Спортика шампион! 15-годишните момичета на благоевградския клуб са най-добри в България

25 юни 2017 15:07   1 коментар   17325 прочита


За пръв път в своята клубна история ФК Спортика печели шампионската титла на България. Направиха го момичетата до 15 години, на завършилото в Казанлък държавно първенство по футбол за момичета родени след 2002 година. Водени от младата и перспективна треньорка Гери Мазнева, момичетата на Спортика вдигнаха шампионската купа, без загубен мач. В груповата фаза Спортика завърши наравно 1:1 с Екомет 90 Пловдив и победи Болярки Велико Търново с 2:0. Драмата обаче тепърва предстоеше. В полуфинала Спортика и Берое Стара Загора приключиха наравно 1:1 в редовното време, а при дузпите благоевградчанки бяха по- точни и се класираха за финала.

Там ги чакаше тима на Пълдин Пловдив. И тук дузпи вдигнаха адреналина на треньори, съсезатели и публика. След 1:1 в редовното време и 3:0 при дузпите Спортика триумфира със шампионската титла. Приза за най- добър вратар на шампионата отиде при вратарката на Спортика Милена Караколева. Любопитното е, че 13- годишната петричанка е вратар на женския отбор, на девойките до 17 години и на 15- годишните, които станаха шампиони. Специалистите са единодушни, че това момиче го чака бляскаво бъдеще по европейските футболни терени.

Капитанката на тима Здравка Парапунова от Добринище също заслужава аплодисменти за играта си във всички срещи, и за решителните попадения, които отбеляза. Всъщност целия отбор на Спортика обра овациите на публиката, за това което направи на турнира в Казанлък. Секретарят на аматьорския футбол към БФС Румен Вълков връчи купата и златните медали на момичетата от Спортика. Тропическата жега в Казанлък не спря устрема на Спортика, а най - щастлив от успеха бе президента на клуба Искрен Мазнев. Той си пожела още един трофей за Спортика на шампионата при девойките до 17 години, който ще се проведе следващата седмица в Стара Загора.

М. Кирилов

1 коментар
26 Юни 2017 09:56 | един фен
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Браво, страхотна новина. Поздравления на девойките и на тяхната треньорка. Бъдете живи, здрави и все така целеустремени към успеха. ПОЗДРАВЛЕНИЯ.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар