Новините на югозападна България
Сузанита мила коли и помпала гуми, за да събере пари за клипа си Тайната на една отвара, която прави чудеса с тялото ви  Красавица! Мъжете въздишат по Гришовата Никол
   РегистрацияЗабравена парола

Благоевградската фирма “Пирин Пауър 2009” ще строи 2 ВЕЦ-а в Кресненско


18 август 2009 00:12  4 коментара   23937 прочита

Водите и на намиращата се високо в Синанишкото било на Пирин планина река Разколска, ляв приток на река Влахинска, ще завъртят турбините на 2 нови ВЕЦ-а. Фирма “Пирин Пауър 2009” ООД от Благоевград вече е придвижила процедурите за строеж на ВЕЦ-1 и ВЕЦ-2. С тях и работещите, както и тези в строеж, водни електроцентрали в Кресненско стават над 20, като най-много са на река Влахинска. Водата за новите електроцентрали ще се взема на кота 1210 метра надморска височина. Тръбопроводът ще върви успоредно на съществуващ горски път. Над ВЕЦ-1 ще се изгради водоем с вместимост до 8000 кубика.
След като тази вода завърти турбината във ВЕЦ-1, по нов водопровод, дълъг 850 метра, ще задвижва на кота 750 метра турбината на ВЕЦ-2. Всичките планирани за изграждане съоръжения са в землището на село Влахи и са в горския поземлен фонд. Становища, възражения и всичко друго, свързано с изграждането на двете централи от юридически и физически лица, могат да се внасят писмено в община Кресна.

Още за: ВЕЦ  река  строеж Още от: Бизнес

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


4 коментара

18 август 2009 16:49 | гербер
Оценка:
-15
 (
121
 гласа)

тоя вец да не би да е на г-н иванов,т.е. на г-жа павлинка иванова бившата шефка на горското евала ако е нека блее кмета парзалят си го както им доиде явно ще си остане дете


1 септември 2009 16:20 | Димитър
Оценка:
-12
 (
54
 гласа)

Не след дълго пиринския край ще е известен с липстата си на течащи води. Дай боже, с бездействието си срещу псевдвдо бизнесмените, Вие си го заслужавате !


23 септември 2009 09:34 | балканджия
Оценка:
-5
 (
19
 гласа)

Тия се забравиха,не знам какво става в тая община!?А не знам къде са и тези измислени природозащитни организации?Тези с централите унищожиха цялата екосистема по реката от Влахи надолу.Сега искат да съсипят реката и още по на високо.Някога ще страдаме от тези грешки!


25 февруари 2014 14:44 | иван
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

заспал прост народ докога
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.