Център “Америка за България” с аудиториум

13 май 2011 00:16   6 коментара   18827 прочита
Новата сграда отвън ще е подобна на останалите в “Скаптопара”
Новата сграда отвън ще е подобна на останалите в “Скаптопара”


Новата сграда отвън ще е подобна на останалите в “Скаптопара”

Уникална спортна зала с телескопични трибуни и висящи писти за $8 000 000 започва да строи АУБ в университетския град “Скаптопара”

Нов супермодерен студентски център започва да изгражда Американският университет в Благоевград в студентското градче “Скаптопара”. Инвестицията е за $8 млн., които вече са преведени по сметките на US вуза от фондация “Америка за България”. Заради щедрото дарение центърът ще носи името на фондацията, още повече че през последните 2 академични години тя отпусна други $2 млн. за стипендии на най-добрите български студенти в АУБ.

Центърът ще бъде разделен на 2 части. В първата ще има театър-аудиториум с 350 места, оборудван с необходимата сценична механизация, съблекални и гримьорни, кафе с външна панорамна тераса, книжарница, офиси на студентските клубове и менза.

С уникален замисъл е втората част на центъра, която ще представлява спортна зала, каквато до момента няма в България. Тя ще е с телескопични трибуни, които могат да се отстраняват, когато студентите провеждат тренировки и няма зрители, с висящи над седалките писти за кросове и т.н.

Проектът е на арх. Димчо Тилев, който преди това проектира академичния център “Балкански”, библиотека “Паница” и III студентско общежитие, и така сградата ще бъде вързана до последния детайл с цялостния архитектурен облик на кампуса. Освен арх. Тилев, в търга за проектиране на сградата участваха още 17 фирми. За събота е планирана първа копка, а до следващата сряда приключва изборът на строителна фирма. Крайният срок за изпълнение на проекта е 18 месеца, тоест най-късно до средата на ноември 2012 г. център “Америка за България” трябва да отвори врати.


Още за: инвестиция   център   АУБ   Още от: Бизнес

Принтирай статия
6 коментара
13 Май 2011 04:11 | 123456
Оценка:
-7
 (
11
 гласа)

Архитектурата малко на соц бие


13 Май 2011 07:48 | чичко паричко
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Дано само да не я прави същата фирма дето направи спортната зала на ЮЗУто, че тогава трябва да я обявят за плувен комплекс.


13 Май 2011 09:08 | Срамота
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

А бе хората нямат пари в Американския и едва свързват двата края те пръскат парите! Естествено че ще строят приближени с комисионни! Но хората изнемогват в тоя университет! Някой са се уредили с грандиозни заплати! Други карат едва едва...
И сега в неделя ще лъжем града че всичко ни е екстра! Музика балони коктейли а отвътре мизерия за някои!


13 Май 2011 09:32 | иэбиращият
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

АБЕ ГОСПОДА ОТ ПОДРЪЖКАТА КОГА ЗАВЪРШИХТЕ ДОКТОРАТ ---- И ТЕЗИ СА ВИ МНОГО


13 Май 2011 15:41 | Срамота
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Такива като администрацията с лопата да ги ринеш! Навързали са се като свински .....!
И какво ли са завършили! Бутат им парите в ръцете иначе некадърник до некадърник! Всеки втори човек отвън може да върши работата им! Трябва да има подмладяване че са едни ветерани...


17 Май 2011 06:24 | кресна
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

браво
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар