9 свободни работни места за висшисти в Благоевград към началото на седмицата

12 август 2012 11:00   17 коментара   35966 прочита


9 са обявените свободни работни места за висшисти в Благоевград към началото на седмицата, сочи справка Бюрото по труда в областния център.

Сред най-търсените са търговските сътрудници, за тази длъжност в момента има 5 вакантни места. В Бюрото по труда са заявени и две свободни позиции за брокери на недвижими имоти и по едно за машинен инженер и електроинженер.

За хора със средно или по-ниско образование има общо 56 незаети свободни места. Най-голяма необходимост сред тях се забелязва в шивашкия бранш, където се търсят 12 шивачи и 10 шивачи на саи.

По една свободна позиция има за технически организатор и за заварчик. Най-много шивачи се търсят и в Гоце Делчев, според данните на бюрото по труда. Там обявените свободни работни места в текстилни цехове са 15. Общо 22 свободни позиции са обявени в неврокопско за хора със средно или по-ниско образование. За висшисти има 3 свободни позиции, като всичките са за учители.

В Петрич пък се търсят двама с висше образование. Необходими са машинен инженер и координатор производство. В Южния град има 36 обявени свободни работни места за хора със средно или по-ниско образование, като и там се търсят най-много шивачи.

По данни на Бюрото по труда в Сандански пък има недостиг на шивачи, кофражисти, арматуристи. За хора с висше образование е обявена една свободна работна позиция за машинен инженер.

източник: dariknews.bg


Още за: Места   шивачи   Благоевград   Още от: Бизнес

Принтирай статия
17 коментара
12 Август 2012 15:33 | ЧЕ ГЕВАРА
Оценка:
35
 (
35
 гласа)

БРОООКЕЕЕР как само звучи БРОКЕЕР НА НЕДВИЖИМИ ИМОТИИИ... Сега да преведа :-това е
продавач който трябва да излъже някого да си купи недвижим имот ( а такъв няма) и като няма-НЯМА И ЗАПЛАТА. Там е само на процент.. БРООООКЕЕЕЕР


12 Август 2012 16:49 | izmama
Оценка:
48
 (
54
 гласа)

Бюрото по труда е топло гнезденце за уредени свои хора, дето симулират дейност и взимат пари. Сигурно има хиляди безработни висшисти на които всеки път им се казва, че няма нищо. Тия 9 бройки са или търсене на някой да се мине да е посредник на някой или са балони с въздух.
И тук е мястото на истинските журналисти да пишат нещата, каквито са в действителност. Но Струма е далеч от журналистиката и реалността ..


12 Август 2012 18:15 | 666
Оценка:
34
 (
36
 гласа)

наистина бюрото по труда е една излишна институция, която само регистрира безработни, без да им се предлага работа. на два пъти ми се е налагало да бъда на борсата. парите които са отпускат по различни програми не се усвояват, а потъват. дори тук трябва да се намеси прокуратурата. не може непрекъснато да се пише, че се отпуска програми, а когато отидох, трябваше да ги подсетим. на следващия път, ще отида до министера и заедно с медийте ще отида до бюрото да види какни ги правят. крайно време и медийте да си влязат в ролята, е не да пишат кой пикал кой се е--л.


12 Август 2012 18:36 | @
Оценка:
17
 (
23
 гласа)

izmama написа:Бюрото по труда е топло гнезденце за уредени свои хора, дето симулират дейност и взимат пари. Сигурно има хиляди безработни висшисти на които всеки път им се казва, че няма нищо. Тия 9 бройки са или търсене на някой да се мине да е посредник на някой или са балони с въздух.

Заявка спецификация за свободно работно място
Дирекция "Бюро по труда" [ ДБТ - Благоевград ]
1/Инженер, електрически подсистеми, Номер и дата на заявката 535 / 14. 6. 2012 г.
Срок на валидност на заявката 13. 9. 2012 г. ;2/ Главен специалист, Номер и дата на заявката 539 / 18. 6. 2012 г., Срок на валидност на заявката 31. 8. 2012 г.; 3/ Счетоводител, Вид трудов договор Срочен, 6 мес .Номер и дата на заявката 470 / 23. 5. 2012 г. Срок на валидност на заявката 23. 8. 2012 г. и т. н.
Обърнете внимание колко са дълги сроковете на валидност. Забелязала съм, че някога не ги посочват в списъка, и след известно време пак ги обявяват. Това също е " много добра" атестация и за рабодателите. БЛА


13 Август 2012 01:19 | Катето
Оценка:
22
 (
28
 гласа)

брокер и търговски сътрудник са места на %, когато не си продал нищо и не получаваш нищо. А в тази криза колко ли лесно се продава. Бюрото по труда специално в Благоевград винаги е било и ще си остане имитатор на дейност в която седят разни хора без никакви амбиции но на хубави заплати, назначени винаги по партийна или приятелска линия. Няма инициативност, няма нищо, няма и грам понятие от това какво се изисква от тези хора там и как може найстина с някой програми да се помогне на нуждаещите се. Тази институция е за закриване под формата под която съществува.


13 Август 2012 09:54 | GOGO
Оценка:
22
 (
28
 гласа)

ВСИЧКО Е ПРАХ В ОЧИТЕ НА ХОРАТА, ШУРОБАДЖАНАЩИНАТА НЯМА ГРАНИЦИ В НАШАТА МИЛА РОДИНА. нИКОЙ СЛУЖИТЕЛ В БЮРОТО ПО ТРУДА НЕ Е СЛУЧАЕН, А ТАМ МНОГО РАБОТЯТ.


14 Август 2012 18:08 | !!!!!!!!!
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

Що за невярна информация - търсели се само 12 шивачи?! Аз от години подавам заявка за мин. 20 шивачи, зная и за доста други фирми в Благоевград, които също подават редовно заявки за шивачи. Много шивашки фирми закриха дейността си и освободиха доста шивачи, а от бюрото ми отговарят, че освободените не желаят повече да работят като шивачи. Тогава защо им плащат обещетения за безработица, като отказват да заемат предложената им работа? Най-често получават обещетенията и работят някъде в сивата икономика. Това е ясно на всички нас. Бюрата по труда съществуват формално и не са от полза за никого, особено пък за бизнеса, който внася така нужните пари в бюджета на държавата. Парите, които се внасят за издръжка на бюрата просто потъват, като вода в чакъл без никаква полза за обществото!


14 Август 2012 23:14 | @
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

!!!!! написа: Аз от години подавам заявка..... Най-често получават обещетенията и работят някъде в сивата икономика. ..

"Те ти булка спасов ден" Г-не/жо !!!!!,значи Вие сте работодател! А сивата икономика кой я създава?!?!?! Категорично Вие работодателите, а не ние наемните работници! Тя, сивата Ви икономика не засяга само укриването на осигуровки, които пряко касаят наемния работник, и затова Вашият интерес е по-голям към сивата икономика. Обърнете внимание, че във всички заявки не е посочено възнаграждението, с изключение на една единствена/ по памет 300 или 350, 00 лв. / И колко плащате на шивачите? Фирмена тайна е!!! И дума да не става, някой да си позволи да си каже колко получава, и че се водят по две ведомости. И това е харакстеристика, признак на сивата икономика. Вие, работодатебите създавате и подхранвате и корумпираните държавни служители в Бюрата по труда, та затова си позволяват да се държат надменно и безцеремонно с нас безработните, сякаш са недосегаеми.


15 Август 2012 08:56 | до горния @
Оценка:
-1
 (
15
 гласа)

Не слагай всички работодатели под един знаменател! Ти като си толкова отворен, вземи си открий фирма, назначи си работници и им плащай по 1000 лв заплата. Много е лесно само да искаш и да критикуваш. Заплатите на шивачките са 350 - 550 лв-зависи от способностите им. До 800 лв вземат бригадири и технолози- естествено съобразно с производителността. Да не мислиш че собствениците на шивашки фирми получават милиони. Те работят за европейски фирми, които дават работа тук заради по-ниския стандарт, респективно заплати -иначе ще си шият в техните страни. Вече все по-често дават работа в Китай и бившите съветски републики, защото там им излиза още по-евтино. Така че скоро и в шивашкия бранш няма да има работа. Колкото до заплатите, след като една медицинска сестра взема 350-400, а лекар 500-700лв колко очакваш да получава шивачка? Писнало ми е от такива като тебе дето говорят само, за да си чешат езиците!!!


15 Август 2012 14:07 | @
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

В ШИВАШКИЯТ БРАНШ В БЛАГОЕВГРАД ЕДИНСТВЕНО ТАНЧЕВ / ЛЕКА МУ ПРЪСТ/ СОБСТВЕНИК НА "АСПАРУХ ..." В "ЕЛЕНОВО" ПЛАЩАШЕ ПО ЕДНА ВЕДОМОСТ И НЕ БЕ В СИВАТА ИКОНОМИКА. ДА ВИЖДАХ И ЗНАЕХ КОЛКО СТРУВА И ТО В ЕВРО ЕДНА ДРЕХА В ЕВРОПЕЙСКАТА ДЪРЖАВА, / И СЪМ ПРАВИЛА АНАЛИЗ ОТ СОБСТВЕНО ЛЮБОПИТСТВО КАК СЕ ЕКСПЛОАТИРА И ГРАБИ ТРУДА НА БЪЛГАРСКАТА ШИВАЧКА/ ЗА КЪДЕТО Е СЪОТВЕТНИЯ ИЗНОС, НО НЕ ЗНАЕХ ЗА КОЛКО СА СИ ДОГОВАРИЛИ С БИЗНЕСМЕНА. НИЕ ВИЖДАМЕ КОЛКО ПЛАЩАТЕ НА ШИВАЧКИТЕ. А СЛЕД КАТО ВОДИТЕ ДВОЙНИ ВЕДОМОСТИ МОЖЕМ САМО ДА ПРЕДПОЛАГАМЕ И ДОПУСКАМЕ, ЧЕ ВИ ПЛАЩАТ ПОВЕЧЕ, НО УКРИВАТЕ РЕАЛНИТЕ ПРИХОДИ. В САНДАНСКИ ИМА ЕДНА ДЪРЖАВНА ШИВАЛНЯ, В КОЯТО ШИЯТ БОЛНИЧНИ ОБЛЕКЛА ДИРЕКТЕН ИЗНОС ЗА ЗАПАДНИ СТРАНИ, СЪС СОБСТВЕН ЩЕМПЕЛ ЗА КАЧЕСТВО И ПЛАЩАХА ЗАПЛАТИ НАД 600, 00 ЛВ. БЕЗ ДВОЙНИ ВЕДОМОСТИ. ДА! ДОГОВАРЯНЕТО НЕ Е ЛЕСНО! ТО Е ПОКАЗАТЕЛ ЗА ДОБРИТЕ И ИСТИНСКИ БИЗНЕСМЕНИ. ТОВА Е РЕАЛНОСТТ, ТАКА ЧЕ НЕ СЕ ОБИЖДАЙТЕ. ПОМНЯ И ДУМИТЕ НА ЕКСМИНИСТЪРА ТР. ТРАЙКОВ:" ПО-ДОБРЕ СИВА, ОТКОЛКОТО НИКАКВА"
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК


15 Август 2012 16:16 | до горния
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Затова Танчев умря на 50 години, защото се опитваше да прави нормален и коректен бизнес в една ненормална държава. Всичко си има цена! А по някога тя е за съжаление за сметка на здравето и дори живота .Добре, че на докторката и дойде акъла да разкара шивачките!


15 Август 2012 16:33 | до@
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Стига сте гледали в чуждото "канче"! Цената в-ху ушитото облекло няма нищо общо с договорената за ушиването му .Тя е крайна и включва всички разходи плюс печалбите на фирмите производители на материалите, ушиването, търговските посредници и крайните търговци. Шивашките фирми немогат да скрият приходите си от държавата, защото всичко се фактурира от поръчителите на облеклата. Разбира се, че при преговорите всеки производител включва освен производствени разходи и печалба. Не мислете, че тя е космическа. А и никой собственик не е длъжен да разпределя цялата си печалба. Нали и самата фирма трябва да се развива, и собственика и да има интерес от това. Не е длъжен да е майка Тереза и да разпределя всичките си приходи.


15 Август 2012 17:18 | @
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

до@ написа:Не е длъжен да е майка Тереза и да разпределя всичките си приходи.

Господине, не говоря за всичките Ви приходи и печалбата. Икономист съм и съм работила като ценовик т. е. определяне цените на изделия и зная много добре какви разходи се формират и включват. Труда на шивачките е пряк разход, върху който се калкулират непреките производствени разходи. Това трябва да е в основата. А не както Вие постъпвате-отзад напред, от това, което Ви дават като цена и формирате приходите за фирмата, първо си гледате непреките разходи и печелбата да си подсигурите за фирмата, и за шивачките трохите, които остават. Да, важен фактор е и това, коя поред ръка си на ишлемето. То е ясно, че последния на тази опашка от ишлемета/ може би 4-5 броя /няма как да иска по-голяма разценка или цена на труда, пък и да формира печалба за себе си. Но всичките се считате за бизнесмени и искате да бъдете богати. ОСНОВНА ХАРАКТЕРИСТИКА НА КАПИТАЛИЗМА Е ЕКСПЛОАТАЦИЯТА НА ЧУЖД ТРУД, ЗА ДА СЕ НАТРУПВА ПЕЧ


15 Август 2012 21:16 | до@
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

Госпожо икономист, всеки който е регистрирал фирма и работи за себе си е бизнесмен-самата дума означава работещ за себе си! Нормално е да иска да има печалба от работата си. Този, който ви е наел за икономист трябва да ви тегли шута щом си позволявате да му надничате в джоба и да броите "трохите", които давал за заплати! И явно не сте забелязала, че отдавна не живеем в социализма! Живеем в пазарна икономика и само инициативните успяват. По време на социализма да не би заплащането да беше справедливо? Държавата раздаваше на всички еднакво ниски заплати и се самоизяждахме за 10 лева разлика. Когато българските шивачки (в случая става реч за тях) се научат да произвеждат качествено и повишат производителността си, ще получават и по-големи възнаграждения. Дори и президента скоро обяви, че българския работник има ниска производителност... стига с комунистическите постулати за капиталистическа експлоатация!


17 Август 2012 17:49 | 777
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

колко ли часа трйбва да работи една шивачка да речем за да вземе минималната работна заплата и то при условие да се води на 4 часа при какви условий на тръд и по колко много работа и накрай да не можеш да си платиш сметките да изхраниш децата до там ни докараха управляващите .СИТ НА ГЛАДЕН НЕ ВЯРВА


19 Август 2012 16:50 | българка
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Благодаря 777, че обърнахте внимание на забележката ми и сте изписали повторно мнението си на кирилица. Сега успях и да прочита и да разбера, това което пишете!


03 Септември 2012 15:52 | кико
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Какво ми се правиш на ощипана мома бе работодателю. И това какво е: "Ти като си толкова отворен, вземи си открий фирма, назначи си работници и им плащай по 1000 лв заплата. " Защо ти не се хванеш да шиеш за 350 лв а, та да те видим колко си отворен. Истината е, че 90% от работоателите крадат пари за себе си, като водят двойно счетоводство, а от тук и са в сивата икономика
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар