Червена бизнес инвазия в Благоевград! "Универсал Строй Консулт" на Г. Ганджов се връща силово "на пазара", с най-голям шанс да строи подлеза в кв. Грамада ?!

03 септември 2020 11:16   32 коментара   18827 прочита


Ат. Камбитов се оказа зъл пророк, всичко, за което предупреждаваше се случи..Предизборните ангажименти на Р. Томов лъсват един след друг ..

След години забвение и никаква работа на територията на община Благоевград, с новата власт в общината, оглавявана от Румен Томов, в бизнессредата на областния център се завърнаха силово актуални от времето на К. Паскалев червени фирми. "Универсал Строй Консулт" на триото бизнесмени Георги Ганджов, Парашкански и Узунов, е с най-голям шанс да спечели поръчката за строителството на подлеза в квартал "Грамада".

Офертата им е с най-ниска цена на изпълнение на строителните дейности 2 399 751. 25 без ДДС , а след тях с ценово предложение 2 485 819. 73 се нарежда мощната строителна фирма Грома Холд. От търга бе отстранена фирма "Благоустройствени строежи. Предстои още една стъпка към окончателния избор на фирма изпълнител на поръчката, след което победителят ще е ясен и ще бъде официално обявен..

Прогнозата е, че печелившият ще  е Ганджов с неговата "Универсал Строй Консулт", фирмата, която се готви да застрои част от местността Бачиново, в близост до кортовете над Благоевград. От години Ганджов и съдружниците му правят опити да изпълнят проекта си за изграждане на   вилно селище с хотели, спа центрове и спортни съоръжения, но в последните 8 години, преди смяната на властта в града, бившият кмет Ат. Камбитов не позволи парка да се застроява и блокира намерението на триото бизнесмени.

С Томов начело на общината обаче "Универсал Строй Консулт" започна постъпки към възстановяване на инвестиционното си намерение. За това предупреди в предизборната си кампания кметът Камбитов, който каза, че застаналите зад гърба на Томов червени бизнесмени имат 2 основни цели - да се застроят  парковете Бачиново и Ловен  дом. Двата единствени зелени оазиси в областния град. И се оказа прав. Месеци след влизането на Томов в кметския кабинет, започна изпълнението на тези намерения.

Пречката това да стане до сега се нарича "Атанас Камбитов ", който плати цената за това в миналите избори.  Озверели и огладнели червени  богаташи,озлобени и нереализирани политици , подкрепиха опонента му Томов всячески, за да си разчистят пътя към Бачиново и Ловния дом и обществените поръчки в областния град..  Ето какво заяви преди време Камбитов : 

"Обръч от червени бизнесмени около К. Паскалев и К. Добрев възраждат лакомо апетитите си ЗА БЛАГОЕВГРАД. Посякох   мераците на най-мощната по времето на Паскалев   строителна фирма "Универсалстрой консулт" да превърне 18 декара от парк Бачиново  във вилно селище,не позволих това да се случи . С Томов начело на общината се връщат надеждите им за възраждане и изпълнение на строителното намерение в парка ,каза екскметът Камбитов ......

.

Тези дни Ганджов внесе проекта за одобрение в РИОСВ, което означава, че се приближава към изпълнение на намерението си за строителство в Бачиново. Не го спрахя опитите на съветниците от ГЕРБ да попречат на това намерение с остри декларации, нито пък общественото мнение. Хората са категорични, че е престъпление подобно строителство да бъде разрешено.

С остра реакция към РИОСВ се обърна и председателят на ОБС Благоевград Андон Тодоров, който  в официално писмо поиска РИОСВ да спрат проекта и да не разрешават строитеството . Ако това се случи Благоевград ще излезе на протест, казват представители на поитическите сили в областния град. Какво прави впечатление напоследък.

В града не се случва нищо, не се прави нищо видимо. Обаче местната управа сякаш бърза да пуска обществени поръчки, за да изпълни Томов предизборните си обещания, докато все още е в кметския кабинет. Пуснаха поръчката за подлеза в Грамада , пуснаха поръчка за изграждане на компостираща и анареробна инсталации в модерното депо на Благоевград, правят фестивали, които се печелят от столични фирми, противно на гръмките обещания на градоначалника в предизборната кампания,че приоритетно ще работят местни фирми. .

Страшно препускане е в тази посока. Време няма. Всяки момент ще излезе дългоочакваното решение на Конституционния съд, което забави детронирането на Румен Томов и насрочването на избори в Благоевград. Очаква се най-късно до средата на септември КС да постанови решението си противоконституционен ли е текстът от закона, по който е детрониран от всички съдилища Румен Томов.

Каквото и да е решението обаче, то няма обратна сила, то просто даде възможност на Томов да остане още някоко месеца в кметския кабинет. След излизането му, влизат в сила решението на ВАС, отстранило кмета Румен Томов, забравил да се заличи като търговец в регистъра.

Ще има местни избори в Благоевград, това е сигурно, все още не е сигурно кога ще са, дали до края на годината, или преди парламентарните избори следващата година. Добре е  за Благоевград решение да има по-скоро , защото сме единственият град в страната, в който има двама кметове . Законни. Единият избран от Общинския съвет, другият оставен начело по силата на открита "вратичка" за шиканиране на детронирането му.

В тези месеци на летаргия и очакване, управата сътвори куп бели. Очаквайте скоро! Анализът на анархията в областния център. Кой е виновен за милионите санкции, откъде са, кой за какво излъга Благоевград, кой забрави да качи важна информация, която донесе над 1 млн. санкции на общината, колко проекта се пропуснаха, кой ще плати милиони за депото  и още..

П. Костадинов   

32 коментара
03 Септември 2020 11:34 | др
Оценка:
4
 (
16
 гласа)

А по негово врме какво беше - инвазия на кучки, перфектни мебелисти и др. подобни. Айде стига тъпотии - поне е сериозна фирма с история, а не новосъздадена специлано за поръчката


03 Септември 2020 11:37 | диди
Оценка:
9
 (
21
 гласа)

Атанас Камбитов не позволи застояването на Бачиново, защото искаше 2 милиона за неговия джоб, но не му се усмихна щастието. Не че му пука за парка, ясно ли вие господа от този пасквил


03 Септември 2020 11:39 | Тери
Оценка:
3
 (
15
 гласа)

Боже, в какви ръце попадна Благоевград, Боже


03 Септември 2020 11:39 | Камби
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

А НА ТЕБЕ ЯСНО ЛИ ТИ Е ЧЕ. ТОВА И КЛЕВЕТА И ЛЪЖА. ЩЕ ПОИСКАМ АЙ ПИ .ЩЕ ТЕ ВКАРАМ В СЪДА


03 Септември 2020 11:39 | Трима съдии
Оценка:
4
 (
14
 гласа)

Някой трябва да подведе Томов под отговорност за безстопанственост и безотговорно отношение към община Благоевград


03 Септември 2020 11:42 | 111
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Това от камби беше за диди ..Ще ти се наложи да доказваш твърденията си


03 Септември 2020 11:42 | ��������
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Това от камби беше за диди


03 Септември 2020 12:29 | До Струма
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

За кое Недялко е пророк, платени червеи от Струма? За това, че вече няма негови фирми да строят ли? ШПо-добре не пишете, че се излагата, средношколници.


03 Септември 2020 12:33 | Васко
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Така е, Камбитов много неща предрече, но никой не искаше да чуе. Те ви сега Томов, разори Благоевград, назначи свои хора, съсипа всичко


03 Септември 2020 13:07 | Благоевград
Оценка:
1
 (
15
 гласа)

Модела " Камбитов вън" сега върви в цяла България ! Имайте търпение !
Що се отнася до Томов, едно за сега е добре - не краде . Засега


03 Септември 2020 13:10 | ДОНЧО
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Е вие нещо друго ли очаквахте аа??? МАЛУМНИЦИ. Пак взимайте по 50 лв друга път и си пишете после... ахх аха


03 Септември 2020 13:10 | ��
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

Моля, моля по кротко, относно УНИВЕРСАЛКИТЕ! Защото, това е фирма доказаласе на пазара и на терен. А защо нищо не споменавате, за тези"мастити строители", маскирани, като общ. съветници, които се изпокараха, когато Камбитов раздаваше ОБЕКТИТЕ ЗА САНИРАНЕ!!!! Защото, те са отишли там, за да работят в полза на града и хората!!!!


03 Септември 2020 13:11 | ��
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Моля, моля по кротко, относно УНИВЕРСАЛКИТЕ! Защото, това е фирма доказаласе на пазара и на терен. А защо нищо не споменавате, за тези"мастити строители", маскирани, като общ. съветници, които се изпокараха, когато Камбитов раздаваше ОБЕКТИТЕ ЗА САНИРАНЕ!!!! Защото, те са отишли там, за да работят в полза на града и хората!!!!


03 Септември 2020 13:16 | Томов
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Онодих герберастите с 200


03 Септември 2020 13:52 | Ясно
Оценка:
-2
 (
12
 гласа)

Тепърва ще съжаляваме за Камбитов, тепърва


03 Септември 2020 13:53 | �� ����� � ����
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Томов закопа града, ако дойде Дончо тотално ще довърши нещата


03 Септември 2020 13:55 | Камбитов
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Не е вярно, че е пречено на Ганджов. Ганджов и фирмите му участваха в санирането, като всички благоевградски фирми. Единственото срещу което съм бил против е застрояванено в парк Бачиново. Но щом Благоевград допуска това, нека ни е честито.


03 Септември 2020 14:52 | Въпрос към сайтчето
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Защо предишния кмет обещаваше 8 години жп прелез Грамада, а не го направи?


03 Септември 2020 17:12 | гражданин
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Кога ще има избори в Благоевграад. Томов вън от общината. Кое е кмет


03 Септември 2020 17:51 | Енчо
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Нали според Струма - стършел, изборите щяха да са още напролет?


03 Септември 2020 20:21 | До Енчо
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Да, до два месеца ще има избори и помака Томчо си тръгва, както и неговата свита от простаци, отивааат си


03 Септември 2020 20:29 | Енчо
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Добре де, нека да има избори, там ще се види кой ще е кмет. Просто ви питам не писахте ли, че избори щеше да има още преди месеци?


03 Септември 2020 21:24 | 121
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

струма -колко пъти критикувахте Камбитов?


03 Септември 2020 22:59 | До 121
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Какво общо има тук камбитов, бе лумпен???
Тая отрепка Томов и чеп за зеле не става от него
Ще търсите Камбитов вие, селяци от Кочериново и ляски


04 Септември 2020 08:56 | ха-ха
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Озверели и огладнели богаташи :-))))


04 Септември 2020 09:52 | 123
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Хора СЪБОДЕТЕ се от дълбок сън този Камбитов направи сташни престъпни деяния като продаването на Булгартабак заедно с неговата братовчетка, която е арабска гражданка; строителни измами пак заедно с неговата братовчетка строителна техничка, която е сестра на арбската гражданка и какво ли още .....като продажба на общински жилища без публичност... и си разделиха парите; назначи неграмотен човек за зам. кмет по хуманитарни дейности без опит и качества така че.....


04 Септември 2020 13:38 | Зле е работата
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Избраха си го, сега ще го търпят! По тъпо ще е ако го преизберат, тогава тежко ни. Човечеца е слаб, злобен, зависим и много гладен, а тази комбинация няма да доведе нито инвеститори нито пари от бюджета.


04 Септември 2020 13:48 | Анти БСП
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Хора не разбрахте ли, че комуниста освен да руши друго не знае. Комуниста иска да мачка и краде и дълбоко счита всички инакомислещи за врагове, които да наказва със смърт. А най-лошия тип Комунист е Комуниста бизнесмен и историята го е доказала.


04 Септември 2020 15:11 | Dir
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Коце Паскалев има ли собственост в УСК?


04 Септември 2020 15:41 | Шон
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

До по горния - по големи комунисти от герберите няма.


05 Септември 2020 16:38 | Иванка
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Не възхвалявайте камбитов, който открадна Милиони.
Живее в замък в София
Кара кола за 300 000 лв.
В Благоевград има къща, и още няколко апартамента?!
Преди да стане кмет, има задължения от 6 000 000 лв. От закъсващите и фалиращи фирми.


14 Октомври 2020 20:28 | Боса
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Томов е смешник който не си държи на думата и Ясен също
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар