Петрички талант радва футболните фенове във Враца

12 ноември 2011 00:20   3 коментара   62937 прочита
Ив. Коконов
Ив. Коконов


Ив. Коконов

Преди няколко дни едно младо момче с номер17 от състава на “Ботев” /Враца/ охлади шампионските амбиции на ЦСКА с изявите си на стадион “Хр. Ботев”. Малцина обаче знаят, че Иван Коконов е поредният петрички футболен талант, който минава като комета през “Беласица” в тийнейджърска възраст и после радва с таланта си фенове на футбола далеч от крайния Югозапад. Коко, както го наричат близки приятели, взриви публиката във Враца с безпощаден удар покрай Мболи в началото, докато червеният национал Костадин Стоянов си търсеше футболната диплома в тревата след нелепо подхлъзване.

В началото на втората част Коконов получи топката в любимата си дясна зона и я сервира по конец за Бранимир Костадинов, който вкара второ попадение в армейската врата. Свършил перфектно работата си, петричанинът обра аплодисментите на няколко хиляди възторжени врачани при смяната си след час игра. “От много време чаках този гол. Мисля, че си го заслужих. Това е първото ми попадение в елита, и то във вратата на такъв голям отбор като ЦСКА. Радвам се, че се оказа достатъчен за точката, коментира 20-годишният талант.

Той стартира кариерата си в ученическите години на стадион “Цар Самуил” при треньора Любомир Личков. По-късно тренира в легендарната школа на орлетата в Благоевград, преди да се премести в пловдивския “Векта”.С тима на “Сливен” дебютира в “А” група, като скаутите на столичния “Славия” не остават безразлични към изявите му с оранжево-синия екип. Иван Коконов подписва с тима на Венци Стефанов за 3+3 години, като веднага е преотстъпен на “Монтана”.

От “Ботев” /Враца/ обаче са по-настоятелни и крилото се оказва на стадиона под връх Вола. Коко не крие, че като малък е привърженик на “Левски”, но е убеден, че ако му се отдаде възможност, ще накаже без сантименти и столичните сини. Друг амбициозен клуб, този на пловдивдския “Локомотив”, е поредното изпитание пред петричанина през уикенда. Без съмнение, ако повтори играта отпреди седмица и новият наставник на “смърфовете” Емил Велев ще му “сърба” попарата.


Още за: Ив. Коконов   кариера   футбол   Още от: Спорт

Принтирай статия
3 коментара
12 Ноември 2011 05:56 | НЕВРОКОП
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

БРАВО ПИРИНСКИ ОРЕЛ, ТИ ЩЕ СЕ ПОКАЖЕШ ПО ДОБЪР И ОТ БЕРБО, ЖЕЛАЕМ ТИ ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ ЗЛАТНО ДЕТЕ.


13 Ноември 2011 01:21 | CHICAGO до 123
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

никои не казвал 4е е отдругаде. ДА Е ЖИВО И ЗДРАВО МОМ4ЕТО.


13 Ноември 2011 11:45 | 125
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Голям сладур е този пич, направо нямам думи хем е красив хем спорта му се отдава.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар