Пирин показа голям дух, обърна и запрати Етър към изхода от efbet Лига

29 март 2024 18:42   21 коментара   7109 прочита
Снимка: startphoto.bg
Снимка: startphoto.bg


Снимка: startphoto.bg

Пирин Благоевград постигна изключително ценна победа като домакин на Етър Велико Търново с резултат 2:1 в първия мач от петъчната програма на 26-ия кръг в efbet Лига. Успехът не дойде никак лесно, като "орлетата" трябваше да правят обрат, след като Йоаким Карсела откри в 11-ата минута. Домакините обаче изравниха чрез Иван Тасев в 24-ата минута, а резервата Мартин Георгиев донсе пълния обрат в 88-ата минута, предаде Gong.bg.

С тази победа Пирин събра 25 точки на 13-ата позиция и вече е на четири от десетото място. Етър пък все повече изглежда, че се насочва обратно към Втора лига, като остава последен с една десет точки. Тимът на Светослав Петров е на 15 точки от 14-ото място, което дава право на бараж и на цели 17 от зоната на спасението. В следващия кръг "орлетата", които нямат поражение в пет поредни двубоя от първенството, гостуват на Славия, докато "болярите", които нямат успех от края на месец октомври, приемат Арда Кърджали.


Гостите от Велико Търново стартираха по-активно и в рамките на първите две минути изпълниха два ъглови удара, които не доведоха до нещо по-опасно за вратата на Пирин Максим Ковальов.

По-добрата игра на Етър продължи и "болярите" бяха на сантиметри от това да поведат в резултата в четвъртата минута. Йоаким Карсела центрира от свободен удар отляво на наказателното поле, където топката не беше изчистена по най-добрия начин и тя попадна на пътя на Георги Александров. Бранителят опита акробатично изпълнение със странична ножица, но ударът му се отби от дясната греда на Ковальов.

Натискът на "виолетовите" обаче даде резултат в 11-ата минута, когато излязоха с гол напред. Йоаким Карсела получи топката в половината на Пирин от Марин Моран и още с поемането ѝ елиминира Аюб Абу, след което напредна на скорост в половината на домакините и отправи страхотен силен удар с десния крак, който се спря неспасяемо в долния десен ъгъл на Ковальов – 0:1.

Пирин погледна по-смело в предни позиции и в 20-ата минута направи фрапантен пропуск. Андрей Йорданов напредна отлично сам в половината на Етър, след което комбинира с Данило Полонский отляво, който пък му върна топката. Последва центриране по тревата, където Венцислав Бенгюзов не успя да засече добре. Кълбото обаче попадна на пътя на Иван Тасев на далечната греда, който пък не отправи най-чистия удар и позволи на вратаря Мартин Величков да отрази с крак.

Само четири минути по-късно обаче "орлетата" съумяха да върнат паритета в двубоя. Андрей Йорданов беше изведен отлично на левия фланг, стигна до топката на  аутлинията и опита ниско центриране към далечната греда, където бе позициониран Иван Тасев, а той прати топката в опразнената врата за 1:1.

Пирин обърна играта и в 29-ата минута бе близо и до пълния обрат. Аюб Абу отне топката от играч на Етър в неговата половина и напредна към наказателното поле, след което пусна извеждащ пас за Юго Комано, който остана сам срещу Величков, но стражът успя да спаси удара на нападателят с лявата си ръка. Впоследствие Абу извърши и нарушение.

До почивката домакините държаха контрола върху топката, но трудно стигаха до нови положения пред вратата на Величков. В 45-ата минута Венцислав Бенгюзов изведе отлично голмайстора Иван Тасев, който влезе отдясно в наказателното поле и стреля, но прекалено неточно.

В четвъртата минута от добавеното време обаче Етър беше на косъм от изравняването на резултата. Голмайсторът Карсела центрира отляво в наказателното поле, където топката не беше изчистена добре и попадна на пътя на Иван Василев, който стреля от метър пред вратата, но с решителна намеса се отчете вратарят Максим Ковальов.

В началото на втората част Етър се настани в половината на Пирин. Две минути след почивката Кольо Станев стреля без забавяне отдясно в наказателното ниско по диагонала, но Ковальов улови без проблеми.

В 50-ата минута Жан-Марк Тибоуе отне топката от Арно Лузайадио отляво в половината на домакините, след което напредна и центрира в наказателното поле за Иван Василев, който стреля с десния крак с едно докосване, но Величков изби в корнер.

Пет минути по-късно домакините поискаха дузпа в своя полза. Арно Лузайадио центрира отдясно в наказателното поле, където Данило Полонский се строполи на тревата след съприкосновение с Келиян Гюсъм, но главният съдия Ивелин Занев даде знак играта да продължи. Украинецът обаче остана да лежи на тревата, а повторенията показаха, че Полонский ичуква леко топката, а бранителят на Етър не играе с кълбото. В крайна сметка обаче нарушение не беше отсъдено и след намесата на системата ВАР.

В следващите минути дейстията на терена се развиваха основно в центъра, а играта беше накъсвана с чести нарушения и доста смени. Съвсем закономерно ситуации пред двете врати липсваха.

Пирин обаче не се предаде и стигна до пълния обрат в 88-ата минута. Влезлият от пейката Станислав Костов получи в половината на Етър и комбинира с Юго Комано, който напредна отляво и пред пеналтерията центрира по тревата към далечната греда, където друга резерва - Мартин Георгиев, бе забравен и с плътен нисък удар намери долния десен ъгъл на Величков за крайното 2:1.

 

 


Още за: Пирин   мач   Благоевград   Още от: Спорт

Принтирай статия
21 коментара
29 Март 2024 18:48 | .....
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Браво момчета, браво пиринци, иле


29 Март 2024 19:30 | фен на Пирин
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Браво, победа, но ми скъсаха нервите, особено Тасев!!! Този мач не знам какво стана, имахме сили до 60мин, виждах загуба, все пак БЛАГОДАРЯ ВИ!!! Само Пирин!!! Дано имаме късмет!


29 Март 2024 20:59 | Хаха смях
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Айде стига сте харчили парите на джумалии, байкуш, време е да ги разтурваш тия некадърници


29 Март 2024 21:41 | Байкушев съм и
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

ИСКАМ Елезов да прояви ДУХ и да ми ДУХА че 8 хилки заплатка му давам ...


29 Март 2024 22:30 | Кире Мустако
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Няяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяаз съм полу анти-конти вече на караваната


29 Март 2024 23:42 | Милен
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Нека Елезов ако не го е срам, да каже колко билета са продадени за този мач. Да се види колко Благоевград се интересува от Пирин


30 Март 2024 00:11 | НикУ-КукуригуТУ
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Аз подкрепям байкуша и всичките 4-ма пияници около мен също!
Така че ние сме щастливи че дебелия гъз Елезов е в управата. Това искахме и си постигнахме целта!
Нищо че ще сме в Б група, важното е представителя на феновете…Г-н Дебел гуз да е там и мазния пумак Занев!
Така ни е най-добре…ние феновете управляваме клуба!
Фа живеят байкуша, Елезов и Занев!


30 Март 2024 00:22 | Милен
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

То хубаво го управлявате, ма то фенове няма. 89 са продадените билети. 89, бе човек. Че то на Славия и Локо Сф ходят повече хора. Нали футбола е за феновете. Е в Благоевград, няма фенове, така че за какво ни е футболен отбор.


30 Март 2024 01:03 | ЗаньоФф
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Даже и тези са много!
Аз имам едни 15-20човека (Нико с кукуригото, Капчин-кривогледия, ангел-пияницата и др.) не ми се занимава да давам още пари и на други отрепки за да ме хвалят по интернет!
Хванал съм и най-очдобрия журналист в града Г-н Илия Илиев…човека истина!
Други ме ми трябват…едвам изгоних тея боклуци Тренчев и КОМП., за да мога да си правя схемите и да съм на коленца пред гришата!
Съжалявам за футбола в Благоевград, но аз съм прост пумак и ще слушам моя гуру господина с дебелия гъз и в следващия 1месец на който съм на чело на клуба, преди да ни изгонят всички, начело с кмета


30 Март 2024 04:45 | Кире Мустако
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

преспах у салата и са минавам на бира
Нааааааааааааааааааааааааааааааааааааа


30 Март 2024 12:46 | Иван Попа
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

Чакайте ни орлета следващия сезон идва и великата Бела в А група!


30 Март 2024 20:26 | и аз да кажа
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Защо няма фенове ли? Еми как да има, години наред се убива фубола в Благоевград. От един път трудно е да стане! Вижте в близките десетина и повечко години кои са футболистите, какво се случва с дюш, колко хора са разочаровани. И ще разберете защо няма публика на стадиона. И скоро няма да има!


30 Март 2024 20:40 | така е
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Последните години /16 със абсолютна сигурност/ се гонят можещите за сметка на.... /няма да напиша думите, че ще ме изтрият, всеки знае трите п важат и тука/. Ако са тормозили детето ми, изгонили са го, потъпкали са му достойнството .....знаеш кога ще отида на стадиона? НИКОГА! И същото се отнася за всичките ми роднини и приятели! Е то градо да не е безкраен!


30 Март 2024 21:22 | А.C. Milan
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Къде е ДЮШ, затриха я, защо ли??? Треньори с по 2 часа занимания, пияници като Забунов, търсещия майчени ласки Ромео Николов, ввввъздесъщия фитил и т. н. е няма да стане, няма да се получи. И тук вече идват връзки, пари, внучета.


31 Март 2024 02:25 | прави сте
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Тия глупаци така и не разбраха, че хората поне малко интересуващи се от футбол ненавиждат Елезов и са отвратени от всяческите усилия на 15 човека да го бутат вечно във властта. Прибавете към това и постоянните проблеми с парите, врътките със собствениците, прането на пари, незаинтересованата Община (за която Пирин е воденичен камък на врата), провалените тържества за 100 годишнината, шуробаджанащината и остарелите порядки в школата, мизерните резултати на отбора и вечната борба за оцеляване, путкополконническата природа на благоевградчанина към софийските клубове и не на последно място, липсата на каквато и да е визия за развитие на тоя клуб, убиха пиринския футболен фен. Затова и шопските агитки ще са 3 пъти повече на стадиона от благоевградчаните.


31 Март 2024 11:17 | ще ти кажа защо
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Защото дългогодишния шеф Васко Петров я позваше за лични нужди. Защо никой от общината не се поинтересува защо плаща за тази школа като няма никакъв резутат. Забунов изгради един прекрасен набор, побеждаваха децата и се подкрепяха. Но не е с връзки и го метнаха некъде по малките набори. Ромео е от много скоро в школата за да се търсят щети нанесени от него или постижения. За майчини ласки никой не отказва начело с шефа васко.


31 Март 2024 11:41 | ъхъъъ
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Корупцията е навсякъде, но тук е плашеща! Как ви се струва един чувал зеле изхвърля детето ви и на негово място застава друго, много по неспособно но има зеле! Друго има оправна майка, трето друго. Ами чудесно, тези деца са уредени! НООО! Проблема е че тези хора са най големите авторитети в очите на децата. Хубаво е родителите да си помислят и друг аспект, освен да мислят как да уредят и собственото си дете. Това ли са хората които искате да дадат пример на децата ви! Хора които нямат грам достойнство и ги снимат със зеле или принуждават родителите да правят подписки за тях! Срамно, грозно!


31 Март 2024 15:02 | тцтцтцт
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Не ви ли се струва че имате Дежавю̀? Отново атаки срещу треньор! Чувствате ли Дежавю̀ или трябва да се напомня. Хубаво е обществото да знае! И да ще научи!


31 Март 2024 18:17 | ???
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

"Весдесъщия фитил" интересно защо така го наричате? Това е треньор който е признат/друг не знам да има в дюш/ излезли са футболисти. В рамките на 24 часа /може би много по малко/ след като остана без работа, го поканиха в Лудогорец. Подчертавам ПОКАНИХА. Може би не се поддава на манипулации и корупция?


01 Април 2024 11:34 | до прави сте
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

И как стигна до извода че хората ненавиждат Елезов, затова са отвратени от отбора и за това не ходят на мач? Такива службари има в общината в областта и къде ли не в държавната администрация
По мои наблюдения хората са отвратени от треньорите, от отношението към децата, от това че когато се опитат да получат информация или да споделят мнение не срещат разбиране. И това е тема на разговор почти на всяка сбира и купон. Не може да не се засегне дюш и отбора. Та треньорите са познати на обществеността, одумват ги и ги оплюват постоянно. Настоящия шеф не е нов в клуба така че много добре знае постиженията на треньори и вреди от треньори. За жалбите, които са с входящ номер кръгла папка и изходящ комина може да знае, може и да не знае. Ама щом достигат до обществеността разни информации едва ли и там са останали скрити


01 Април 2024 12:06 | да бе
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Чак пък някой си службар да ме отврати така че да не ходя на мач. Доста пресилено ми се вижда. Но ако е свързано с детето ми положението е съвсем различно. Та струва ми се че в основата на "отвращението" е ДЮШ




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар