Новините на югозападна България
Полезно! Културни обичаи, с които да внимавате при пътуване в чужбина Красавица! Мъжете въздишат по Гришовата Никол Тайната на една отвара, която прави чудеса с тялото ви
   РегистрацияЗабравена парола

Добра бизнес новина! АВВ груп България започва изграждане на завод в Петрич с 420 работни места


21 септември 2018 10:02  24 коментара   24017 прочита

Визуализация на новата производствена база в Петрич
Визуализация на новата производствена база в Петрич


Визуализация на новата производствена база в Петрич

Новата производствена база за продукти ниско напрежение


АББ започва изграждането на нов завод в Петрич, което бележи втората голяма инвестиция на компанията в региона и петата производствена база на АББ Груп в България. Новият завод с площ от 7 400 кв.м. ще произвежда продукти ниско напрежение за АББ и ще създаде още 420 работни места, когато започне работа на пълни обороти.

Заводът представлява инвестиция на зелено на стойност 7 милиона лева и ще бъде изграден до първата производствена база на АББ в Петрич. Когато бъде завършена, новата сграда ще предлага модерни работни места за дейности като заваряване, предварително сглобяване, окончателно сглобяване и изпитвания, разделени на ръчни и полуавтоматизирани операции.

"В качеството си на бивш управител на първата производствена база, за мен е много специален момент да видя как АББ продължава да се разраства в Петрич. През годините предприехме доста добри начинания и назначихме на работа много квалифицирани кадри, които доказаха на АББ Груп, че Петрич има потенциала да се развива дори още повече”, сподели Марсел ван дер Хук, изпълнителен директор на АББ България.

Новият завод ще бъде изграден според най-високите стандарти в строителството и ще включва производствено хале с площ от 3 500 кв. м., административна част с площ 1 500 кв. м., както и 2 400 кв.м. зони за логистика и експедиция за дистрибуция на произведените артикули.

“Решението да направим нова инвестиция в района на Петрич дойде след като станахме свидетели на изключително високото ниво на работа на първия ни завод в града. Местният екип работи с отлична ефективност за постигането на начертаните цели своевременно и по устойчив начин”, сподели Франк Вентцлер, регионален мениджър за бизнес направление „Сградна апаратура“ в дивизия Продукти за електроснабдяване и електрообзавеждане, в АББ Швейцария.

“Това е вълнуващ нов проект и предизвикателство за бизнес направлението на АББ по създаването на продукти. Безопасността, гъвкавостта и производителността са важни елементи, интегрирани дълбоко в ДНК-то на съществуващия клон на компанията в Петрич, и аз съм убеден, че това разширяване ще даде още по-голям тласък на развитието на завода и ще донесе допълнителна стойност за АББ,” сподели Джанлука Казанова, Мениджър продуктова група „DIN шини и разпределителни шкафове”, бизнес направление „Изграждане на продукти” в АББ Италия.

Визуализация на новата производствена база в Петрич - изглед отгоре

Първата производствена база на АББ в Петрич е построена през 1996 година върху обща площ от 5 000 кв. м. Петричкият клон на компанията произвежда продукти за управление ниско напрежение и монтиране върху DIN шина. Клиенти на завода са компании на АББ от Германия и Швейцария.

“Невероятна възможност е да видя как усилията на моя екип водят до разширяване на дейността ни в нова и модерно оборудвана производствена база. Ние доказахме, че качеството на произвежданите в Петрич продукти е изключително високо, и ще продължаваме да работим усърдно по усъвършенстването на всеки един аспект от производствения процес”, заяви Десислава Михтарска, Управител на производствена база за АББ България, клон Петрич.

Освен двете си производствени бази в Петрич, АББ разполага и с два завода за продукти ниско и средно напрежение в гр. Раковски, както и производствено звено за продукти високо напрежение в Севлиево. Компанията има и модерна сервизна база за турбокомпресори във Варна, която обслужва клиенти от българското и румънското крайбрежие на Черно море. В София се намира главният офис на компанията, както и развоен център за стъпателни регулатори за трансформатори. Към настоящия момент компанията разполага с над 2 700 служители в България.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е иновативен технологичен лидер в областта на продуктите за електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика и задвижвания, индустриална автоматизация и енергийни мрежи, които обслужват битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти по целия свят.научи Struma.com Продължавайки своята над 130-годишна история в иновациите, АББ днес пише бъдещето на промишлената дигитализация с две предложения с ясна стойност: довеждане на електричество от която и да е електроцентрала до който и да е електрически контакт, и автоматизиране на всички промишлени отрасли от естествени ресурси до завършени продукти. В качеството си на основен партньор на Формула Е, изцяло електрическият международен клас моторни спортове на FIA, АББ продължава да тласка границите на електическата мобилност отвъд възможното, допринасяйки за едно по-устойчиво бъдеще. АББ развива дейност в над 100 държави и разполага с около 147 000 служители

Петя Петрова

Още за: АББ  изграждане  завод  Петрич Още от: Бизнес

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


24 коментара

21 септември 2018 10:08 | пЕТРИЧАНЕЦ
Оценка:
-5
 (
13
 гласа)

ПЛАТЕНО, А ! РЕКЛАМКИ НЕЩО


21 септември 2018 10:11 | ГЕОРГИ
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

пЕТРИЧЕНЕЦ ОТ СЕЛЯНДУРСКИ ТИП ЕЛА ДО АБВ ДА ВЕДИШ КАК СЕ СТРОЙ СЕЛЯКО ЗАВИСТЛИВ.


21 септември 2018 10:15 | пЕТРИЧАНЕЦ
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Като е реклама звучи супер


21 септември 2018 10:20 | до пЕТРИЧАНЕЦ
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Защо, тия реклами дето ги гледаш по телевизията пречат ли ти, ама ги гледаш. По- тъп нещо от кефалите няма. Гледай си дворчето там и лягай да спиш. Завистлив малоумник


21 септември 2018 10:53 | realen
Оценка:
16
 (
18
 гласа)

Браво!
Това е инвестиция.
Построяването на чужди вериди магазини не е инвестиция, а завладяване на местния пазар.
АББ наистина инвестират в производство. Подобни инвестиции карат хората да стоят по-родните си места.


21 септември 2018 10:59 | старогражданин
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Никога не съм си въобразявал, че само тъпунгери живеят в този край. Видно е, че цял колектив има международно признание. Каква реклама-това си е жива протекция и то в област, къде, къде по различна от шивашкото ишлеме. Ето Ви основание за обществена претенция както на пазара на труда, така и към местните управляващи. Претенции на по-високо ниво. И това се заработва-не идва на готово.


21 септември 2018 11:10 | Vinetu
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Браво на Камбитов ! Какво ще кажете сега, а


21 септември 2018 11:11 | ГЕОРГИ
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

пЕТРИЧАНЕЦ ПРОСЯК НА ПАЗАРА


21 септември 2018 11:35 | ДИМИТЪР
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

БРАВО! Можеха да изберат Севлиево или Раковски. Добра възможност за работа в Петрич!


21 септември 2018 12:03 | Винету, Ташунко Сапа
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Проблемът ще е откъде да намерят подготвени и мисрещи изпълнителски кадри? Мераклии за началници много, но качествените и работливи завалчици и средни техници са кът! "Вожд много, ама индианец малко"!


21 септември 2018 12:11 | Тони
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Заплата - ПЕТСТИН ЛЕВА


21 септември 2018 14:33 | старогражданин
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Изтеглям си овациите. Отзивите за фирмата не са добри. Идете на место и питайте работниците.


21 септември 2018 17:39 | старогражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

До фирмата-дайте ми двадесет току-що завършили гимназисти и двама току- що завършили ел. техници за един месец да ги обуча за работа в екип и да ви тегля майната.


21 септември 2018 19:39 | гражданка
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

1) Това което строят няма как да струва 7 милиона това са крадене на пари от централата в Цюрих в Швейцария е казано 7 милиона и това е тук вече почват счетоводните шашми и парите ще отидат в джоба на господата от интервюто. 2) Самo, като видиш коя е управителка с купеното више от майка й която открадна хиляди евро от безработните всички знаят, че въпросната управителка има сексуална връзка с бивш председател на общински съвет в момента лидер на партия и сивия кардинал на АББ Петрич, който движи нещата в Петрич, а тези от интервюто идват два пъти в годината да преберат парата и да преперат още нещо всичко е далавера, а за работника отрова и мизерни заплати плюс психически тормоз, ако не си човек на някой 3) Тази полуготова конструкция, която уж представлява завод се строй поради отказа на румънците да им работят за жълти стотинки на отровите. Цялото обурудване ще бъде доставено от Румънския завод, който закриват поради нарасналия стандарт на живот в Румъния 4


21 септември 2018 19:46 | гражданка
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

4) Произвежда се продукт, който струва 5 лева а после се продава за 100 лева на българските енергийни дружества като внос от Швейцария за това тока ни е толкова скъп. Дефакто половината заплата отива за сметки другата си я пребират обратно то работника като си платиш тока и излиза, че им работиш за без пари. От както работя там имам 3 хронични заболявания всичките на професионална основа 6 )Време е Бръчков да си ходи такива фирми като тази не са ни нужни едвам се отървахме от гръчките кожудери


21 септември 2018 19:58 | гражданка
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

7) Някакви глупаци пишат, че нямало кадри има достатъчно кадри но един можеш човек няма как да работи в тази перачница на пари и да потиска умсвено тези швейцарски гении, както те си мислят. Абсолютни тъпаци говорещи английски като индианци при положение, че имат само един чужд език за изучаване. За това са назначени такива твaри като управителката и сие като всичките ръководни кадри са еврей и помаци умишлено селектирани 8 )Моя съвет е не ходете в АББ поне да се предпазите от болести иначе и психически после ще е трудно възстановяването освен, ако не сте прост и няхaлeн като някое говедо от Мендово.


21 септември 2018 20:10 | селянка
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Марсел Ван Дер Хук част от борда на директорите в АББ Раковски като завода е на турски холдинг. Абсолютно турска инвестиция там и управителите са си турци отворете вижте. Другия в Раковски е отново по някакви еврокражби там с американските военни. Най елементарното по което се разпознават перачниците главния счетоводител им е грък. Всяка чужда фирма на която счетоводството и финансите се води от грък в България знаем от 30 годишен опит вече, че не и е чиста работата .Да напомня, че предишния мениджър имаше собствен самолет и палати в баровските скъпи квартали на София и по морето, както и в Румъния и китно хотелче в Севлиево това на яве, а на скрито не се знае.


21 септември 2018 20:15 | селянка
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Предлагам за управител на новата фабрика да назначат Бръчков Митко. Само да вземе да се ожени, че в тази фабрика старите ергени не се уважават


21 септември 2018 20:17 | италианка
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Казанова е доказано, че е бил хомосексуалист. Кръвта вода не става никой не може да промени генните си то си идва от вътре.


21 септември 2018 20:26 | Thomas
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Аз работи в АББ Switzerland I like иде в Булгаристан най вече Петърч тук обича оди по барове жули алкохол и смърка бело после оди у баро гледа beautiful girls Тука аз бел човек в Switzerland последна дупка на кавал оди работа пии евтин бира и гледа beautiful girls само по телевизор и после боли ръка


21 септември 2018 20:30 | докторо
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Добре, че са работниците на АББ Петрич иначе до сега болницата в Петрич отдавна да беше закрита.


21 септември 2018 20:45 | ...
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Младото поколение вече и за 1000лева няма да работи не ли го разбрахте???


21 септември 2018 20:49 | старогражданин
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Предприятието работи в Петрич от доста време. Все има хора от които може да се получи директна информация. Не вярвайте на форуми на 100%. Няма промишлено производство, което да е чисто. Всеки е с личен принос... колко да е мръсно. Солидарност пред съдбата-днес заварчик, утре монтажник, в други ден бояджия и т. н. Събират ти се пет дни в месеца да си заварчик и пет бояджия .Примерно. Този метод изключва шуробаджанашките истории. Преди много години луд полудях докато го приложа.


22 септември 2018 19:36 | Гошоскочилошо
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Като е толко арна оти не почнат да дават пара като у германскио филиал а? Изедници.... а наще тука продажници и предатели
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.