Орлетата с нови три точки по пътя към А група

21 септември 2014 09:08   2 коментара   9139 прочита


ОФК Пирин победи Черноморец Бургас като гост с 0:2, в поредния мач от първенството на Б група. Орлетата играха стабилно през целия двубой и заслужено се поздравиха с нови три точки.

Първата част на мача започна с разучаване на съперниците, които играеха сравнително предпазливо. Орлетата първи погледнаха към противниковата врата и в петата минута Тасев нахлу опасно в наказателното поле, но се засуети преди изстрела и стреля встрани от вратата. Пет минути по-късно Благов опита далечен изстрел и опари ръкавиците на стража на домакините. Така се стигна до 24-та минута, когато след фаул от около 35 метра Златинов препарира вратаря за 0:1. Последваха няколко опасни атаки за черноморци, но Костов на два пъти спаси отлични възможности за гол. В края на полувремето Тасев изскочи на удобна позиция по десния фланг, но пропусна да отбележи.

Вторите 45 мин. стартираха с натиск на домакините, но отбраната в зелено, както и стражът им в този мач Костов бяха на висота. До 70-та минута акулите обсадиха половината на Пирин, но положенията им бяха малко. Най-чистото изпусна Христов в 65-та минута, когато останал сам срещу вратаря стреля над вратата. Последваха силни контраатаки на зелените, като първо Тасев остана очи в очи със стража на черноморци, но пропусна. В 72-та минута, след перфектна контраатака в зелени, Хаджииванов стреля по земята от около 15 м. и отбеляза второто попадение за Пирин. Десет минути по-късно Георгиев стреля точно с глава след корнер, но вратарят улови. Пет минути преди края Костов направи блестящо спасяване, след като Трайков стреля точно от фаул. До края на мача домакините нападаха хаотично и не затрудниха зелените, които заслужено се поздравиха с трите точки. В четвъртък Пирин играе за купата на България с Литекс от 18:00.

Състав на Пирин днес:

Костов, Сандев (Варсанов), Стоев, Николов, Георгиев, Попев, Костадинов, Благов (Хаджииванов), Златинов ( Креболиев ), Коцев и Тасев.

 

Димитър Христов

 


Още за: орлетата   точки   А група   Още от: Спорт

Принтирай статия
2 коментара
21 Септември 2014 10:07 | брбр
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

Прибират се всички орлета в гнездото и бием Лудогорец на финала за купата и догодина сме в УЕФА !
Абе да си почешаме езиците!


21 Септември 2014 21:14 | pepi
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

само
пирин
благоевград




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар