Бизнесмен от Петрич не издържа на кредитите, култова механа е обявена за продан

29 август 2019 09:40   8 коментара   87532 прочита


Бизнесменът от Петрич Р. Димитров не издържа на кредитите и частен съдебен изпълнител обяви култова механа за продажба на публичен търг. Механата, която се намира в сградата на Младежки дом в Петрич, бе една от най- посещаваните в миналото.

През 2015г. заведението бе обявено за наддаване с цена 234 хиляди лева. Днес, неговата стойност значително е намаляла и началната цена на търга е едва 180 хиляди лв. за механата, която се намира в сутеренния етаж на четири етажната масивна сграда. Задължения към банка и възбрани са причината едно атрактивно място да търси нов собственик.

Според местните жители, заведението от години се руши пред очите на петричани. Опитите за неговото съживяване се оказват напразни. Механата е с площ от 590. 80 кв. м и се намира в местност „Зад кулата“. Ако намери нови собственици, мястото може да бъде преобразено както в заведение, така и в истински дом на културата и изкуството.

Както Struma.com писа преди години, петричкият бизнесмен Димитров през 2009г. продаде механата си „Ловен дом“, нае заведението „Зодиак“, собственост на бившия президент на ПФК „Беласица“ Костадин Хаджииванов. Мястото бе ремонтирано с идеята да бъде кафе, а вечер нощен клуб с диджей.

Цв. Иванова


Още за: Р. Димитров   механа   търг   Още от: Бизнес

Принтирай статия
8 коментара
29 Август 2019 10:39 | СИЛВИЯ
Оценка:
14
 (
16
 гласа)

Сега е момента общината да си вземе обратно имота загубен по време на дивата приватизация, и по точн о да го купи. И разбира се да го предостави на детски младежки център . Кръчма никога няма да стане пак. Хората които ходят по заведения избягаха оттук. Направете поне нещо за децата !


29 Август 2019 11:47 | БартеК
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Прочелия статията, остава с впечатлението, че Папреница е близо до центъра на Петрич! Ех струма, човек от любов да Ви скъса, 'се Ке Ви е малко!!!


29 Август 2019 15:05 | Петричанин
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Да Силвия е права Общината да си откупи в полза на гражданите механата, но сградата над механата да е детски и младежки Център, а механата да си и по предназначение, защото тази прохлада там отвън, с гледка към града е най-добре за ресторант/дневен и нощен/. На времето ни водеха родителите нам на скара.... и часовете прекарани там, не се забравят. И младите хора ще се наслаждават на това заведение, но да има стабилна охрана нощем. Емблемата р-т"Яворите"така продадоха и петричани и гости на града, са лишени от масово събиране на празници и не само, на тази прохлада. Шлагерите на оркестъра, изп. на пок. Шани... също не се забравят...


29 Август 2019 22:10 | Гошо
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Спокойно, и сега няма да се продаде. Когато трябва да се продаде, ще се продаде тихомълком, както се продаде Гостилницата в градинката пред кметството и най-горния етаж на Младежкия дом


30 Август 2019 08:21 | Петричанец
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Кой построи Младежкия дом, помните ли петричани? Всичко сте забравили, но тези неща трябва да се знаят от съвремнните управляващи. Многото бригади от младежта на града ни се построи този дом, но за съжаление сега загива както загиват много сгради. Поне малко върнете от славата на града ни бе скапани гербери!


30 Август 2019 09:05 | Клюларката
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

Ех, спомени... беше чного хубаво в механата, прекарвахме си страхотно... дано този, който я вземе да я стопаносва добре


30 Август 2019 15:25 | 01
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Чудесно място за старчески дом.


30 Август 2019 17:48 | петрич
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

и аз съм за старчески дом, Кой взе мястото в градинката срещу кметсвото? Не беше ли хубаво да се направи нещо за децата и хората да си почиват там а не ресторант!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар