4 000 000 лв. е дългът на общината, предстоят уволнения и съкращаване на заплати

19 юни 2010 00:18   14 коментара   15110 прочита
Д. Ушатова
Д. Ушатова


Д. Ушатова

Зам. кметът на Дупница Д. Ушатова

Над 4 млн. лв. са неразплатените разходи на община Дупница към днешна дата, съобщи на официална пресконференция вчера зам. кметът Даниела Ушатова. Тя не успя да уточни точно колко са задълженията към строителните предприемачи, но заяви, че финансовият отдел е изготвил погасителен план. Рано или късно парите строителните предприемачи ще си получат, затрудненията са, че плануваните средства от продажба на общински имоти като постъпления не бяха изпълнени поради липса на кандидати и трудно ще достигнем заложената по бюджет цифра от 3 600 000 лв., уточни Ушатова. Затова се залага на местните приходи.

Зам. кметът съобщи още, че общината е в готовност да приеме предвиденото свиване на бюджета чрез съкращения или намалено работно време на служителите. Намаляването на разходите за заплати и издръжка ще се наложи не само в Общинската администрация, но и в училищното и детското здравеопазване, читалищата и други културни институции, както и в сферата на социалните услуги. Може да се наложи съкращаване на медсестри в училищата и детските градини, уточни тя. Вторият вариант е да намалим работното време и да отрежем заплатите на медсестрите.

До 45 дни след окончателното приемане на актуализацията на републиканския бюджет, която предвижда намаляване на субсидиите, общините трябва да актуализират и своите бюджети. Двата варианта ще бъдат гласувани от Общинския съвет и едва тогава ще се предприемат необходимите действия.


Още за: община   разходи   Дупница   Още от: Бизнес

Принтирай статия
14 коментара
19 Юни 2010 13:02 | 55
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Добре поработи екипът на мъдрия Янев,предвождан от братята консултанти. Браво,момчета!Добре покрадохте,добре поживяхте!...... Време е да седнете и да попишете,време е да обясните на кого и по колко.За кмета Янев знаем,че влиза във вашия отбор с осигурен еврокапитал от порядъка на 70 000 лева,което е добра гаранция за пип-уменията му,но от тук нататъка нещата трябва да започнат да се изясняват,нали?...А обяснение трябва да има и то логично,такова,на което всички биха повярвали.......


19 Юни 2010 13:46 | ----------------
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Обясненията ще бъдат от рода " не съм чул, не съм казал, не съм видял и нищо не знам някой друг беше"!


19 Юни 2010 14:14 | данъкоплатец
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Трябва ли кадърните и можещи хора да носят негативите? Защо трябва да се намаляват заплати и съкращават медсестри? В общината има много,които не знаят защо са там. Скоро бях по проблем и в някои кабинети имаше служителки,които си седяха на сладки раздумки......


19 Юни 2010 15:27 | До господин Павлов,
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

който си позволява да ме нарича второкласен.............Неуважаеми господине,ако първокласни са тези,които протежират Вас и близките Ви,то моля Ви да ми отредите третокласна позиция,защото бих искал да съм максимално далече от тях.За мене е унизително да бъда протежиран от слугинските атрибути на господата Галеви,което е мечта за вас,а явно и реалност,която ревностно защитавате......Аз не бих си позволил,например,да напиша,че Вие сте по-циничен дори и от мене,въпреки че го мисля.....Аз имам правото да бъда циничен,защото съм свободен и независим безделник,който се забавлява,а вие сте отчаяна отрепка,с дребноплътски желания като "топла чорбичка" и "кабинетче с малко бюро за сплескано дупе".Моля,не ме наричайте "готвачка",защото освен твърдо сварени яйца,друго не умея да готвя.


19 Юни 2010 19:31 | 55
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

НЕВЪЗМОЖНО Е ДА НЕ СЕ НАМАЛЯВАТ ЗАПЛАТИТЕ,ДОКАТО НИ РЪКОВОДЯТ КОНСУМАТОРИ КАТО яНЕВ,ГОСПОДАРИТЕ МУ И СЪОТВЕТНО ТОЛЕРИРАНИТЕ ПОДЧИНЕНИ.


20 Юни 2010 12:50 | Тоцина
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Аз се питам дали отговорните за фалита на общината до 45 дни ще бъдат в България.Като гледам как кмета интимничи с посланика на ЮАР започвам да мисля,че вече имат резервации за тази обетована република,приемаща с охота финансово похотливи типове като госпожа Веска Меджидиева,например.


20 Юни 2010 14:53 | dimitar
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Тези престъпници ни върнаха в началото на деведесте години . С парк Рила , някоя градинка и с ремонта на 2 училищни стола и една дедцка градина замазаха очите на простолюдието .


20 Юни 2010 15:27 | Янев,но не Наско
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Това не е дългът на общината,а само неразплатените разходи.Дългът е с пъти по-голям.


20 Юни 2010 15:58 | до Лидия Павлова
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Г-жо Ушатова, престанете да слушкате други*, а разумът си! Кажете защо едни не можем да си вземем изработените пари от фирмите ни с години, а някои като любовницата на Янев - Наташа и няколко цигански незнайни и новорегистрирани фирми фантомчета изнасят от години бюджета, плащат ли се фактурите им веднага, субективен ли е подходът ви !? Отговорете дали има неразплатени задължения към ваши служители ???!... или излъжете по примера на беловласият ви началник Янев, който най-безочливо каза, че Галеви не са идвали в кабинета му !!!!


20 Юни 2010 16:22 | хо-хо
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

какви гърди е наляла само, снимка доста подходяща за представител на местната власт :D


20 Юни 2010 17:39 | бързи мерки
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Докато Вие умувате г-жо, Вашата колежка по кабинет действа бързо и умно. за да спаси нейните протежета.


20 Юни 2010 19:24 | Ангел
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Не разбирам защо наричате Наташа любовница.Жени, в подобни отношения, се наричат метреси.Именно броят на метресите е основен показател в нормалните държави за финансовото състояние на мъжа,а не лъскавите коли и скъпите къщи.......В това отношение Леонардо е напред.Ако финансово може да си позволи още една метреса ще мине за богат дори и сред западняците.Разбире се,никой не трябва да разбира,че те са на издръжка към общинската хазна,защото веднага ще го обявът за крадец - измамник,което си е страшничко,но не плаши нашия кмет.


20 Юни 2010 22:08 | ???????????
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Това лично мнение ли е на госпожата или на целият екип?


21 Юни 2010 10:10 | SWANIE
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

И сега каде са парите????????????О неразумни и послушни дупни4анино,сега ще плащаш за вода и смет в пьти поже4е за да ти дойде акьла.На ти сега парк Рила,на ти сега Градската градина ............Изядоха говедата парите,замазаха ти о4ите с 2-3 градинки,а тези предимно пенсионери в града сега ще плащат....Ми то си е за плащане-16 милиона са това.А този град сьс затихващи функции този дьлг не може да го изплати и вси4ко да се продаде.Да ви е гижа и здрава Галевата управа и да не забрвите да изберете пак някое от сьщите идиот4ета на следващите избори
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар