Фирма “Транзит експрес БГ” спечели конкурса за обслужване на общинската мрежа на Петрич

30 декември 2011 00:16   6 коментара   24983 прочита

Петричката фирма “Транзит експрес БГ” ООД с управител Чавдар Сандъкчиев спечели конкурса за превоз на пътници от общинската транспортна схема в община Петрич. Конкурсът стартира преди около месец и в него участваха “Транс юг”, “Чона”, “Юнион Ивкони” и фирма “Асарел” от Панагюрище. Те се състезаваха за линиите Петрич-Габрене, Петрич-Долна Крушица-Гега, Петрич-Право бърдо и две градски линии. Вчера бяха оповестени резултатите, според които категорично печели “Транзит експрес БГ” ООД. Нито една от останалите фирми не е обжалвала решението на комисията.

Междувременно стана ясно, че собственикът на фирма ЕТ “Илия Епитропов-Аски” - Илия Епитропов, обжалва конкурса за обществен превоз на пътници от републиканската транспортна схема.

Както “Струма” информира, линиите Петрич-София, с начални часове на тръгване 6.00 и 7,30 ч., бяха спечелени от “Чона”, а линията Петрич-София от 5,30 ч. - от фирма “Транзит експрес”. Илия Епитропов обжалва с основния мотив, че е отговарял на всички критерии и няма яснота защо комисията не е предпочела неговата оферта.

Пред Административен съд - Благоевград Илия Епитропов посочва, че фирма “Чона” е посочила като водач на автобус името на шофьор, който няма професионална квалификация към момента на подаване на документите за участие в конкурса. Другият мотив е, че комисията не е направила оглед на автобусите на фирмите, участващи в конкурса. Според Епитропов в конкурсната документация е било записано, че трябва да бъде направен такъв оглед, но не е.

Любопитното според Епитропов са и цените, които са посочили фирмите от общинската и републиканската транспортна схема. В момента превозвачите возят от Петрич до Габрене на цена от 2,70 лева, а фирмата, която е спечелила конкурса от общинската схема, е посочила цена от 1,90 лева, което означава, че след Нова година цената на билета трябва да падне. Ако не стане това, ще бъдат сигнализирани съответните органи. Цената на билета Петрич-София в момента е 14 лева, фирма “Транзит експрес” е посочила в конкурса 9 лева, а фирма “Чона” - 9,30 лева. Ако двете фирми останат да обслужват тези линии, те задължително също трябва да намалят цената. В противен случай отново ще бъдат алармирани съответните органи и Комисията за защита на потребителите, каза Илия Епитропов.

В двуседмичен срок се очаква решението на Административния съд.

6 коментара
30 Декември 2011 04:32 | Потребител
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Прав си Ильо. Не може фирми да лъжат и комисията и пътниците с цените на билетите. С измама да спечелят конкурсите. Да свалят цените на обявените или да се анулира конкурса. Само ни рекетират със скъпи билети. Същите две фирми до Сандански вземат по 2 лв, но те оставят на магистралата и от там пеша или с такси до града, а другите автобуси отиват до автогарата в града. Алармирайте КЗП. А къде е била тази комисия, нима не може да се провери на какви цени возят посочените фирми, преди да вземат решение? Явно се изгае с подкупи отново. Серизайте и Прокуратурата.


30 Декември 2011 08:35 | hi
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

А бре Ильо, Кольо Миндело да нее редовен та и той нема такъв документ. И автобусите с които играеш не са твои. Иди си купи автобуси тогава участвай в такива конкурси. Така ти се полага.


30 Декември 2011 10:20 | шофьор
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Само за информация - с Кольо Миндело заедно изкарахме професионална компетентнос, която е задължителна


30 Декември 2011 17:13 | гражданин
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Българина не се научи да работи, а само знае да плюе. Защо гледате в чинията на другия. Който се труди ще спечели. Дано през новата година ви дойде ума петричанино.


04 Януари 2012 21:18 | чичо
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

А защо и към днешна дата цената на билетите са по старите цени ?..


10 Януари 2012 23:23 | Кирил
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

да ама не ! Билета от Петрич до с. Ключ си е 2. 40 лв, а уж трябваше да намалят цените ! Явно това е боло само на хартия за търга ... :Х
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар