав народ от вас няма!!!!


03 Февруари 2012 10:40 | Венко
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Към г-жа "Гражданка":г-жо, освен вие с г-н Папагал, няма друг, който да иска да промени този монопол, защото хората гледат и разбират и сами могат да преценят с кой да пътуват!!! А и вие не искате да промените нищо, а искате да се наместите някъде, но с тези ламарини, които имате .....ще ви е много трудно. Това е и причината да плюете - когато не можем да стигнем нивото на някой - започваме да плюем срещу него - това е петричкият манталитет!!!


03 Февруари 2012 10:40 | басиии
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

гасиии е таа ани кирова толко големи правомощия ли има та она да реши целия конкурс? викате не е ли имало ич други членове в таа комисия, а? хах


03 Февруари 2012 10:41 | до Кирил
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Приятел съм на Асен, но да дай господ да изпаднеш в същата ситуация, за да видиш как се чувства той. Защото аз знам и не е лесно. Всеки шофьор всеки момент може да изпадне в такава ситуация.


03 Февруари 2012 10:46 | кефал
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

ами с това темпо с което скача нафтата може и на 20 лева да се наложи да пътуваме до софия, няма хората да ни возат за мерси


03 Февруари 2012 10:55 | Кметство - Петрич
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

Реалната цена на билета Петрич-София е 10 лева. А тия фирми ви взимат по 14лева, как тогава няма да са нови автовусите, те са от ваши пари купени и сте доволни от това, плащаите тогава по висои цени и ще се возите още на по нови автобуси !!!


03 Февруари 2012 11:04 | петричанка
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Да, ама моите студенти пътуват с кола и се групират и вие ще возите да София само ВЪЗДУХ. Дай боже!!!!! Една проста сметка за непросветените- имам двама студенти и с кола двамата си отиват за 20 лв. и другите двадесет им остават за връщане. А вие може и да ги направите цените колкото си искате, въпроса е колко ще се качат на тази цена. Така, че папагало е прав донякъде да ви отвори очите. Ако имате такива?


03 Февруари 2012 11:21 | петричанка
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Чона, пак неможеш да ме разбереш - 3 човека по 10 лв. са 30 лв. за нафта, а собственика на колата пътува без пари ЯСНООООО


03 Февруари 2012 11:37 | Кметство - Петрич
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Призоваваме Ви групираите се да пътувате с коли. Кажете не на монопола !!!


03 Февруари 2012 11:49 | росен
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

съгласен съм, купете ни по една кола и тръгваме!!!


03 Февруари 2012 12:00 | кмет
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Баницата съм е разделил чакам си дивидентите, пък на колко ще ви возят не ме интересува, аз трябва да си взема моето.


03 Февруари 2012 12:01 | гражданин
Оценка:
-4
 (
12
 гласа)

Всички хора са щастливи, че на такава фирма като ЕТ “Илия Епитропов-Аски” няма никакви линии, защото те са измамници и убийци застрашават живота на всички пътници.


03 Февруари 2012 12:05 | до петричанка 2
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Пусните и линия до Пловдив, с тия хубави автобуси !!!


03 Февруари 2012 12:10 | шофер
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

На тая Ани Кирова да и го напора у парделнико, пардон ауспухо.


03 Февруари 2012 12:26 | 1
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

А кой спечели конкурса за почистване на улиците в Благоевград? Само за луга ли са платили нашите общинари или какво! Не за друго, а защото искам да тегля една майна и да знам на кого :)


03 Февруари 2012 12:49 | aaaaa
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Хахах Смешни сте с тея коментари !! Всеки коментира без да си има и идея за какво става на въпрос.. по-добре не показваите простотата си тук.. имате си Facebook за тая работа !!!!


03 Февруари 2012 13:33 | той
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Ти ли ще говориш за справедливост, след като сина ти уби абитуриентка преди една година, а продължава да се разхожда усмихнат по града, вместо да е зад решетките???


03 Февруари 2012 13:36 | запознат
Оценка:
-7
 (
13
 гласа)

До той -След една година да си на неговото место .Аз съм му приятел и знам как се чувства.


03 Февруари 2012 13:39 | Кольо Кафало
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Абе е;;; ал сьм Ви сичките– и Чона и Мона и Папагало и Баруто и Транзито сичките трошки
карате и зимате мангизи се едно със самолет се возим!
Дано да съм лош пророк но скоро очаквам да има камикадзе и тенекии по дефилето!


03 Февруари 2012 13:41 | до запознат
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Аз не карам пил. А питаш ли се как се чувстват близките на загиналото момиче? Освен това този случай не е единствен за Асенчо, мястото му е в затвора!


03 Февруари 2012 13:47 | приятел
Оценка:
-2
 (
12
 гласа)

Може и да не си пил и пак да направиш катастрофа и да убиеш някой. А ти откъде знаеш че е пил? Да не си бил там. Дано да ти дойде на главата и тогава ми пиши.


03 Февруари 2012 13:53 | кольо мандало
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

Адаш не е хубаво да говориш така. Да не дава Господ защото може и ти да си там.


03 Февруари 2012 13:56 | Cwidetel
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Ало такива убиици не трябва да управляват колело, а не пък автобус, за кво ми триете коментарите, защото казвам истини ли ???? Пиян си карал нали си се правил на мъж по дискотеките пил си на екс незнам си кво друго това, че си платил, за да ти скрият пробата от алкохола не означава, че не си убиец . 1 година се измина от смъртта на Пинка, а убиеца все още е на свобода


03 Февруари 2012 13:57 | гражданин
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

То господ гледа, може би за това не ви дава линии защото кой знае още колко убииства ще направиш


03 Февруари 2012 14:00 | до приятел
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Да там бях и видях как, докато хората търсеха момичето, Асенчо си събираше частите от колата!!!


03 Февруари 2012 14:19 | Петричанин
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

"Чона" има добри условия и култура в провозванети на пътниците, но те и др. превозвачи ог Петрич и др. градове, не трябва да продават билетите на тези цени. До София не повече от 10 лв, а те до Благоевград ти вземат 7 лв, да Сандански е нормално 2 лв, но да те закарат до Автогавата, както правят др. автобуси, а не да те оставят на магистралата и от там после до града още 2 лв за такси или пеша. Независимо, че бензина се повишава, подръжката и др. фактори, цените са високи на фора на заплатите на хората в БГ. От всякъде българите биват обирани-лекари, превозвачи, хранитлните вериги, бензиностанции и др. В няькаи сфери от живота у нас е по-скъпо от Германия и САЩ, а доходите в пъти по-малки. Капитализъм, гаден и несправедлив. Нека ни е, като повечето искахте демокрация и повярвахте на такимва като Костов, Берон, Първанов-даскала от Петрич и др. дремещи, пълни със злоба хора, като п... и СДС-ри.


03 Февруари 2012 14:25 | гражданка
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Към "Венко"-Да господине, хората сами преценяват с коя фирма да пътуват, когато могат да избират. Но когато само една фирма осъществява по-голяма част от превозите, нямат избор. Не съм плюла по никой, не тук е мястото за това. И не дейте да интерпретирате думите ми. Първо нямам никакви "ламарини" и не искам да се наместя никъде. И ако сте чели правилно какво съм написала щяхте да сте наясно с това. Радвам се, че Вие сте над този "петрички манталитет".


03 Февруари 2012 16:21 | Венко
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Искам да ви помоля да ми кажете каква кола да си купя да ме вози до София за 20 кинта при тези цени на горивата, за да си събера другарите и да си ходим на кино в София за по 5 кинта... а и да не трябва да се дават пари за масла, гуми, винетки, застраховки.....


03 Февруари 2012 16:25 | Венко
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

А госпожа "Гражданка"щом няма ламарини да си купи и да се изразява правилно, за да "интерпретираме"думите й по начина, по който ги е казала :)))


03 Февруари 2012 23:59 | пътничка
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

А защо никой от студентите не споделя за това как съкратиха линиите от Благоевград до Петрич и всеки ден в 5 часа се изтрепват пред вратата на автобуса, за да се доберат до билет, а за свободно място не може и дума да става! Нормално ли е това да се случва в 21 век??? Да натъпкват 60 човека в автобус за 30-40 души като овци и никой да не вземе отношение по въпроса, направо не доумявам?! А от всичко най-смешното е, че стоиш прав час и половина в автобуса на редовна цена, когато и половин билет не си заслужава да платиш за такова приятно удоволствие.


04 Февруари 2012 09:42 | конкурс
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

А бе кой е тоя Чавдар? То не е ли роднина на Туфата? Ей какъв мафиотски град сте бе, Петручаниии.


04 Февруари 2012 10:42 | избирател
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Туфчо Сандъкчиев-гл. секретар на кметсво П етрич и Чавдар Сандакчиев са братовчеди!!!


04 Февруари 2012 12:02 | Начо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

за какви конкурси какви автобуси и билети говорите.
Нито азиз нито пуфчо патуват с автобус.
на азиз малките азисчета не знаат какво е автобус
имат си леки коли отрано, ако не- ги возат
на него го интерсува колко е за него- значи по скапо повеч за него
карде като невидело


04 Февруари 2012 12:55 | Илиана
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

а маа проста ПЪТНИЧКО!!!
като не ти се бута и не ти се стои права час и половина до Благоевград иди си с колата шо се буташ?!?!?!
Или ем се молиш да те качат че бързаш за некъде ем па са ти е криво.
И ако не знайш има фирми шо продават предварително билети. купи си предварително да не се буташ
еееее аман от тапачки и непросветени злобари у то град


04 Февруари 2012 12:59 | Илиан
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

и това семейство папагали не спре да плюе, са като не стават кой им е крив. да си седат там и да си гледат асенчо да не напрае па некоя беля, тръгнали да скачат - ама таа тояга е висока за тех
ай ки им се и селендурите откачени и тия шо ги слушат и им верват са оше по - откачени!!!


04 Февруари 2012 19:11 | пътничка
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Илиянке, простотията ти е толкова голяма, че спокойно можеш да скриеш нищожното си същество зад нея. В нормална държава такива всекидневни случки, А НЕ ПРЕЦЕДЕНТННИ!!!, не могат да се случват, защото крият риск за здравето на всички хора при един евентуален пътен инцидент. Но тук се случват и ще продължават да се случват такива нелепи ситуации, защото, за съжаление, повечето български гаждани са тъпи овци като теб и въздух под налягане. За твое сведение не пътувам с този автобус, но не веднъж ми е правило това впечатление и се чудя как е възможно всичко това? Но ти как ще се замислиш върху такова нещо, като от 100 км личи, че нямаш грам мозък в кухия си израстък над раменете. Проблемът не е в това да си купиш билет предварително, защото винаги ще има още хора, на които в последния момент им се е наложило да пътуват и шофъорите пак ще ги качат и пак се връщаме на изходно ниво. Сега поне малко проясни ли ти се, миличка, или си безнадежден случай?


05 Февруари 2012 21:40 | Илианка
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

ООО, благодаря ти много за просветлението! хахахахах
Добре че има такви умни просветителки кат теб та да се опитат да замажат очите на хората!
А за мозък нема смисъл да говориш за да не се излагаш, миличка! Радвай си се на единия си грам, който изглежда имаш и го използвай повечко, щом съдиш за мозъко ми по правописо хахахаха
и си пътувай с кой си искаш, важното е че "ЧОНА" са номер 1, следвани от Транзит експрес, а госпожички като вас ки се изяят от яд и ки се пукнат един ден мухахахахахаха
глей си семейството там и не бъркай кат не си в час


05 Февруари 2012 21:46 | Илианка
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

па и ти мила ми пътничке май само с папагалчо си се возила щом си толко в час какво е ежедневието при пътуването оти аз пътувам бая често и не съм попаднала на случай като твойте, но виж папагало нали возе на по ниски цени може там да се бутат да и да има правостоящи хахахахаха
простак на простак е тръгнал да вика


07 Февруари 2012 19:23 | селянка
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

абе Илийчо и Асенчооо, защо ви нема да пишете бе????
да не би случайно да сте се разболели, защото утре ви е делото за момичето, което уби Асен?????
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар